Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lpokijhggfff

DERPESJA-mial ktos z nia do czynienia??

Polecane posty

Gość lpokijhggfff

Witam postanowilam zalzyc ten watek bo mam nadzieje ze ktos mi udzieli kilku rad..Otóż moj bliski przyjaciel sie kompletnie zalamal..obecnie przebywa w szpitalu bo probowal sie targnac na wlasnie zycie jeszcze nikgy nie widzialam nikogo w takim stanie dokladnie nie wiem co do tego doprowadzilo poniewaz nie chcilam drazyc tego tematu a tym samym sprawiac mu bolu..staram sie go wspierac chcialabym mu pomoc...moze sie znajdzie tu ktos kto mial depresje lub chorobe dwubiegunową albo moze ktorys z wszych bliskich? powiedzcie co mam mu mowic zeby zaczol wierzyc ze wyjdzie z tego...o czym rozmaiwac zeby dac mu choc nutke optymizmu??

Gość dfrefr
halooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Gość ghghghghghgh
mam to cale przez cale zycie, tylko ze to juz chyba nazywa sie dystymia

Gość barbarellaa
między depresją zwykłą a chorobą afektywną dwubiegunową jest przepaść - o ile pierwsza często jest do wyleczenia to druga nie bardzo Kolegę nA SIŁĘ WYKOP DO psychiatry i na terapię do psychologa

Gość 89789879
no on wlasnie jest w szpitalu ale powiedzial ze nie iwerzy w leki ani w lekarzy i ze jak go wypuszcza to zrobi to co ma zrobic:(martwie sie strasznie o neigo ma wahania nastrojow tez

Gość 565656
upupupupupupupupup

NIewiele mu możesz pomóc. Po prostu bądź miła i wesoła. Jego smutek może przejść na Ciebie więc staraj sie jak możesz po prostu być wesoła - a nuż trochę się tym zarazi. Psychiatra musi dobrać mu leki. Odpowiednie. Prawdopodobnie dostanie coś bardziej uspokajającego niż pobudzającego z powodu tej próby samobójczej. Spróbuj dowiedzieć się co było przyczyną. Czasem zbieg okoliczności w życiu prowadzi do depresji a czasem po prostu choroba rodzi sie sama. Życie w tym kraju jest trudne więc trudno o radość.