Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamam

jak gotować zeby nie było tłusto???

Polecane posty

Gość mamamam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez tluszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość używać chudego
mięsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przedewszytskim bez
kostek rosolowych!!!na chudym miesie bez skor najlep.na drobiu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
polecam parowar do gotowania na parze - na prawde potrawy maja zupelnie inny smak i to bez tluszczu ani soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mniej smażenia, więcej duszenia/dotowania mniej śmietany 30%, więcej jogurtu zero smalcu - tylko olej/oliwa mięsa chude i bez skóry (kurczak, schab, wołowina) mniej lodów i słodyczy (oprócz tego, ze są slodkie, to sa tłuste) , więcej owoców

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie dodawać do zup tłustej śmietany, nie polewać pierogów ziemniaków cebulką smażoną na maśle czy oleju, jeść żeczy pieczonę w rękawie - nie trzeba dodawać tłuszczu:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
polecam urządzenia do gotowania na parze :) ja mam termomix i bardzo go sobie chwalę. właściwie mięso piekę bez tłuszczu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mięso na parze to chyba
nie to samo co pieczone :o Ja parowar polecam do warzyw i ryb, mięso jak dla mnie lepsze jest jednak pieczone lub grilowane...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no pewnie, że mięso parowane a pieczone to nie to samo, chociaż wersja numer jeden wydaje mi się lżejsza :) zresztą grillowane i pieczone też może być. najgorsze/najbardziej tłuste jest smażone mięso na głębokim oleju, margarynie. brrrr!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szybkowar dobra rzecz, jeśli chodzi o gotowanie, na parze również. No i przygotowuje się na przykład warzywa w naprawdę ekspresowym czasie (dużo krócej to trwa niż w tradycyjnym garze..) O parowarach też słyszałam dobre opinie, już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad takim cudeńkiem zelmera, ale ja to jednak lubię smażone, nie wiem czy to urządzenie nie będzie się kurzyło gdzieś na dnie szafki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×