Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmm

ale się zdenerwowalam na rodziców

Polecane posty

Gość etammmmmmmm

mam 2mc synka mąż i ja pracujemy (ja w domu przy kompie) mieszkam 30 km od miasta rodzice z dzieckiem nie bardzo chcą mi zostawać zawsze mówią że zostaną a jak coś to maja nagle inne pilne sprawy ok nie to nie więc jak mam coś załatwic poczta bank itp czy zrobic wieksze zakupy biore małego a oni dziś do mnie z wielkimi pretensjami że dziecko się rozchoruje od takiego zabierania go wszędzie itp więc mówie że nie mam innego wyjścia nie mam go z kim zostawić a oni do mnie że jak się ma dziecko to się z domu nie wychodzi tak mi nagadali że się popłakałam

Gość etammmmmmmmmmmm
a moja pojechana 17 letnia siostra jeszcze się darła że mogłam sobie dziecka nie robić jak nie potrafie w domu siedziec ale pomocy przy opiece nad małym to nie mam od nikogo

Gość paulina t
troche dziwni Ci twoi rodzice z małym nie chcą zostac,ty masz nie wychodzic ...Ja na twoim miejscu bym sie nie przejmowała ,rachunki sie same nie popłacą

Gość skaranie boskie .......
i ta siostra ma racje!!! po co to się dupczyć!? teraz ma pretensje idiotka patologia sie szerzy

Gość paulina t
cóz nikt nie ma obowiazku pomagac Ci przy dziecku( poza ojcem dziecka )ale od czasu do czasu mogli by zajac sie wnukiem.A moze ty faktycznie za czesto wychodzisz i ich prosisz o pomoc?Sama mam 4 miesiecznego dzieciaka i staram sie moje wyjscia ograniczyc do minimum w koncu to moje dziecko ,a nie rodziców.

Gość Latoyaa
Ja powiem tak: Twoi rodzice postępują bardzo nie fajnie. Skoro ktoś deklaruje pomoc przy dziecku, a później na wszystkie sposoby się wykręca, to chyba jest coś nie halo? A na pocieszenie dodam, żebyś sie nie przejmowała. Wiele kobiet też nie ma z żadnej strony pomocy i sobie radzą. Ja też brałam wszędzie dziecko ze sobą. Czy do sklepu, czy banku, urzędu... Choć obie babcie zapewniały o pomocy... Ale teraz mam spokój i nikt mi nie wypomina, że wychowywał moje dziecko :)

Gość mam tez dwulatka w sumie anioł
zabieraj ze sobą, i nie przejmuj sie:), dzidzius przyzwyczai sie do wielu sytuacji dzieki temu inikniesz gdy bedzie troszke starsze płaczów w sklepie, a dziennie chodziłam z synkiem na zakupy i dzieki temu jest nauczony gdy kolezanka była zdziwiona bo ze swoim 8mczniakiem nie mogłą nigdzie wejsc, juz dawno mineły te czasy ze kobiety po urodzeniu dziecka siedziały po 3mce w domu, np moja mama , a moja położna choc urodziłam w mcu zimowym od pierwszego dnia wyganiała nas z domu, by nam na głowy nie siadło:P:D

Gość ja ze swoim maluchem
7-mcy chodze wszedzie, bo nie mam innego wyjscia. Unikam jedynie galerii i supermarketow, tam chodze w weekendy jak maz jest w domu.

Gość etammmmmmmmmmmm
ja sie o opieke nie prosze wiem ze moje dziecko wychodze tyle ile musze bank, poczta, praca raz w tyg na 2 h

Gość no bez jaj
a co ty, sierotka marysia jesteś, czy jak? oczywiście, że rodzice zachowali się nie w porządku ale niby czemu pozwalasz sobie na takie komentarze? siostrze gówniarze dawno utarłabym nosa, żeby nie wtrącała sie w sprawy między dorosłymi a rodzicom w twarz powiedziała, że tak deklarowali swoją opiekę aż w końcu zostałaś na lodzie i zabierasz dziecko ze sobą bo nie masz opiekunki którą mogłabyś mieć, gdyby nie ich słowa. i czemu pozwalasz się im wtrącać w to gdzie i na ile wychodzisz z dzieckiem? swoją szansę na wychowanie już mieli, teraz niech zaakceptują, że mają wnuka, który ma matkę. Powiedz, że Ty jesteś matką i wiesz najlepiej. Po prostu: jasno wyraź swoje zdanie i postaw granice, wtedy nie będą ich przekraczać. Skoro sobie pozwalasz na takie traktowanie to na prawdę nie wiem czemu Ty się dziwisz? Jesteś dorosła, to zachowaj się jak dorosła i nabaierz trochę asertywności. Nie jestem przeciw Tobie ale obawiam się, że Twoje zachowanie samo zachęca do traktowania Cię jak dziecko i do decydowania za Ciebie. Moja matka po jednej próbie wtrącenia się (dodam, że była to dość agresywna próba narzucenia mi swojego zdania co do tego jak mam wychowywaćcórkę) - dostała ode mnie dziesięciominutowy wykład łącznie z informacją dlaczego uważam tak a nie inaczej i że samo "wychowałam cię" nie jest dla mnie argumentem, bo czasy się zmieniły. I koniec, żadnego wracania więcej do tego tematu!