Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona maxymlnie

Bardzo prosze o rade, co moge zrobic ?

Polecane posty

Wynajelam mieszkanie z biura nieruchomosci ,juz podpisalam umowe ,zaplacilam kaucje i pieniadze do biura nieruchomosci ,ale jeszcze sie tam nie wprowadzilam ,problem tkwi w tym ,ze nie nie jestem w stanie tam zamieszkac, dzis bylam w tym mieszkaniu zeby je przygotowac na przeprowadzke, i zdalam sobie sprawe ze bede sie tam bardzo zle czuc, mam jakas bokade wewnetrzna i poprostu odpycha mnie to mieszkanie ,wiem ,ze to glupio brzmi ,ale nie potrafie sie przemoc,do tego jeszcze okazalo sie ze nie bedzie internetu a mial byc, i strasznie smierdzialo na klatce wc , nie wiem co mam teraz zrobic ehh Czy moge zerwac umowe odosnie tego mieszkania? Czy jesli znajda kogos innego na to mieszkanie to oddadza mi pieniadze ? Prosze poradzcie jak to zalatwic?

Przeczytaj umowę. Jeżeli nie ma internetu a miał być, to jest to powód do odstąpienia od umowy (a zatem i odzyskania tego, co już świadczyłaś). Poka fote. Nie ma foty- nie ma gadki :classic_cool:

W umowie nie ma nic o internecie

widzialam to mieszkanie 1 raz , ale dopiero dzis zdalam sobie sprawe ,ze bede sie tam zle czuc, nie wiem dlaczego nie zauwazylam tego a poczatku bylam tylko chwile, a babka z nieruchomosci strasznie wszystko zachwalala.. a ja sie balam ,ze moze juz nie znajde nic innego i napalilam sie na to lokum. A czy jesli moj maz nie podpisal umowy to cos moze w tym pomoc?

powinni ci oddac pieniądze ale i tak zapłacisz jakąś karę za odstapienie od umowy, czy tam zerwanie jej tylko nie wiem czy to nie w wysokosci kaucji własnie

cytryynkaa, w umowie jest okres wypowiedzenia, który zapewne wynosi 3 miesiące więc za ten okres należy się czynsz a kaucja zapewne jest w wysokości czynszu miesięcznego. Jest sposób na wywinięcie się z tej umowy ale... nie ma foty- nie ma gadki :classic_cool:

umowa na czas nieograniczony z 2 miesiecznym wypowiedzeniem A jesli znalezli by kogos kto by chcial tam zamieszkac juz w listopadzie, (bylo duzo chetnch na to lokum,zdjecie bylo na necie) zmienili by tylko umowe

jaki sposob ?Prosze napisz

Jesli kos chcialby zamieszkac tam juz w listopadzie, to odzyskam kaucje i pieniadze zaplacone ( w sumie za nic) dla biura nieruchomosci? Moge zaplacic to roznice, jesli ktos np wprowadzalby sie 10listopada,czyli za te 10 dni Niech mi ktos napisze co najlepiej zrobic, prooooosze!!!!

a po Ci moja fota?? Napisz prosze co mi radzisz?

Gość podstawa to przeczytać
uważnie umowę i poszukać jakiegoś haga żeby się z niej wywinąć, ot chociażby wspomniany brak internetu (internet to dla niektórych podstawowe narzędzie pracy!) i tym podobne

Z tym internetem to jest tak, ze wczesniej Ci ktorzy tam mieszkali mieli internet od sasiada z dolu, jakis radiowy czy cos takiego ,wlasciciele tez mowili ,ze z tym sasiadem trzeba bedzie sie ugadac w tej sprawie ,a sasiad teraz gada ,ze nie da internetu.. Na ofercie bylo wyraznie napisane ,ze internet jest ,ale w umowie nic na temat internetu nie ma.. Haki.. nie wiem co takiego moglabym znalezc..

Gość taka jakaś senna
Może spróbuj się poawanturować, że warunki są niezgodne z ofertą i że oferta była oszukana. Piszę o tym braku internetu. Jeżeli nic nie wskórasz, to od razu zgłoś wypowiedzenie, a przez te 2 miesiące z pewnością znajdziesz coś fajnego.

Nie opalac sie przeproadzac tylko na 2 miesiace.

Gość k-oko
czy w umowie jest zakaz podnajecia mieszkania?

tak jest zakaz

Zrozpaczona maxymalnie, jeśli nie chcesz wysłać mi foty, to pójdź we wtorek do pierwszego z brzegu adwokata bądź radcy prawnego i za 50- 100 zł powie Ci co zrobić... a później pluj w brodę że jednak nie wysłałaś fotki :D

Gość k-oko
czy mozesz usunac dane (nazwiska i wszytsko co indentyfikuje strony)i podeslac te umowe na mail?

Gość k-oko
albo czekaj:czy podpisalas jakis papier, ze nie zglaszasz zastrzezen do stanu lokalu?

Czyli jest jakis sposob hmm .. Czyli oprocz tego internetu jest jszcze cos ,dzieki czemu moglabym odzzyskac prawi 1200zl?

podpisywalam tylko umowe i protokol przekazania lokalu, czyli stan licznikow i w co jest wyposarzony lokal . ie jest napisane co konkretnie , tylko jest napisane,, jak widac''

Nie mam niestety skanera

Gość k-oko
o nie nie nie! Ma byc wypisane co jest w lokalu-nie badz glupia. Potem, Cie wrobia , ze ukradlas cos czego tam nie bylo. Poza tym, stan lokalu, jego bezpieczenstow jest istotne - nie mozesz mieszkac w mieszkaniu, ktorego stan zagraza Twojemu zdrowiu lub zyciu.

Gość k-oko
zaraz, po ptakach jest, bo: Dzięki dokładnemu opisowi lokum właściciel nie będzie mógł domagać się odszkodowania za zniszczenia, za które odpowiedzialność ponoszą poprzedni lokatorzy. Warto do protokołu dopisać stan liczników, uwzględnić widoczne rysy na parkiecie, odpryski na płytkach itp. W przypadku, gdy nie zostanie dokonane taki spis w momencie przekazania kluczy domniemywa się, że mieszkanie zostało przekazane w dobrym stanie i również w dobrym stanie jest zobowiązany je zdać lokator.

Ale nie rozumiem z tym stanem lokalu , jak zagraza ? Masz racje z tym wypisaniem tego co jest w lokalu, nie pomyslalam o tym, goscie wygladali na uczciwych ..