Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropelka123456

wypadaja mi wlosy

Polecane posty

Gość kropelka123456

mam problem, od dluzszego czasu mam problem z wyadajacymi wlosami, chodzilam do 2 dermatologow, bralam mnostwo lekow, witamin, wcierek do wlosow itp i nie widze praktycznie zadnej poprawy.. mialam robione badania ginekologiczne i torbielowatosc jajnikow zostala wykluczona. Nie mam jakis szczegolnie łysych miejsc czy przeswitow, ale wydaje mi sie, ze najbardziej przerzedzone mam wlosy na czubku glowy. codziennie (zwlaszcza podczas czesania mokrych wlosow) wycigam z glowy kilka garsci wlosow...macie moze podobny problem? moze mozecie cos polecic, albo znacie jakiegos dobrego dermatologa w woj. lubelskim??

Gość kasienka23444
kropelko! Jeszcze niedawno borykałam się z takim samym problemem jak ty... Od kilku miesiecy mieszkam w Anglii i tu zauważyłam że okropnie zaczęły wypadac mi włosy... tak jak ty wyciagałam je garściami po ich umyciu, gdy je czesałam, prostowałam lub robiłam cokolwiek- one nadmiernie wypadały.... zaczęłam stosować drogie leki Takie jak Oenobiol, Bio-selen + cynk i inne witaminy. Słyszalam że cynk i żelazo również mają na to wpływ więc łykałam i łykałam te piguki.... Zaczęłam myć włosy TYLKO w przegotowanej wodzie bo tutejsza woda śmierdzi chlorem i być może ona była powodem mojego problemu... Teraz włosy wypadaja nadal ale juz w mniejszych ilościach ale widzę że Ty stosowałaś już wiele sposobów, spróbuj może po prostu myć głowę w przegotowanej wodzie, może pomoże....

Gość ghjkl
ja już dwa lata walcze z wypadaniem włosów a wręcz łysieniem.Bralam kupe leków,skrzypovite,onozis,h-pantoten,revalid,klorane i inne ale dopiero inneov mi zaczynaja pomagać i oczywiście szampony rylko z apteki

Dziewczyny a może winna jest dieta? Za duzo syfu w niej, słodyczy, przetworzonej żywności itd? Pijecie wode mineralną? A może gdzieś w nawykach pielęgnacyjnych popełniacie bład?

Gość kropelka123456
no jesli chodzi o moja diete to juz od dawna nie jadam kolacji, makaronow, ziemniakow, bialego chleba, nie pale, nie pije alkoholu za duzo, nie jem slodyczy w ogole, nie pije slodkich napoji... jedyne z czego nie potrafie zrezygnowac to kawa.. wiec chyba dieta jako przyczyna odpada..