Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyfus

Na czym polega przewaga kremu nad maszynką?

Polecane posty

Gość tyfus

Co sprawia że część osób woli golić ciało kremem niż maszynką mimo że i to i to daje ponoć ten sam efekt. W dodatku kremem trudnie jest usunąć włosy trzeba go dokładnie rozprowadzić i w ogóle po za tym jest dużo droższy więc dlaczego niektóre osoby wciąż wybierają krem?

Gość tezmnietonurtuje
a konkretniej: po co wydawac kase na ''specjalną'' piankę czy żel czy krem do golenia, skoro mozna to zastapic zwyklym zelem pod prysznic?? czy jest jakas roznica??

A dlaczego faceci uzywają pianek do golenia zamiast zwykłego mydła? Bo mają lepsze właściwości, włoski goli się łatwiej, jest lepszy poslizg i tym samym mniej podrażnien, plus składniki łagodzące i zmiekczające zarost, jak równiez go podnoszące

Gość tyfus
mam wrażenie że nie wszyscy zrozumieli mówię o kremach do depilacji

Zrozumiałam, pierwsza wypowiedź dotyczy kremów do depilacji - czyli brak podrażnien i nie kłujące włoski. Do tego mozna też dorzucic ze mają własciwości pielęgnujące

Gość wydaje mi się że
kremu do depilacji używają nie mężczyźni lecz pedalskie cioty. Poza tym goląc się maszynką z nożykiem, najpierw przygotowuje się zarost na twarzy rozprowadzając krem lub piankę do golenia, równocześnie masując twarz, co jest korzystne dla skóry, przedłużając jej młody wygląd, czyli chroniąc przed zmarszczkami.

Gość tyfus
cwelem i mam zamiar zdepilować sobie kremem jajka, czy to będzie boleć i co o tym sądzicie?

Gość Jsmina78
Wydepiluj sobie, coraz więcej osób to robi ze względu na estetykę i higienę. Potem dobrze jest posmarować skórę kremem Keranorm, dzięki czemu uniknie siępodrażnień i skóra ładnie wygląda.