Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derioseune

pomocy

Polecane posty

Gość derioseune

Mam 15 lat. Nosze okulary i mam trądzik. Mam małe oczy' osadzone głęboko w czaszce. Takze jak pomaluje nawet rzęsy wyglądam poprostu okropnie .. Aa mam szopowate włosy które nie nadają sie do ułożenia. Nie wiem co mam robić bo w sumie w wieku 15 lat chce sie wygladać jak najlepiej a w moi przypadku to nieosiągalne . Nie am sensu gadanie 'uwierz w siebie' . bo ja o tym wiem. ja w siebie wierze ale w tym momencie nie o to mi chodzi . xd Mam nadzieje ze mi jakoś pomożecie . Z góry dzięki : )

Gość zadbaj o siebie

Gość bezsensu562
No nikt Ci nie pomoże jeśli sama sobie nie pomożesz... Pójdź do dermatologa pomoże Ci z trądzikiem a zamiast okularów możesz nosić soczewki ;-)

Gość derioseune
byłam u dermatologa nic mi zbytnio nie doradziła. przepisala mi leki za 300 zł . i nic mi to nie pomogło ..a soczewek nie moge nosić bo mam taką wadę na którą soczewki nie są dopuszczalne ...

Gość derioseune
także w sumie każde rozwiazanie nie jest dobree . ;d

Gość bezsensu562
No słuchaj... leki od razu nie pomogą... ja mam leki za 35 zł i w 2 miesiące wyleczyłam się... i kremy za ok. 30zł... Dbaj o skórę i nawilżaj ją... A no skoro nie możesz nosić soczewek kup sobie takie okulary w których korzystnie byś wyglądała i dobrze się czuła ;-)

Gość derioseune
Pół rok : ) ale moi rodzice mówia że powinnam jesc mniej słodyczY . łatwo sie mówi . Pare dni wytrzymam ale miesiać - nie sądze

Gość derioseune
*pół roku

Gość bezsensu562
Jesteś w takim wieku że Twój trądzik będzie przez parę lat jeszcze i musisz się z tym pogodzić... ja też tak miałam i ciężko to znosiłam :( Wzięłam się w garść... byłam u 4 dermatologów i dopiero ostatni mi przepisał takie leki i kremy które mi nie zniszczyły skóry i naprawdę pomogły... ;-)

Gość bezsensu562
Stres wzmaga trądzik... staraj się unikać ;-)

Pół raku do długo. Powinny byc juz jakieś efekty. Idz do innego dermatologa. Moze podejdzie nieco inaczej do Twojego problemu. Co do słodyczy; przeciez nie musisz ich eliminowac całkowicie, wystarczy, ze ograniczysz. Zapytaj sie dermatologa co mozesz a czego nie powinnaś jeść. PS: A ten trądzik to taki "normalny" czy różowaty?

derioseune! Zacznij pracować w sklepie z artykułami spożywczymi! Tam się wyżyjesz nad ludźmi. Bo ja widzę. że nim pomoc podejdzie ... ty już wiesz o wszystkim... A tam głupie potrzebują!

Gość derioseune
taki typowy normalny trądzik .

No to masz szczescie, ze nie różowaty. Przejdzie Ci za jakiś czas, cierpliwości :) Co do włosów to mozesz uzywać jakichś odzywek czy zelów. Jedwab do włosów tez jest dobry. Pokombinuj ;)

Gość derioseune
haha taaa . troche sie tym interesuje i z tego wynika ze wszystko musi przejsc z wiekiem . Ale ja juz nie mam do tego cierpliwości xd czekam juz z rok na przejscie tego cholernego trądziku i nic .

derioseune! Szczęście przed tobą. Ucz się, nie marnuj życia jak głupie. ...miłość spadnie na ciebie jak najpiękniejsza gwiazda we wszechświecie :)

Gość derioseune
haha jedynym plusem mojego ogólnego wyglądu jest to ze siedze przy ksiazkach bo nic innego nie mam do roboty. Hahaha moi rodzice są bardzo szczęsliwi i nawet nie chca zeby coś się u mnie w moim wyglądzie zmieniło xd ; DDDD

Gość derioseune
Jednym plusem tego mojego tradziku i całego wyglądu jest to że siedze przy książkach xd ; DD moim rodzicom to odpowiada xd ; D Nawet nie chcą żeby coś se w moim wyglądzie zmieniło xd

Gość derioseune
DWIE takie same bo myślalam ze sie nie zapisało : P xd

Ale biorąc pod uwagę ilość "haha" w Twojej wypowiedzi to nie jesteś tym wszystkim tak załąmana, co? ;) I mówie Ci, idz do innego dermatologa. To tez ludzie i pewnie tez nie na wszystkie kolokwia na studiach byli perfekcyjnie przygotowani. ;) Coś im moglo umknąć. Mylić się jest rzeczą ludzką. Po 2: Zaciągnij znajome/rodzinkę do optyka i wybiezcie jakieś fajne oprawki. Okulary nie muszą szpecić. Szopowate włosy mozesz poskramiać prostownicą, (jeśli się kręcą we wszystkie strony), albo uzywaj specjalnych dozywek.

Gość derioseune
przeciez nie bede sie zadręczac i tracic zycia przez to ze mam trądzik itp xd założyłąm to forum z nadzieją że ktoś ma podobna cere bądź włosy do mnie i wie co poradzić . ; D Ale na co dzień jestem raczej uśmiechniętą osobą lecz nie zaprzeczam że trądzik utrudnia mi kontakty z innymi . ; D

Gość frektjusto
nie wiem co mam ci poradzic

To, że nosisz okulary nie powinno stanowić dla ciebie problemu, ponieważ na rynku jest taki wybór oprawek, że możesz wybrać takie, w których będziesz wyglądała modnie i ładnie.Jak zauważyłaś wiele gwiazdek show- biznesu nie ma wad wzroku, a i tak noszą okulary ze względu na to, iż są po prostu modne i ten element traktują jako coś co dodaje im szyku i klasy.Bardzo na czasie są teraz okulary typu kujonki, czyli Możesz wybrać też okulary bez oprawek, czyli takie, które są delikatne i mało widoczne. Także nie łam się bo nie masz powodów ku temu. Co do trądziku to powinnaś wybrać się do jakiegoś lepszego dermatologa, który podejdzie do twojego problemu indywidualnie i w sposób profesjonalny. Kup sobie dobre kosmetyki przeznaczone do twojej problematycznej cery i ich używaj systematycznie. Tu masz link do strony, na której znajdziesz wskazówki postępowania w przypadku niewystępowania trądziku. http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/09/30/walka-z-tradzikiem-w-7-krokach/ Stosuj się do tych informacji a na pewno będzie lepiej.