Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffacet

Dziewczyny można nie robić przerwy?

Polecane posty

Gość ffffacet

Witam. Mam pytanko głównie do kobiet. Sprawa jest taka że mieszkam za granicą i za tydzień wreszcie przylatuje do mnie moja dziewczyna będziemy mieszkać razem i wszystko fajnie ale problem jest taki że akurat będzie miała okres:( kochaliśmy się często w czasie okresu jednak ona nie bardzo to lubi i wpadła na pomysł żeby nie robić przerwy w zakładaniu plastrów żeby nie dostać okresu.. Mówi że tak można bo jest tak napisane na ulotce ale ja się boje czy to bezpieczne wiecie coś na ten temat?

Gość ffffacet
co nikt nie jest na tyle do edukowany żeby mi pomóc?

Gość ffffacet
No tak wiem że można według ulotki ale czy nie wpływa to źle na organizm kobiety.. nie chce żeby potem się źle czuła czy coś podobnego

Gość cdmiodmalina
zdecydowanie odradzam nie robienie przerwy, nie wiem jak to jest dokladnie z plastrami ale przy tabletkach organizm sie totalnie rozlegulowuje i zamisat miec okres w przerwie 3-4 dni ma sie go caly miesiac, wszystkie moje kolezanki ,ktore zdecydowaly sie na nie robienie przerwy byly zalamane i zdecydowanie mi to odrdzaly, no ale wybor nalezy do Twojej dziewczyny

Gość zgadzam się z miódmalina
Jeśli nie zrobi przerwy może jej wystąpić krwawienie 30-dniowe. Moja przyjaciółka tak się załatwiła na wakacje z chłopakiem dawno nie widzianym... :o Zamiast mieć 4 dni miała 30...

terapia hormonalna polega na tym że dobór hormonów jest taki że kobieta jest w sztucznej ciąży Przerwa powoduje natychmiast stan normalności a że nie ma zapłodnienia to stan normalności związany jest z okresem jeżeli się to zakłóci to stwarza się ten stan sztucznej ciąży na następny m-c teraz sobie odpowiedz czy to jest dobre.Chyba lepiej niech będzie okres a co wam przeszkadza sie pokochać w czasie okresu ?

Gość ffffacet
Dziękuję za te wypowiedzi bardzo mi pomogły oczywiście powiem jej że nie robienie przerwy jest wykluczone.. jeżeli chodzi o sex w czasie okresu to mi w ogóle to nie przeszkadza ona po prostu nie do końca lubi kochać się w czasie okresu chociaż sama mnie tym zdziwiła bo prawie zawsze chce się kochać jak ma okres:D dziękuję i pozdrawiam

Gość jussaaa
ja nie robiłam czasami przerwy i żadnego miesięcznego krwawienia nie miałam..

jussaaa ja też nigdy nie miałam problemów w momencie nierobienia przerwy a opowieść moja koleżanka tak zrobiła no wybaczcie lae darujcie sobie

czasami kobiety się krepują partnera że on widzi krew z cipki ,musisz jej wytłumaczyć że ciebie to nawet rajcuje i lubisz to Większość kobiet ma zwiększone libido w czasie okresu bo jest lepsze ukrwienie narządów miednicy małej i maja lepszy i szybszy "odlot"

Gość ale moja naprawdę tak zrobiła
i ja nauczona jej doświadczeniem, nie powtórzę tego błędu... Być może że nie każdy tak ma, ale skoro u sporej liczby osób występuje to krwawienie, to dziwi mnie, że ulotki na ten temat nic nie mówią...

Gość ffffacet
Moja dziewczyna doskonale wie o tym że mi to nie przeszkadza i wie też że lubię kochać się z nią w czasie okresu bo ona faktycznie ma wtedy większe libido i jest strasznie napalona:) ale przerwę zrobimy bo nie chce żeby wyszło tak że będzie miała to krwawienie wolimy nie ryzykować damy sobie radę nawet jak nie sama penetracja to są też inne ciekawe sposoby:D