Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polniem

Ten związek mnie niszczy a mimo to go kocham

Polecane posty

Gość polniem

Jestem w związku 2 lata.Pierwszy rok było boski bo dopiero go poznawałam lecz teraz wszystko sie zniszczyło. Moj facet mnie niszczy , niszczy moje nerwy. Dziekuje Bogu jak nie ma dnia wolnego w pracy bo jest normalny , fajny i kochany ale jak przyjdzie dzien wolny a ma go zazwyczaj raz , dwa razy w tygodniu to od rana pije. Po jednym piwie i kolo 13 juz jest podpity. Wtedy sie zazwyczaj kłucimy;/;/ Pare razy mnie wyzwał , powiedział , ze ma mnie w dupie a potem przepraszał a ja głupia wybaczałam i wybaczam. Ja nie zarabiam bo sie jeszcze ucze wiec dla mnei kazdy grosz jest wazny ale potrafie pozyczyc mu jak nie ma z 20 zł on mowi , ze odda jak bedzie mial i niogdy nie oddaje;/;/ Nienawidze go jak o tym pomysle ale jednak nie potrafie od niego odejsc . Jeszcze jak ma wolne w pracy i sie z nim umawiam , ze przyjde i np idziemy na miasto to potrafi mi zrobic taka niespodzianke i byc podpity i juz z wyjscia nici. Musze go zostawic alebo mu pomoc ale nie wiem jak :(

Najlepszą formą pomocy zarówno dla niego jak i dla Ciebie będzie zostawienie go. Dla Ciebie, bo się uwolnisz z toksycznego związku a dla niego, bo może wtedy zrozumie co stracił. W przeciwnym razie zamęczysz się, nie da się kochać za dwoje. On widocznie bardziej kocha alkohol od Ciebie. Wiem smutne ale z tego co piszesz to prawdziwe. Trzymaj się!

Gość eshkay
twoj facet to jakas patologia? tylko tacy wolny dzien spedzaja na zapijaniu smutku. to nieudacznik. nie radzi sobie ani z zyciem ani z samym soba. nie rozumiem jak mozesz znosic wyzwiska. zrobi ci dzieciaka i za 10 lat wyladujesz albo na obdukcji albo w domu samotnej matki i bedzie w przyslowiowej dupie. wtedy moze do ciebie dotrze ze przegralas zycie. w zyciu trzeba byc egoista. to twoje zycie i nie pozwol zeby jakis alkoholik ci jes odebral i zdeptal. obudz sie

Gość and still
no jasne co za glupia rada ze bardziej kocha alkohol ...jesli jest uzalezniony to nawet moze go nienawidziec a i tak bedzie pil ... generalnie jakis zaburzony czlowiek ...nie szkoda Ci dziewczyno zycia na takiego kogos? szczegolnie ze jestes mloda, moze Ci zniszczyc najlepsze lata zycia i jak dluzej z nim pobedziesz moze to miec destrukcyjny wplyw na Twoje inne zwiazki ......nic nie pozostaje bez echa ... )kłócimy pisze sie przez ó ;))

Gość eshkay
mi tez trafil sie nieudacznik. tylko ze on do piwka dorzucal narkotyki. nie pracowal. wloczyl sie z kumplami. ja tyralam na niego nasze dziecko za granica. zabronil mi isc na studia. jak tylko zjechalam do kraju kopnelam go w tylek. zaczelam myslec o swoim zyciu. ulozylam sobie plan na nie i go spelniam. czuje sie o niebo lepiej. nie siedzi mi na glowie zaden "ciezar" i mam uczucie ze to ja decyduje o swoim zyciu :) zajebista sprawa. polecam

Gość mikopaka
Dziewczyno uciekaj gdzie pieprz rosnie. Nie mysl, ze go zmienisz bo to nie prawda, skoro teraz odwazyła sie i Cie wyzywa, w przyszłości moze być tylko gorzej. Tacy faceci upokarzając słabsza od nich osobe lecza swoje kompleksy.

Gość eshkay
facet albo ma klase albo i nie. moj ex tez w klotniach na trzezwo mnie wyzywal i uzywal "polskiej laciny" . od mojego obecnego nie slyszalam zadnego wulgaryzmu...nawet po alkoholu. w zyciu mnie nie obrazil . gdyby to zrobil to bym odeszla. radze ci to samo

Gość polniem
Bardzo dziekuje za rady. Musze sie z ta decyzja przespac i chyba jutro to zakonczyc. Kiedyś cieszyłam sie z życia ,a teraz moje życia ogranicza sie na denerwowaniu i zastanawianiu się czy bedzie normlany czy wypity. Dodam do tego wszystkiego jeszcze to , że on wcale nie szanuje pieniędzy. Ma pare pożyczek i zamiast starać się je spłacic jak najszybciej to trwoni kase na jakieś duperele , a jak przychodzi do zapłaty to się zastanawia od kogo pożyczyć aż mi za niego wstyd :( ;/

Gość eshkay
kochana... jesli bylby rozsadny to nie pilby tyle. pamietaj ze w zyciu trzeba byc egoista. gdybym zostala z exem to teraz nie mialabym nic, nawet planow na przyszlosc bo jak mozna z kims takim cokolwiek planowac? jestem zadowolona... byla to ciezka decyzja ale ani razu jej nie zalowalam. studiuje wymarzony kierunek - mam plany, pracuje i poznalam naprawde wartosciowego faceta. odejdz... poboli ale przestanie i zobaczysz ze za rok albo dwa stwierdzisz ze to bylo najlepsze co moglas zrobic