Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annka888888884

Czy przed cesarką robią lewaytwe?

Polecane posty

Gość annka888888884

I wogóle jakie oni tam robią badania i co się robi przed. Mam skierowanie do szpitala na 15 a 16 cesarka.Jak się odpowiednio przygotować

Gość Kajaja8
Lewatywe trzeba zrobic ale mnie dali zestaw do lewatywy do domu i zrobilam sobie sama. To co ci zrobia zo zalozenie cewnika moczowego.

Gość annka8888884
a w szpitalu oni robią lewatywę? czy też dają zestaw i trzeba samemu robić

chyba muszą, no bo ja coś ci się zachce to nawet nie będziesz wiedziała że zrobiłaś...no bo cewnik ci założa a tam...nic

w szpitalu też ci mogą zrobić, chyba że sama w aptece sobie kupisz płyn do lewatywy

Gość mnie nie robili
a miałam cesarkę planowaną. ale ze strachu i tak mnie dobrze przeczyściło ;)

Gość annka8888888884
A co to jest to zakładanie cewnika?

Gość Kajaja8
Jesli zrobisz sobie w domu lewatywe i nie bedziesz jadla i pila zgodnie z wskazaniami lekarza przed cesarka to drugi raz lewatywy robic nie beda. Cewnik zakladaja zawsze

muszą ci założyć, słuchaj ja ogólnie miałam cesarkę, była robiona w nagłym przypadku, pamiętam że byłam na czczo, zakładają ci cewnik bo tam będziesz robiła siusiu, podłączą ci taką rurkę i przy tym będzie torebka, bo jakby nie patrzeć jesteś nie władny póżniej od pasa w dół i muszę to założyć żebyś tam załatwiała swoje potrzeby

Gość Kajaja8
Przez pochwe do cewki moczowej wkladaja gumowy wezyk przez ktory bedzie splywal mocz do worka aby pecherz byl pusty podczas operacji. A po operacji przez iles godzin (dopoki nie wstaniesz z lozka) aby sie oproznil pecherz. Dosc nieprzyjemne jest wprowadzanie i wyciaganie - mnie robili przed znieczuleniem

po za tym ja po cesarce nie mogłam nic jeść, byłam cały dzień na kroplówkach, po za tym kazali mi nie podnosić głowy tylko leżeć...a że nie widziałam czy mała dobrze łapie cycka to podnosiłam głowe...później tak mnie głowa bolała,że znowu dali kroplówkę bo tabletki nie mogłam przyjąć, drugiego dnia dali mi kleik ryżowy, a trzeciego dnia dostałam na takim duuuuzym talerzu jednego ziemniaka polanego sosem :/

Gość Kajaja8
ja 2 godziny po cesarce jadlam ciasto i kanapki. Cesarke mialam 5 miesiecy temu. Nie musialam lezec na plasko, caly czas siedzialam z corka na reku.

Gość annka8888888884
A jak to jest z tym znieczuleniem? Czy mogę zdecydować jakie chcę znieczulenie? czy narkoze? czy robią jakieś badania?

ze szpitala wyszłam po pięciu dniach, pytali mnie czy chcę wyjść po pięciu dniach ze szwani czy po siedmiu bez szwów,a że miałam dosyć leżenia na tej sali to wolałam wyjść ze szwami :)

Gość Zespół Pataua
Przez pochwe do cewki moczowej, trzymajcie mnie bo zaraz pogryze klawiature ze smiechu :D ty wiesz gdzie masz pochwe i cewke moczowa ? :D

Gość kobietoooooo
przecież cewka nie jest w pochwie :o

mi anestezjolog dał znieczulenie od pasa w dół, ogólnie cała "operację" widziałam w lampie, bo się odbijało co nie co

Gość Kajaja8
kobietoooooo - a powiedz jak sadzisz ktora ''dziura'' sie dostaje pielegniarka do cewki moczowej? Zakladany mialam wiec widzialam i czulam.

jak mi dali już znieczulenie i zaczęli rozcinać,spojrzałam na zegarek była godz 14.45 a moja córcia była na świecie o 15:)

Gość Zespół Pataua
A nie zrobili ci lewatywy "przez pochwe" i na mozg ci padlo od tego ?

aha a co zszywania to zszywali mnie ok 40 minut, córkę widziałam jakieś 2 sekundy bo musieli biec z nią na obserwację

Gość Zespół Pataua
Nie myl sromu z pochwą, może kupic ci ksiazke od biologi ze szkoly podstawowej ? Ja pierdole, wlosy masz bląd co nie ?

Gość Kajaja8
Zespół Pataua - bardzo cie prosze spadaj stad. Jak cie czytam to dochodze do wniosku ze aborcja powinna byc obowiazkowa

Gość kobietoooooo
cewnikowałm pacjentki nie raz i nie dwa bo jestem pielęgniarką anestezjologiczną. cewka jest powyżej pochwy! głupota ludzka nie zna granic :o

Gość annka8888884
Czy ja się pytałam którędy się wkłada?

Gość Kajaja8
Cewka biegnie rownolegle do pochwy wiec chyba latwiej jest wytlumaczyc a taki sposob?