Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

ruchy dziecka -czestotliwosc 38tc

Polecane posty

mam pytanie czy czasem mialyscie wrazenie ze tych ruchow nie ma, po czym dziecko szalalo. albo kopnelo tylko raz-dwa razy. ja czasem wpadam w panike ze dziecko przestalo kopac,poczym mnie pokopie pare razy, a czasem kilkadziesiat razy. czy jest jakas czestotliwosc ktora powinna postawic mnie na bacznosc i kazac leciec do szpitala

Gość u mnie jest tak samo
jeżeli w godzinach, w których dziecko zwykle kopie nie czujesz w ogóle ruchów lub jest ich mniej niż 4 na godzinę po 38 tc dziecko prawie cały czas śpi np. u mnie jest aktywne 9rano, 15 i 24 , a w pozostałych godzinach prawie nic nie czuję, czasem wypnie pupę i tyle

Gość albingata
Dziecko najbardziej aktywne powinno być po twoich posiłkach. Mi lekarz w okresie okołoporodowym kazał po każdym posiłku liczyć ruchy dziecka. Po śniadaniu, obiedzie i kolacji kazał kłaść mi się i przez godzinę liczyć ruchy - jeżeli było 10 to spoko. Jeżeli dziecko po posiłku nie wykazuje aktywności lub ruchy są słabe to należy to sprawdzić. Tylko spokojnie, bo ja czasami musiałam czekać nawet do 30 min zanim coś zaczęło się dziać. Na tym etapie ciąży lepiej być czujnym:)