Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bakarat

Nie chcę iść na studia!!!

Polecane posty

Gość Bakarat

Cześć wszystkim. Chodzę do maturalnej klasy i zastanawiam się co dalej zrobić ze swoim życiem. Studia w wielkim mieście odpadają bo są po pierwsze za ciężkie dla mnie a po drugie za daleko od domu(pochodzę z Ziemi Kaliskiej). I teraz tak. Cała moja rodzina ma wykształcenie chce żebym się wykształcił ale ja nie chce iść na studia bo zbytnio nie lubię się uczyć. Pod uwagę wziąłem więc albo studia w Kaliszu albo szkołe policealną. Ale moja mama kręci na nią nosem. A wy? Co radzicie mi?

Gość jestes zbyt tepy na studia
to nadajesz sie tyko do tarcia chrzanu i kopania rowow

Gość Bakarat
Szczerze mówiąc wolałbym pracować niż męczyć się jeszcze przez pięć lat i wkuwać i nie mieć własnych pieniędzy. Chcę pracować!!!

zrób to co czujesz. moze kiedys bedziesz zalowal, ale nie kazdy przeciez musi studiowac, a tym bardziej jesli tego nie chce. to twoje zycie i jesli masz zamiar isc tylko dlatego zeby mama przestala krecic nosem, to lepiej sobie to daruj.

Gość śpi na takiej chujni
wybierz wojsko, a potem zgłoś się do mnie to chętnie cię przygarnę do swojego łóżka :classic_cool:

Gość Bakarat
A co mi polecacie w ramach doszkolenia do zawodu bo na zawodówkę to za późno zresztą liceum to był wybór rodziców i gdzie mogę sie udać w tym celu po liceum( zdać maturę to na te 30 % to już zdam).

Gość ostrożnie mijajka liż
ostroniżnie mijaj Kalisz

Gość rob to co ty uwazasz za sluszn
e,jesli nie chcesz studiowac to nei ma sensu, szkoda pieniedzy i czasu,tez nie chcialam rodzina to zaakceptowala poszlam do szk policealnej i zyje jakos a studiow dopiero teraz mi sie zachcialo tak jakbym dopiero dojrzala do decyzji i tyle jestes dorosly rob co zechcesz i sam ponos konsekwencje swoich dzialan

Gość Bakarat
A jakbym chciał zostać stolarzem to gdzie po liceum???

Gość Bakarat
Gdzie?gdzie?gdzie? W celu zdobycia zawodu stolarza???

Gość gość
Na pewno pójście na studia dlatego, że rodzice tego chcą, jest totalną głupotą - oczywiście odradzam. Lepiej sobie odpuścić i zająć się czymś, co was interesuje. Poszłam na kosmetologię, ale mnie ona od dawna interesuje. Pół roku poświęciłam na szukanie uczelnie, a wybrałam - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Rozmawiałam z wieloma ludźmi, byłam ma miejscu, patrzyłam na program, na kadrę. I dobrze wybrałam, bo widzę efekty. A stracić lata dla samego papierka? Trochę szkoda czasu...