Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mdlosci8555

Czy alkohol mógł zaszkodzić

Polecane posty

Gość mdlosci8555

Gdy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży na imprezie rodzinnej piłam alkohol czy to odbije się na dziecku. Wtedy jeszcze nie miałam pojęcia że jestem w ciąży i martwię się czy nic mu się nie stanie

Gość sommajka
nie w pierwszych tyg, nie szkodzi

Boże, jaka ciemnota... nie pytanie tylko bezsensowna odpowiedź sommajki... w każdym czasie alkohol szkodzić moze i szkodzi ale nie obawiaj sie... wiele z nas nie wiedziało często, że jest w ciąży na początku i zaliczyło jakąś imprezkę... Luzik koleżanko bo gorszy jest stres niz ta kapka alkoholu na imprezce... buziaczki i nie denerwuj się tylko dużo odpoczywaj i dbaj o siebie a wszystko będzie dobrze :)

Gość ale w pierwszych tygodnaich
naprawde nie szkodzi :P Wiec sama jestes bezsensowna :P

Gość co ty pieprzysz
w pierwszych tygodniach, kiedy trwa ORGANOGENEZA !!! serduszko bije już 21 dni po zapłodnieniu !!! wtedy leki i alkohol szkodzą !!! chyba nie wierzysz w mit, że w pierwszych tc zarodek odżywia się z żółtka i nie pobiera składników od matki ? guzik prawda! w pierwszych tc zarodek jest zagnieżdżony w sluzówce macicy , a tam przenika alkohol itp. i bardzo niekorzystnie oddziaływuje na płód więc nie pisz bzdur, że naprawdę nie szkodzi ! bo szkodzi, ale nie należy popadać w przesadę, niewielka ilość nie spowoduje dużych uszkodzeń ukł. nerwowego czy serca, ale nie jest obojetna dla płodu

Gość okokoko555555555
dlaczego nam gadali w szkole ze przez pierwsze 3tyg plod jest chroniony przed alkoholem?:/

Gość a czym jest chroniony

Gość okokoko555555555
na szczescie natura zrobila to w ten sposob, ze przez pierwsze tygodnie od poczecia plod jest chroniony przed wplywem alkoholu, lekow, narkotykow itd. ja zanim dowiedzialam sie o ciazy to pilam tez piwko i malenstwu nic nie jest ale po tym jak sie naogladalam w tv o pijanych albo nacpanych noworodkach, jestem wyczulona. jak zaczne myslec o drugim dziecku odstawie uzywki na dluuugo przed. cytat to jest z kafe

Bzdurne odpowiedzi na mądre pytanie, mdlości8555 idź na temat do ciążówek i niczym się nie martw - będzie dobrze... Dyskusja do niczego nie prowadzi, nie przejmuj się i dbaj o dzidzię...