Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytający...

mam do Was pytanie, jak sądzicie czy...

Polecane posty

Gość pytający...

witam! więc może od początku. moja dziewczyna od kilku lat regularnie zażywa Mercilon. w ten piątek o 21-wszej rozpoczeła nowe opakowanie. w sobote byliśmy na imprezie, wypiła kieliszek likieru, strasznie ją zmuliło i zwymiotowała. cóż... zdarza się. było to jakieś 3 h po połknięciu tabletki. więc pomyślałem że się nie wchłonęła i namówiłem ją na zażycie jeszcze jednej (było to przed 2 w nocy jak wróciliśmy do domu). tę drugą tabletke zażyła z zupełnie innego opakowania (mamy takie zapasowe opakowanie, na czarną godzinę, kupione po tym jak kiedyś skradziono jej torebkę z tabletkami i mieliśmy spory kłopot) no i moje pytanie do Was: jeśli zdążyła się wchłonąć ta tabletka wzięta o 21 to czy ta druga wzięta ok 2 w nocy moze być szkodliwa? (że np za duża dawka) czy lepiej było wziąc tabletke z tego samego opakowania tylko że z niedzieli? i skonczyć opakowanie w środe a nie jak zazwyczaj w czwartek? (zastanawia mnie czy jeśli teraz weźmie ostatnią tabletkę jak zwykle w czwartek to krew pojawi się w ten sam dzień co zawsze?) no i czy powinnismy zabezpieczać sie dodatkowo? trochę mam mętlik w głowie.

Gość nie zaszkodzi
nie zaszkodzi, nawet przyjęcie kilku tabletek nie zaszkodzi jak wzięła tą drugą i nie zwymiotowała to nie musicie się dodatkowo zabezpieczać, dalej niech bierze normalnie tak jak zawsze spóźnienie do 12 h nie ma znaczenia, więc jak się nie wchłonęła tabl. z godz 21 to ta z godz 2 działa i zabezpiecza tak samo skutecznie, nawet jak się dwie wchlonęły to nic się nie stało :)

Gość pytający...
wielkie DZIĘKI za odpowiedź. :) podobnie kombinowałem ale wolałem się upewnić :)

Gość Whattt
Przyjęcie kilku tabletek nie zaszkodzi??? GRATULUJĘ myślenia :O

Gość nie zaszkodzi
polecam przeczytanie ulotki, dział pt "przedawkowanie " :)