Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allagro

allegro

Polecane posty

Gość allagro

Witam,ponad 2 tygodnie temu wysłałam pewną rzecz osobie która ją wylicytowała , miała zrobić przelew , do tej pory nie dotarł Wylicytowała za 41 zł + wysyłka razem 56 zł Ta osoba ma już zawieszone konto, powód brak uiszczenia zapłaty/ brak kontaktu Na maje maile nie odpisuje, tel fikcyjny Mogę pisać do allegro , ale co oni mogą zrobić , mogę postraszyć policja, ale czy warto tam iść, czy taka kwota jest wystarczająca Wiem, moja wina wygrywająca miała 0 komentarzy, ja wysłałam jej nie czekając na kasę........

Gość kierowniczkaaa
jestes naiwna i glupia a za glupote sie palci moja droga haha

Gość allagro
będę wdzięczna za poradę

Gość allagro
kierowniczkaaa akurat za twoją poradę cieżko dziękować fajnie że bawi cię złodziejstwo.........

juz praktycznie nic nie mozesz zrobic dziewczyno jestes glupia i tyle jak mozesz komus wysylac przesylke jak ci nie zaplacil??? masz za swoje poprostu

Gość AaliyahDanaHaughton
wysyłałas za potwierdzeniem odbioru ????

Gość jfy
Należało wysłać przesyłkę dopiero gdy pieniądze znajdą się na twoim koncie!! Teraz to możesz pożegnac się z kasą....Zgłoś to do serwisu allegro...ale nie wiem czy coś to da... na szczecie kwota nie jest duża...najlepiej daj sobie spokój..i na przyszłość wysyłaj dopiero gdy zostaną przelane pieniądze...

Gość allagro
tak wysłałam paczkę ktos kto odebrał podpisał się na tym świstku od listonosza

Gość a ja mysle ze to jest prowo
nie ma az tak glupich ludziów ;P

Gość allagro
dziubekkk tak złodziejstwo bo ma moją rzecz a nie zapłaciła za nią chyba wie że ją wylicytowała a nie dostała w prezencie

:| To gratuluję naiwności. Nie mozna popadać w paranoję i całkiem nie ufać ludziom, ale w takich sytuacjach... matko. Przecież wszyscy sprzedawcy wysyłają dopiero po otrzymaniu przelewu, ewentualnie za pobraniem...

Gość allagro
a ja mysle ze to jest prowo----- nie nie jest czesto wysyłam paczki nie sprawdzając czy jest już przelew, ale zawsze był pierwszy raz taka sytuacja

Gość AaliyahDanaHaughton
wyslij do tej osoby list polecony ze masz dowód odbioru i jesli nie zapłaci w ciagu apru dni to zawiadamiasz policje, postrasz ja, tylko wyslij list polecony zeby znowu był dowód odbioru

Gość allagro
dziubekkk (dziubekkk1664@wp.pl) a ty jestes madra ze wyslalas jej paczke jak jeszcze ci nie wplacila pieniedzy? no nie jestem, tego dnia miałam mase przesyłek do wysłania to za jednym zamachem i jej wysłałam AaliyahDanaHaughton tylko czy ona sie przestraszy, bo tak naprawde to dla policji taka kwota 56 zł to za mało żeby coś zrobic

gratuluje glupoty.po co wysylalas poczke skoro nie dostalas przelewu?to jest glupota. teraz co jedynie mozesz probowac dochodzic swojego.napisz do allegro.a do kupujacego pisz co dzien,dwon nawet kilka razy dziennie o kase.jak nie poskutkuje to powiedz ze inaczej bdziesz dochodzila zaplaty np. przez policje.powinno poskutkowac

Gość allagro
na maile nie odpowiada, telefony fałszywe...

56zl niby malo.ale tu tyle tu tyle i sie uzbieraz spora sumka.kupujac/sprzedajac na allegro zawierasz umowe z kontarhentem i on nie wiwiazujac sie z nie moze poniesc konsekwencje prawne.tak ze zglos i juz

Gość allagro
jedyny kontakt z nia miałam po zakończeniu aukcji, pisała że następnego dnia wpłaci kase,

Gość allagro
gosianica zgłosić zgłoszę, ale czy to ma jakikolwiek sens?

Gość allagro
teraz ma zawieszone konto , chyba z 6 negatywów, po prostu kupiła/ licytowała i nie uiszczała opłat/ nie kontaktowała się I tylko ja taka głupia ze wysłałam bez zapłaty:(

Gość allagro
ok, dzięki za odzew mam nauczkę na przyszłość

Gość allagro
nie ma się co cieszyć, głupio raczej naiwnie...

mowie ci ze ma.zglos i sie tym zajma. ja tez mialam takiego sprzedajacego ze ani towaru ani kasy.ale dzwonilam do niego po 2 x dziennie.zglosilam do allegro.w koncu jak go postraszylam policja to na drui dzien juz pieciaze byly spowrotem.

Gość allagro
poza tym nie prosiłam o ocenę mojego postępowania tylko czy coś można w takiej sytuacji zrobić

Gość allagro
gosianica może fakt policji się przestraszy, jeśli nie pożegnam się z ta rzecza i kasą, człowiek uczy sie na własnych błędach , wiecej tak nie zrobię