Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno mi tak

bedziecie ogladac Liste Schindlera

Polecane posty

Gość smutno mi tak

Dlugi jest ten film, ale warto obejrzec. Daje do myslenia

Gość lenka senakaaadd
a o której bedzie??? i na jakim? bo dopiero do domu wróciłam

Gość smutno mi tak
Straszne jest to ze zabijano niewinnych ludzi tylko dlatego ze byli np. Żydami...nawte malutkie dzieci. ile nienawisci musi miec taki czlowiek w sobie? i jakze malutenki mozg musi miec

Gość smutno mi tak
Tv 1 o 22:40 zawsze g tak pozno puszczaja ;/

Każda wojna jest straszna. I w żadnej wojnie nikt nie oszczędza dzieci czy kobiet. Taka jest natura człowieka.

Gość
a ja sie ucze niemieckiego :(

Gość smutno mi tak
Ale film jest warty obejrzenia, ukazuje m.in to jak czlowiek moze sie zmienic na lepsze

Gość smutno mi tak
Wojna ogolnie jest straszna, nie rozumiem po co ona komu? I tak gina tylko "zwykli" ludzie , ktorzy wcale te wojny ie chciel, a Ci z rzadu ktorzy do niej doprowadzaja zyja sobie spokojnie

Gość smutno mi tak
SamantaFox ale chyba nie jest Ci tam tak zle? W ogole to dlaczego na swiecie nie lubia Polakow i sa wobec nas coraz bardziej agresywni?

Wojna jest siła napędowa każdej cywilizacji i gospodarki. Gdyby nie wojny i rozwój wojska nie mielibyśmy wielu z rzeczy których teraz używamy. Miedzy innymi internetu.

Gość smutno mi tak
Ich bin git ;p

Gość
ladaco przeciez to z rosyjskiego :O :classic_cool: na siłe sie go ucze, przez to że nie miałąm innego wyboru w podstawowce, i tak sie za mna ciągnie nawet na studiach :O:O

A ja byłam niedawno na dyskotece w Austrii i tam didżej po niemiecku krzyczy w pewnym momencie hande hoch czyli rece do góry straszne to było brrrrr.........

Gość smutno mi tak
ale ogolnie Niemcy nas nie lubia;/ czy to za sprawa wojny? Czy naprawde jestesmy tacy zacofani, jestesmy zlodziejam itp?

Gość
no to jak bedziecie to ja tez bede :)

Gość Halinka Niemłynkowa
Nie samantho... Nie wojna.. To TECHNOLOGIA (rozwój nowych metod, technologii m in w przemyśle, rózwój wiedzy - badania naukowców) to jest siłą napedową kraju, a tym samym cywilizacji, a tym samym przemysłu. Bez przemysłu świat cienko by stał. Wojna to wybryk, wybryk ludzi, którzy zło wykorzystują do własnych pobudek. Czasem zemsty itp.

Gość smutno mi tak
ale w innych krajach tez nas nie liubia bo podobno zabieramy im prace itp

Gość Halinka Niemłynkowa
Oglądałam ten film.. mnie urzekła symbolika... ta dziewczynka w czerwonym płaszczyku..jak czerwony kapturek.. jak kropla krwi.. Jak chęć życia.. No, obejrzałabym z jakimś Niemcem:D;)

Halinka własnie że wojna i wojsko. Wszystkie nowoczesne tehnologie maja swój początek wśród naukowców wojskowych.

Gość Halinka Niemłynkowa
Bo kiedyś tylko tam zatrudniali, tam mogli się wykazac naukowcy. Dziś mają szersze pole do popisu w dziedzinach kosmitologii chocby. A naturalną selekcją nazwałabym raczej różne epidemie..choroby.. te na które nie ma leku, a na które zapada niewiele osób w znaczeni niewszyscy.. wojna to nie selekcja.. to wymysł ludzki.. To głupota ludzka.

Halinka, teraz też największa kasa płynie na wojsko (zobacz choćby wydatki na polskie misje w Afganistanie czy Iraku i porównaj je z wydatkami Skarbu Państwa na szkolnictwo wyższe) a tam gdzie kasa- tam postęp.