Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wq

Cyls miesięczny, płodność i ciąża

Polecane posty

Gość wq

Witam. Opiszę długość cykli z 3 ostatnich miesięcy : lipiec 29 dni, wrzesień 40 dni i od wrz-do października 44 dni więc jak widać troszkę nieregularnie. Dziś wypada mój 18 dzień cyklu przy 44 dniach (lecz nie wiem kiedy teraz mogę się okresu spodziewać bo raz mam 29-33-40 dni...) wczoraj kochałam się z mężem bez żadnego zabezpieczenia i on doszedł we mnie , czy są szanse bym zaszła w ciążę , czy raczej znikome ? Przy takiej rozbieżności cyklu miesiączkowego...

Gość przy tak nieregularnych
cyklach powinnas KONIECZANIE prowadzic obserwacje teperatury, szyjki macicy i sluzu, liczenie tylko wprowadzi cie w blad.

Gość wq
Pomiaru temp. nie prowadzę , ale zauważyłam obfitsze pojawienie się śluzu ostatnio bo od 3 dni mam uczucie jakbym się sikała lub okres mi się zaczą bo mam takie uczucie "mokrości" śluz nie jest jeszcze przeźroczysty ale z dnia na dzień jest go więcej jest białawy lekko , a lekko już przeźroczysty

Polecam jednak mierzenie temperatury - to jest niezbędne do określenia owulacji. Jeśli zaś chodzi o śluz, to typ najbardziej płodny to takie surowe białko jaja. Ogólnie śluz płodny jest przezroczysty i rozciągliwy (ew. wodnisty).