Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nez888

Hallowen - w Polsce

Polecane posty

Gość Nez888

Czy dzieci przyszli dziś do was i powiedzieli słynne "cukierki albo psikus" ? Dziś już były u mnie 2 razy. Nie wiem skąd u nas się pojawiło to amerykańskie święto.

Gość precz z głupimi rytuałami
głupota ludzka nie zna granic...

Gość niestety laza jak wariaci
u mnie tez 2 grupki :O Zero wyczucia. Zupelnie mi ten zwyczaj nie odpowiada. Jutro jedziemy na cmentarze, a Ci sobie zabawy urzadzaja...

Gość a ja mieszkam w Anglii
i bardzo mi sie tez zwyczaj podoba.My Polacy zawsze musimy przezywac wszystko napompowane do granic przyzwoitosci,smutkiem i rozpacza.Inne narody tez maja swoich bliskich zamrlych i wcale nie znaczy ,ze nie okazuja im szacunku.

byc moze w tradycji innych narodow nie ma zwyczaju odwiedzania grobow bliskuich 1 listopada...

dla Cyganow to tez radosne swieto... Dla mnie nie. A to haloween to zachodnia nowosc. Zupelnie niepotrzebna moim zdaniem. Czy my wszystko musimy kopiwac? Nie mamy tozsamosci narodowej :O

Gość AaliyahDanaHaughton
nigdy nie było u mnie dzieci na helloween, nie uwazam ze na swieto zmarłych trzeba sie pograzyć w smutku i rozpaczy, raczej w zadumie. Czy my Polacy nie mozemy czcic własnej tradycji, zwyczajów, tylko łapac wszystko z ameryki?? :O

Gość to sobie mieszkaj w anglii
i obchodz co chcesz... W Polsce nie bylo haloween i nie powinno go byc

Gość jtujt5uj
Nie cierpie zebraniny po domach.Gdy koldenicy przychodza,to opryskliwie ich nie przyjmuje

No wlasnie. Nie mialam na mysli zaraz jakiejs rozpaczy, smutkow, zalow itp... Ale to jednak swieto z rodzaju tych powaznych i zupelnie nie pasuje to haloween w przeddzien Wszystkich Swietych...

Gość no a Walentynki
jakos nikogo nie raza,ze to amerykanski zwyczaj!

Gość u mnie dzieci
były już wczoraj :-) Dobrze, że byłam przygotowana :-)

Akurat ja tez Walentynek nie obchodze ;) Ale faktycznie - nie raza mnie az tak bardzo. Bo nie wypadaja w taki kretynski dzien jak 31 pazdziernika, dzien przed naszym innym, duzo wazniejszym dla mnie swietem.

Gość u mnie dzieci
mialam bejzbola, gaz pieprzowy i troche kamieni :classic_cool:

a ja mieszkam w Anglii - a my mieszkamy w Polsce. Polska ma swoje tradycje i święta, zrozum to ciemna maso. Wyjechałaś do innego kraju i od razu Polska jest be. U mnie też były dwie grupki, ojciec ich pogonił. Zawsze we wszystkich świętych idziemy na groby, spotykamy się z rodziną i nie widzę w tym żadnego smutku ani rozpaczy. Przy grobach raczej wspominamy miłe chwile spędzone ze zmarłą osobą, a nie moment śmierci.

Gość FUCKINGaMAL
U mnie też byli ale psy ich nie wpuściły))))))

Gość Invicta nie rozpedzaj sie z
ublizaniem i wyzywaniem innych ,to bardzo zle swiadczy o twoim wychowaniu.Ktos poprostu wyrazil swoja opinie a ty nie jestes zadnym autorytetem w tej sprawie.

Gość ale invicta ma racje
przeciez tytul brzmi "halloween w polsce". To jak ktos nie rozumie slowa pisanego i opowiada o anglii to nazwanie go "ciemna masa" jest jak najbardziej na miejscu. Co nas obchodzi anglia, ekwador, czy inna burkina faso? :O

Gość Invicta wyrazilas ale
po chamsku i prostacku.

Gość Ty wlasnie teraz tez
:P

Gość LadyMorgana33**
U nas się nie zdarza zeby dzieci chodziły po domach,zresztą widzialam wczoraj na mieście tylko dwójkę w halloweenowych strojach, więc wyglada na to ze srednio się przyjęło.Mi to nie przeszkadza, jak dzieciaki chcą mieć zabawę proszę bardzo i nie widzę w tym nic niestosownego.Zdecydowanie bardziej kiczowatym,tandetnym i obciachowy komercyjnym zwyczajem są dla mnie walentynki