Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melancholijna pora roku

Przy kominku...

Polecane posty

Nareszcie mam kominek i dzięki temu uzyskałam bardzo przytulny kącik. Miejsce,gdzie w czasie chlodnych jesiennych i zimowych dni możemy usiąść z kubkiem dobrej herbaty.Porozmawiac,powspominać. Marzy mi się,by dzięki kominkowi spedzić miło czas w towarzystwie poznanych osób. Jest ciepło,miło i serdecznie.Dołączcie do mnie.Zapraszam.

Gość lubię jesień
U mnie jest dość zimno.Poproszę herbatkę na rozgrzewkę!

Gość kominnek
przy kominku przy kominku tak siedzimy sobie wszyscy miną troski i zmartwienia bo kominek wszysko zmienia

Witajcie przy kominku! Nie dajmy się zastraszyć deszczom i chłodnym dniom.One też mają swoje uroki.I wcale nie musi być nam zimno. Zaparzylam herbatkę z dzikej róży i grejpfrutową.Czy są chętni?

Gość też dobra
a ja zapraszam na herbatkę imbirową :)

Gość też dobra
niestety,piwa nie piję i nie mam wolę herbatkę z imbiru,

Gość rikkaaa
jaki ten kominek ,na co ogrzewany

Gość ja też lubię świece
ale zdarzyło mi się zalać woskiem dywan,a nawet więcej. Czy znacie sposób,aby usunąć takie plamy stearyny? Dziękuję.

Gość chyba pomogę
plamy z wosku? Najpierw przykładam na wosk torebkę z kostkami lodu. Póżniej zbieram łyżeczką stwardniały wosk. A na końcu kładę na plamie złożoną bibułę albo papier pakowy i prasuję ciepłym żelazkiem,dopóki nie wchloną całego tłuszczu.Nie powinno być problemu.

Gość ja też lubię świece
do chyba pomogę Bardzo dziękuję za Twoją świetną radę.Już po plamach.Pozdrawiam.

Witajcie!Dziękuję za odwiedziny. Mam cichą nadzieję,że chętnych na posiadówki przy kominku znajdzie się więcej.Być może nie jest to najdogodniejsza pora dnia,być może nie po drodze.Mimo to czekam i zapraszam.Kominek rozpalony,iskry trzaskają i jest już bardzo cieplutko.I herbatka też.Do zobaczenia.

Gość TADAMMM...
ja moj kominek mam juz z 13 lat :-) jest piekny, zamykany, "za szyba", ktorej umycie jest niekiedy moja zmora :-0 mieszkam sama w duzym mieszkaniu /to byl moj dom rodzinny/, ludzie uwielbiaja wpadac do mnie. siadaja na kanapach wokol i sie gapia w ogien :-D a ja zapodaje klimatyczny music, np moj ukochany Clan Of Xymox i jest magicznie... :-) a czasem kocham sie z moim chlopakiem na ktorejs z tych kanap przy blasku ognia ;-) kominek jest czyms przeuroczym...

Gość melancholijna poru roku
"Ach jak przyjemnie jak można marudzić,że świat jest smutny,że jest żle, nie rozumiem,nie!" Zajrzałam do śpiewnika również i zostawiam piosenkę Anity Lipnickiej http://www.ewa.bicom.pl/karaoke/k42.htm życzę miłego dnia!

TADAM tak pięknie oddałaś atmosferę przy kominku.TYlko podziwiać.Co tam szyba?Klimat jest najważniejszy.Pozdrawiam.

Gość ty melancholijna pora
sorry,ala pieprzysz jak stara ciota albo ktos na prochach :-0 i ten repertuar muzyczny "ze spiewnika" :-0 :-0 :-0 ile masz lat?? 70??? :-0 :-p

Gość TADAMMM...
a co..? ty masz kominek bez szyby..? te bez szyby niezla zadyme czasem czynia, doslownie i w przenosni ;-)

Gość melencholijna pora roku
Widzę,że spotkałam damę.hihihihi A co do mnie... Mam 100 lat i okulary -10 .Pasuje ?

Gość TADAMMM...
pytam powaznie z tym rodzajem kominka ;-) masz taki klasyczny, otwarty..? bo wiesz, moi znajomi maja taki i czasem sprawia troche problemow. wystarczy, ze ciag nie jest taki jak trzeba i maja zadyme w domu ;-)

TADAMMM.Początkowo mieliśmy bez szybki i smrodzik dymu prześladował nas przez kilka dni.Zrzucaliśmy to na karb cugu. Zresztą nie sposób było dłużej posiedzieć. Wreszcie wstawiliśmy szybę i przestał ulatniać się dym. A teraz to dopiero daje "czadu" i nie potrzebuje dużo drewienek. Tu jestem zamieszkuję własne życie jak ślimak swoją przestrzeń każda moja sekunda przylega do mnie jak skóra komuś innemu tu ciasno coś w żebro się wciska uwiera jak w labiryntach bez kłębka i bez okienka na strychu I gdy mnie wrzucą do ziemi to tak jak orzech w łupinie przylegającej zamknięty. Anna Frajlich :)

A ja mam kominek norweski.Sam stawialem.Drzwiczki charmonijkowe mozna zlozyc i jest kominek otwarty i wtedy mozna sobie kielbaski smarzyc.Zero dymu w salonie,nawet jak otwarty jest. Acha,jak dla kogos czarna szyba jest zmorą to proponuje czyscić zwykłym papierem namoczonym w wodzie i popiele z kominka.Schodzi nawet największy brud.Potem tylko plynem do mycia szyb i sa lśniące.Tak łatwo się myje że razem z 5 letnią córka czyścimy.

Gość TADAMMM...
no co ty..?? naprawde myje sie popiolem..?

Gość TADAMMM...
nigdy o tym nie slyszalam :-0 ja uzywam takiego swinstwa w rodzaju zyclon B :-D :-0 i za kazdym razem jak psikam tym po szybie, to musze sie uzbroic jak do laboratorium w elektrowni jadrowej :-D tzn szcegolnie musze zakryc usta i nos, nie wspominajac o rekawicach gumowych. ale schodzi jak zloto..! ;-)

Gość mój kominek
Dobry wieczór! Przez dlugi czas wydawało mi się,że kominek w domu jest całkowicie zbędny i za drogi.Poza tym,nie miałam ochoty na remont,demolowanie mieszkania.Na szczęście u koleżanki zobaczyłam kominek elektryczny,taką atrapę prawdziwego kominka.I okazało się,że niepotrzebne jest to całe kucie ścian.Taki kominek można postawić w dowolnym miejscu.Nie ma sadzy,popiołu,ale jest zarzący się ogień.Wystarczy wlożyć wtyczkę do sieci.Radości co nie-miara.

Gość eeeeeeeeeeeeee
eeeeee tam! Nie ma to jak prawdziwy kominek a nie jakis na prad :-0 :-0

Gość nananananananananaaa
a potem jaka radość jak przyjdzie rachunek za energię :D

Gość TADAMMM...
faktycznie dziala mycie szyby tym popiolem...!! :-Dwlasnie sprobowalam..! dzieki czlowieku za ten prosty sposob! co prawda uswini sie przy tym koncertowo, ale grunt, ze szyba czysta..! ;-)