Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolka mama Zuzi

kogo się radzicie?

Polecane posty

Gość Lolka mama Zuzi

Witam młode mamy:) Chciałam się Was poradzić w kwestii tego czyje porady bardziej cenicie???? Bo ja mam problem .Jestem mamą 4 miesięcznej Zuzi. To moje pierwsze dziecko i moja mama bardzo często doradza mi jak mam z nią postępować. nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że jej porady różnią się od tego, czego dowiedziałam się gdy chodziłam do szkoły rodzenia, gdy czytałam w ciąży gazety dla rodziców, czy artykuły w interncie. I nie wiem komu ufać:( Nie miałam wcześniej doświadczenia z małymi dziećmi i boję się, że coś zrobię nie tak:( Czy któraś z Was miała podobny problem? Jak to rozwiązać???

Gość podaj przyklad mamo zuzi
bo czasmi duzo przesady jest w tym, co slyszysz lub czytasz dzis w polskich mediach, oraz w tym, co probuja wmowic ci polskie polozne i lekarze. ja mam do nich bardzo osobliwy stosunek i stracilam do nich zaufanie lata temu ...a jestm jak ty mloda osoba. od 3 lat odpowiedzi na swoje pytania i ewentualne dylematy wyszukuje w serwisach obcojezycznych i bron panie boze polskich

Gość Lolka mama Zuzi
Przykładów można mnożyć. mama mówi, że Zuzia jest za lekko ubrana a wszędzie piszą, żeby nie przegrzewać dziecka. Czytałam, że nie muszę ściśle przestrzegać godzin karmienia, że karmienie na żądanie nie jest takie złe, a mama z dokładnością co do minuty karze mi karmić małą. Ja kąpię Zuzię w Oliatum i nie używam już żadnej oliwki, a mama mówi, że koniecznie muszę. ciężko jej cokolwiek przetłumaczyć. Może dlatego, że sama do końca nie wiem czy właściwie postępuje...

Gość zgadzam się z alonuszką
rób tak, jak sama uważasz za słuszne. Co do Oilatum, to nie ma potrzeby używać po nim oliwki, najlepiej nic, a jeśli już musisz to np. mleczko- oliwka zatyka pory.

Gość Lolka mama Zuzi
Dzięki dziewczyny:) powiem Wam szczerze, że pierwszy raz uczestniczę w dyskusji na forum internetowym i cieszę się, że ktoś ma ochotę odpowiedzieć na moje pytania i doradzić. Chyba faktycznie najlepiej robić tak jak się samemu czuje:) Chociaż przyznam szczerze presja otoczenia (przynajmniej mojego) jest dość duża. Moja siostra ma 1,5 rocznego synka i często karmi go gotowymi daniami w słoiczkach, a moja mama bardzo to potępia. Ale siostra mieszka w innym mieście i mama nie odwiedza jej zbyt często. Aż się boje co to będzie kiedy ja będę chciała podać Zuzi jedzenie ze słoiczka. A tak przy okazji ile miały Wasze dzieci, jak zaczęłyście wprowadzać inne posiłki niż własne mleko? pozdrawiam Was i z góry dziękuje za odpowiedź:)

Gość Lolka mama Zuzi
Napiszcie jeszcze proszę, co sądzicie w ogóle o słoiczkach dla dzieci. Może lepiej samemu przyrządzać posiłki?

ja robilam sama ale z tego względu ze tak mi bylo wygodnie. najpierw gotowalam tak jak dla dziecka a pozniej nam doprawialam. maly szybko zaczal jesc to co my. a sloiki mialam na wyjscia i na czas kiedy nie chcialo mi się gotowac