Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie o zdrowie dzidzi

Pracowac czy isc na zwolnienie?

Polecane posty

Jestem w 8 tyg ciazy, dzis gdy przyszłam do pracy było tu 6 stopnmi ciepłta teraz jest 11. W toalecie mam około 5. Mam straszne zatwardzenia i po całym dniu siedzenia za kompem boli mnie brzuch. Dzis ide do lekarza i zastanawiam sie czy nie poprosić o zwolnienie

Gość pivonka
juz nie przesadzaj moja kolezanka cala ciaze pracowala i to fizycznie a nie za kompem siedziala wszyscy by chcieli kasy a pracowac nikt co za spoleczenstwo wez sie w garsc i pracuj

Gość wnet to nawet spojrzenie
nielubianej kolezanki z pracy bedzie traktowane jako pretekst do zwolnienia bo przeciez "dzidzi" moze to zaszkodzić😴

Gość za to w domu siedzenie
kilka godzin przy kompie nie przeszkadza...wystarczy zobaczyc dzial ciażowy:O

nie o to chodzi poprostu boje sie ze sie przeziebie, pierwsza ciaze straciłam i nie chce znowu tego przechodzic. Do pracy dojezdzam 30 km

pewnie, ze pracuj - zainwestuj w jakas farelke lub inny piecyk i sie dogrzewaj ja bym chyba zwariowala majac siedziec 9 m-cy w domu

Gość Tylko w Polsce jak widac
ciąża jest traktowana jak choroba i pretekst do pojscia na zwolnienie by lenic sie w domu na kanapie i dodatkowo obrastac w tłuszcz :P

Gość to czy nadajesz się na zwolnie
stwierdzi lekarz... z resztą szkoda mi już słów w tym kretyńskim temacie:o następna święta krowa:o

ja mam inwestowac w jakies piecyki, nie rozsmieszajcie mnie to szef powinien zapewnic dogodne warunki

Gość Zespół Pataua
Farelka 29,99 w biedronce. No ale kazdy powod jest dobry zeby isc na L4, jakby na zatwardzenie wszyscy poszli na L4 to bys chleba rano nie miala.

dlaczego mnie odrazu krytykujecie wiadomo ze przeziebie w ciazy moze zle wpłynąc, wachanie gazu bo tu mam takie odgrzewanie na butle równiez

nie chodzi mi tu o zatwardzenie. Tylko niepokoi mnie ten ból brzucha i to ze jest taki twardy

Gość następna księżniczka
Jak Ci zimno to się cieplej ubierz. A jak pujdziesz na zwolnienie to już do lata nie wyjdziesz z domu ? Bo wiesz zima idzie i będzie jeszcze zimniej niź u Ciebie w pracy.

Gość pivonka
kobieto ale ty narzekarz nic ci nie odpowiada nie dosc ze siedzisz w pracy to jeszcze cos ci nie pasuje ciekawe jakbys sie czula biegajac i stojac na nogach przez 10 godzin to dopiero 2gi miesiac a ty juz taka jestes delikatna wez sie do roboty to od razu ci glupoty wyjda z glowy przeciez chora nie jestes a ty myslisz ze ciaza to choroba!! okropne sa te niektore baby bierz przyklad z mojej kolezanki ktora z brzuchem biegala przez 10 godzin i nic sie jej nie stalo nawet sie cieszy bo ma forme podziwiam ja :D

Gość a inni sie nie skarza ze zimno

no ciekawe czy czułybyscie komfort siedzac 8 godzin w temperaturze 12 stopni, a pozniej wychodzac na dwor na mroz i czekajac poł godziny na autobus na przystanku

Gość Zespół Pataua
Boisz sie gazu to kup farelke w biedronce, szef chyba odzaluje te 30zł a z brzuchem idz do lekarza ksiezniczko.

Krytykują Cię bo przesadzasz. I mówię to jako kobieta i też matka. Siedzisz sobie w biurze, zaledwie kończysz 2-gi miesiąc ciąży i marudzisz jakbyś już co najmniej w 8 m.c. była.

ciaza nie jest choroba, ale nie chce drugiej stracic. Pracuje tu sama wiec nie ma kto sie skarzyc

skoro straciłas pierwsze dziecko. A teraz masz takie warunki pracy jakie masz -czyli niezgodne z zasadami BHP to po co sie zastanawiasz -poproś o zwolnienie w takich warunkach zwykły pracownik nie powionien pracować a co dopiero kobieta w ciąży!Twój pracopdawca Ciebie nie żałuje -bo oszczędza na ogezewaniu to Ty tż go nie żałuj i Idź na zwolnienie!!!!

Gość to zgłoś do inspekcji pracy
jakie masz warunki w pracy... tak to jest jak człowiek nie wie jak ma o siebie zadbać... kurwica by mnie wzięła gdybym miała siedzieć w domu 24 h na dobę:o z resztą idąc na zwolnienie pamiętaj ze z domu też wychodzic nie mozna

jestescie beznadziejni i nie nazywajcie mnie ksiezniczka. Nie kazde ma takie zdrowie jak niektore kobiety, ktore pija pala dzwigaja i rodza zdrowe dzieci. Ja poprostu boje sie o moje a wy odrazu jedziecie po mnie

Gość Zespół Pataua
Jak to nie jest 3ci miesiąc to moze jej dac wilczy bilet :D nie ma to jak dawac dobre rady ! :D Tak idz na zwolnienie - wieczne :D

Do tych którzy krytykują autorkę- każda kobieta inaczej czuje się w ciąży jedna lepiej druga gorzej.J aczuje sie dobrze a w pracy mam ciepło więc pracuje. Ale gdybym miała tu 11 stopni -to napewno by mnie tu nie było - Bo znam swoje prawa..........

Gość Autorko...
Pogadaj z lekarzem. Przedstaw mu sytuację w pracy jeśli bedzie widział przeciwwskazania to ci powie. Pracodawca powinien zapewnić ci warunki jeśli nie na dotychczasowym stanowisku to na innym który nie bedzie zagrażał tobie i dziecku. Jeśli tego nie zrobi masz prawo skorzystać ze zwolnienia. Ja byłam na zwolnieniu całą ciążę ale pracowałam w chemii i u mnie żadna ciężarna nie pracowała. Nie było takiego stanowiska które byłoby nie szkodliwe dla ciąży. Wiele dziewczyn które długo zwlekały ze zwolnieniem nie donosiło ciąży. Mnie na szczęście się udało no ale co tydzień dwa musiałam być na kontroli miałam wskazania do leżenia. A i tak mała przyszła na świat miesiąc wcześniej. Dobrze tylko że żadnych komplikacji nie było. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego. :)

Skoro jesteś przekonana że tak Ci źle w pracy i że nie dasz rady tak dalej pracowac to po co pytasz się nas czy masz iśc na zwolnienie ? To idź i po sprawie.

gdybym miala do pracy 15 min drogi, miałabym tu dogodne warunki to napewno o zwolnieniu bym nie myslala

najbardziej to obawiam sie ze zaziebie sobie pecherz i bede miala problem,

Gość co za problemco
powiedz szefowi ze zimno niech podkreci ogrzewanie

No ok .... Popieramy Cię ! Dziecko najważniejsze ! Idź na zwolnienie :)