Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Do kobiet.

Aforyzm.

Polecane posty

Gość Do kobiet.

Głosi się powszechnie tezę, trąbi we wszelakich mediach, że intelektualnie kobieta w niczym nie ustępuje mężczyźnie. To ciekawe. Skoro jest właśnie tak, to poproszę miłe panie, aby z posługując się wyłącznie rozumiem powiedzieć, co to jest: - aforyzm; - fleksja; - antropomorfizm. Bardzo proszę. Ale bez żadnego oszukaństwa.

Gość Do kobiet.
A po co miałbym to robić, Luśka?

Gość blablablalablablab
a co ma piernik do wiatraka? a jak ja poproszę Ciebie żebyś posługując sie tylko rozumem napisał co to Krzywa Laffera bądź nawet zwykłe PKB, to jak odpowiesz to co to będzie znaczyło? ze jesteś inteligentny? nie... tylko tyle ze znasz się trochę na ekonomii... bzdurny temat

Gość Do kobiet.
Mnie panowie w najmniejszym calu nie interesują. :)

Gość Do kobiet.
Nie, temat wcale nie jest bzdurny. W tym temacie podjąłem się trudu wykazania, iż głoszony stereotyp nie ma żadnych podstaw naukowych. Twoja wypowiedź również na to wskazuje.

Gość Do kobiet.
Ach tak, Luśka, więc Ty jesteś moją pracę łaskawa nazywać "bajerami"... Ładnie. Ale głupstwa gadasz. Sama jesteś kobietą, więc dobrze wiesz, na jakie bajery jesteście czułe i podatne. Ja przypuszczam, że ten mój "bajer" skończy się wylaniem na moją biedną łepetynę kilku kubłów pomyj...

Swój stereotyp mógłbyś badać i coś udawadniać gdybyś to samo pytanie zadał facetom i kobietom. Na tą chwilę widzę tylko, że chcesz coś sobie udowodnić :)

Gość Do kobiet.
Dziękuję, Luśka, za promienne uśmiechy. Proszę jednocześnie, abyś wzięła żywy udział w rodzącej się właśnie dyskusji. Przyznasz, że ogromna większość przedstawicielek płci żeńskiej nie jest w stanie w żadnym stopniu sprostać postawionemu przed nimi zadaniu...

Gość Do kobiet.
Drożdżyk, wybacz, ale nie zrozumiałem. Poproszę o klarowniejsze przedstawionego stanowiska.

"Przyznasz, że ogromna większość przedstawicielek płci żeńskiej nie jest w stanie w żadnym stopniu sprostać postawionemu przed nimi zadaniu.' Jeszcze chętniej przyznam, że uważam, iż procentowo jeszcze większa większość panów wspomnianemu zadaniu nie sprostałaby również. :)

Gość Do kobiet.
"Wszystko a nawet za dużo." Mniam. :) Miu, miu, miu. Moja szkoła.

Gość Do kobiet.
Ale to jest akurat bez znaczenia. Luśka, nie to jest przeznaczeniem tematu. Tutaj rozmawiamy o tym, jak cienki jest ten stereotyp w odniesieniu do płci pięknej.

Gość Do kobiet.
Dziękuję, Drożdżyk, za okazanie wielkoduszności. Teraz pozostaje Ci wytłumaczyć, coś takiego miała na myśli. A więc?

Gość Do kobiet.
Och, Luśka, lejesz mi miód na serce. :)

Gość jakbys myslal toby tego tematu
nie bylo... intelektualnie oczywiscie, ze nie ustepuje. Nikt sie z wiedza nie rodzi, mezczyzni wbrew pozorom takze szowinisto ;) osoba inteligentna sprawdzi to czego nie wie w internecie badz w tradycyjny sposb w podrecznej encyklopedi :)

Gość Do kobiet.
Może nie zawsze słodko, Luśla, ale niemal zawsze wesoło. Swego czasu zarzuciłaś mi złośliwość. A ja przecież wcale złośliwy nie jestem.

Gość Do kobiet.
No tak. Oto wychodzi szydło z worka. Cała kobieca wiedza to jest teraz umiejętność "sprawdzenia w internecie". Ciekawe, jak ona wyglądała przed wynalezieniem internetu? Jeśli była równie rozległa, to nic, tylko poniewczasie zatłuc się z rozpaczy własną pięścią...

Gość Do kobiet.
Że niby teraz nie jestem szczery? Jestem, Luśka, jak się to mówi kolokwialnie, szczery aż do bólu. Czy Ty myślisz, że mnie nie dręczy wewnętrznie ta smutna wiadomość, że większość z Was nie ma zielonego pojęcia, co to takiego ten głupi aforyzm?

Gość nie skumaleś
w tym ustępowaniu nie chodzi o jakies słówka które ty znasz.

Gość Do kobiet.
A właśnie że skumałem. I żałość zalała moje serce. :(

Czy Ty myślisz, że mnie nie dręczy wewnętrznie ta smutna wiadomość, że większość z Was mężczyzn na pytanie co to takiego ten głupi aforyzm powiedziałoby " a skąd mam do cholery wiedzieć ":)