Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mamausssia

wieczorny placz 6 tyg dzecko- pomocy!

Polecane posty

Gość nowa mamausssia

moja coreczka ma 6 tyg i co wieczor zanosi sie placzem - kotry trwa od godz 18 do polnocy, czasem nawet dluzej - wczoraj np do 1.30 w nocy. a potem spi 4 - 5 GODZIN i je znos spi jakies 3h i budzi si kolo _ ranop wyspana i w dobrym humorze jest zdrowa, ladnie przybywa na wadze, kramie piersia nie sa to kolki- nie ma twrdego brzuszka ani gazow mam wrazenie ze ona walczy ze snem- noszenie na rekach i w chuscie pomaga na krotko - przysypia na jakies 10 - 15 minut i znowy w placz, mowienie, muzyka, zabawianie pomga na nastepne 15 minut i znoiwy to samo. Lekarz mowi ze jest zdrowiutka à wieczrne pladcze sa czeste u nowordkow bo w ten sposob uwalniaja sie od stresu z dnia. Problem w tym ze z mezm juz nie dajemy rady - noszenie na reakch powoduje bol pmlecow a w wozku czy lozeczku lezec nie chde - zanosi ise placzem tak ze robi sie cala czerwona! ktos mial pododbny problem?? jakies rozwiazanie oprocz noszenia non stop w chuscie ( to ja najlepiej uspokaja). Juz nie wiem co mam robic.... jka ona ^placze tyo ja placze razem znia!

Gość to na pewno
sa kolki, moj syn tez tak mial i tez nie mial twardego brzuszka a mimo to plakal wieczorami od 18-21, zmienialm mleko, zaczelam podawac kropelki i jak ręką odjął,wczesniej tez pomagalo tylko noszenie na reke bo wtedy jej brzuszek masował o nasz, pozdrawiam i zycze duzo sily

Gość tatus córy
Dlaczego poisałaś moją córkę ;)

Gość rena23
mój syn też wieczorami płakał, myślałam że to nie kolki, a jednak. podawałam mu espumisan i płacz minął

Moj synek tez nie mial twardego brzuszka a meczyly go kolki. Nam rowniez pomogla zmiana mleka, kropelki infacol i masaz brzuszka w odwrotna strone niz wskazowki zegara. Wszelkie proby zabawiania przynosza odwrotny skutek, gdy dziecko chce spac. Zadbaj o cisze w pokoju, stlumione swiatlo itp. p

i jeszcze taki bardzo prosty sposob, zeby dziecko nauczylo rozrozniac kiedy jest noc a kiedy dzien: jak karmisz w nocy to nie odzywaj sie do bobasa, staraj sie nie patrzec mu w oczy. Wiem, jest ciezko (no jak nie spojrzec na swoje malenstwo), ale warto sprobowac. Sposob sprawdzony na moim synku. Nigdy go nie musialam lulac, po karmieniu odkladalam do lozeczka i sam zasypial. Teraz ma skonczone 3 miesiace i nigdzie indziej nie zasnie, nawet obok mnie w lozku. Pozdrawiam.

Gość rtokjjjjjaa
sprobuj samsimplex ,eskumisan ,herbatke z kminku koperku wloskiego,cieple oklady na brzuszek to napewno kolki chyba ze jest glodny ale wtedy placz jest taki le le le le

Gość a skąd wiesz że twój pokarm
jest na tyle dobry, że dziecko się najada? To, że ssie i jakiś czas jest spokój to nie świadczy o najedzeniu się.Krótko mówiąc może dziecko jest głodne? Dzieci karmione piersią też mają prawo chcieć pić. A jak podejrzewasz kolkę, to zweryfikuj swoją dietę.