Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bberybery22

pytanie odnośnie tabletek -pomóżcie kochane dziewczyny

Polecane posty

Gość bberybery22

witam kochane dziewczyny i mam do was prośbę , od 7 dni biorę tabletki antykoncepcyjne sylvie20, są to moje pierwsze tabletki , za 2 tygodnie powinnam zrobić 7-dniową przerwe i powinno pojawic sie krwawienie , natomiast ja niechce mieć tego krwawienia , chcialabym przesunąc okres , lekarz mówil ze można -czy nic mi sie niestanie ? (czy jest to bezpieczne) -czy nalezy brac dalej tabletki z nastepnego blistra , chcąc przesunąc okres? -czy okres napewno sie przesunie ???? prosze o porade kochane dziewczyny , i o wyrozumialosc , niemoge miec wtedy okresu , ponieważ wybieram sie do SPA i wolałabym niemieć ..:)

Gość wystarczy
wziasc nastepne opakowanie jesli wyjazd ma byc w TYCH dniach to wystarczy przedluzyc o tydzieni pozniej 7 dni przerwy, jesli nie, to cale kolejne opakowanie, okres nie powinien wystapic jesli juz to jakies male plamienie ale to sprawa b indywidualna

Gość bberybery22
aha , czyli bez problemu moge rozpocząc nowy blister tabletek , nie robiąc przerwy ? dziekuje ci bardzo za odpowiedz , mam nadzieje ze ok wszystko bedzie :)

Gość wystarczy
bedzie ok :)ja zazywam cilest juz 7 lat, dobrze jest miec dodatkowy blister na nagle wypadki

Gość bberybery22
jakie nagłe wypadki masz na myśli ????, ja mam w domu tylko 1 blister (ten rozpoczęty) , ale na dniach wykupie drugi :)

Gość bberybery22
:) ??

Gość bberybery22
aha rozumiem , musze na dnaich wykupic drugie opakowanie :)

Generalnie przez pierwsze 3 opakowania nie powinno się ich łączyć, organizm przyzwyczaja się do tabsów i skutki połaczenia mogą być bardzo uciążliwe, tzn. np. ciągłe plamienie, czyli tak jak okres. Może jednak nie będzie tak źle.Jeśli chcesz połaczyć to po prostu po 21 tabletkach nie robisz przerwy tylko na 22 dzień zaczynasz nowe opakowanie.

Gość bberybery22
noctua - mam nadzieje ze bedzie bezpiecznie jak bede ciagla odrazu nastepne opakowanie ... dzieki za rade ...

Zabezpieczenie będzie na pewno, obyś się tylko dobrze czuła.