Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groszek zielony

masturbacja a kościół

Polecane posty

Gość groszek zielony

niewiem. wierze w Boga, staram sie byc dobrym człowiekiem, mam swoje zasady. jestem tez sama.

Gość no nie rób tego
w kościele!

Gość groszek zielony
blokers- rozwalajacy text:) ale tak serio...masturbacja jest wbrew religii; a ja choc jestem wierzaca, to robie to. czasem mnie dopadaja wyrzuty sumienia; ale przeciez to jest potrzeba taka jak inne. po co to "ubierac" w purytanska oprawe z 17 wieku. wydaje mi sie ze kosciol tego zakazal bo sie bal ze "spoleczenstw" sie moze wymknac spod kontroli.

Gość groszek zielony
Ludzie, no! co drugi czlowiek tu nawija ciagle o seksie a jak sie pytam co myslicie o masturbacji wzgledem wiary to nikt nie ma nic do powiedzenia??

Gość chyba jaja robisz
żeby mieć takie problemy w XXI wieku,to trzeba mieć porąbane w główce!Kto to jeszcze do kościoła chodzi,do tych szubrawców ,co tylko brudne łapska po kasę wyciągają

Gość dustinthewind
ja uwazam, ze jesli nie grozi uzaleznieniem w czyims przypadku, to nie jest zla

Ale co jeszcze chcesz wiedzieć ponad to co już wiesz? Wg KK mastrurbacja i onanizm jest grzechem. To tyle.

Gość
masturbacja meska bo to marnowanie nasienia o damskiej masturbacji slowa nie ma :) a w przypadku mezczyzn sa 3 mozliwosci - seks, masturbacja, polucje, nie ma opcji posredniej masturbacja jest zupelnie nmormalna, sluzy wyladowywaniu sie, jak ci sie napiecie skumuluje to bedziesz miec wrzody..

Gość groszek zielony
ale mi nie chodzi o sam kosciół- to tylko instytucja. ale co z wiarą w Boga?

Gość danie z danego
walę konia na kościół, nara🖐️

Gość groszek zielony
ale ze niby co? w facetach jest napiecie wiec moga a nas kobietach nie ma??? pewnie ze jest.

Gość 88888888888888888000000000
zgadzam sie z groszkiem! kosciol niby masturbacji zabrania bo to cos zlego a lepsze jest puszczanie sie z byle kim , byle gdzie i potem niechciane ciaze, aborcje, dzieci w domach dziecka... uwazam ze koscio powinien dopuszczac masturbacje jako cos normalnego dla ludzi a nie potepiac za to!

Gość xqrwa
nie moge, skad ci ludzie maja takie pomysly!!!!!!!!!.nie masz chlopasexu ci sie chce to co masz zrobic, nie nie moge, zamilkne bo nie moge ps. moze idz do ksiedza albo co

Gość groszek zielony
zle temat jest sformuowany. powinno byc Masturbacja a wiara w Boga.

Gość kościół nie dopuszcza
bo dzieki temu trzyma we władzy swoje owieczki i im wedle kaprysu wybacza

Gość
groszek ja vi tylko chcialam powiedziec ze faceci nie maja innego wyjscia jak grzeszyc albo sie meczyc, w wiekszosci grzesza i ze zabroniona przez kosciol jest meska masturbacja, damska nie ;)

Gość groszek zielony
"przyszłaś się tu wyspowiadać? chcesz rozgrzeszenia czy co?" Moze morze! nie, zapytałam sie co inni ludzie maja na ten temat do powiedzenia.to wszytsko. ja i tak mam opinie na ten temat i nikt raczej tego nie zmieni.

Gość
jak dla mnie jesli masz taka potrzebe to milej zabawy :) a w ogole poczytaj sobie historie kosciola i biblie a nie fragmenty wyjete z kontekstu tlumaczone z jednego jezyka na drugi iles tam razy

Zalosne.. Czasy sie zmieniaja a ja nie bede trzymal sie tych zasad z przed 2 tysiecy lat temu. W tamtych czasach najwazniejszym bylo sie rozmnazac. Bo ktos wkoncu musial w tym yebanym polu pracowac. Teraz juz tak nie ma a wy dalej sie trzymacie slow ktore mialy dzialac w TAMTYCH czasach w TAMTEJ sytuacji. Skoro wszystko tak doslownie bierzcie to prosze - macie obowiazek rodzic dzieci kazdego roku. No dalej.. dlaczego nie macie po 10-cioro dzieci ? Przeciez nakazane jest sie rozmnazac ? Proste - bo nie ma juz takiej potrzeby. Nie zajedziecie daleko biorac wszystkie zdania doslownie.

Gość groszku ja nie kumam
pytania - masturbacja a wiara w Boga. Sorry ale ile Ty masz lat ze myslisz, ze taka moc jak Bog bedzie zagladac w Twoje gacie?? jakie Ty masz wyobrazenie Boga???? Przede wszystkim pamietaj, ze Kosciol i Bog to dwie sprzecznosci i wiekszosc pracownikow kosciola w Boga NIE WIERZY. Wiedzac to, bedziesz mogla bardziej rozsadnie decydowac, co jest zle a co dobre, bez sluchania idiotyzmow koscielnych, ktore maja na celu opetanie Ciebie po to, zebys sie wyzbywala swoich pieniedzy na ich korzysc. Jezeli masturbujac sie nikomu nie czynisz krzywdy, chyba nie mialoby sensu traktowanie tego jak cos zlego. Pracownicy kosciola usiluja kontrolowac ludzka sesualnosc, bo poprzez kontrole seksu masz ogromna kontrole nad ludzmi, dlatego wymyslili chory system zakazow i nakazow. Nie ma to NIC WSPOLNEGO z Bogiem. Jakbys miala watpliwosci, jestem wierzaca.

Gość poczytaj Biblie to sie
dowiesz.

Gość kościół uzasadnia
ten zakaz tym, że masturbacja powoduje zamknięcie się na normalne związki, że to egoizm, wbrew naturze itp. Ale łatwo im mówić. Ja przez lata miałam wyrzuty sumienia, ale potem doszłam do wniosku, ż etroche przyjemnosci tez mi sie w zyciu nalezy, tym bardziej, że z facetami niezbyt mi się w łóżku ukłało. są jeszcze sny erotyczne, ale to tak niewiele

słuchaj się sumienia ono ci dobrze podpowiada on zawsze ci dobrze podpowie