Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASIA158796

!!ALIMENTY!!

Polecane posty

Gość KASIA158796

witam was serdecznie .. mam 21 lat i orzeczeenie o stopniu niepelnosprawnosci w stopniu umiarkowanym ucze sie w rocznej szkole policealnej i pracuje czy moge sie starac o alimenty na dluzszy okres nawet dozywotnio, ostatnio slyszlam ze tak ,, ale jakie wrunki musze splelnic o ile to jest mozliwe ??

Gość skoro mozesz
sie uczyc i pracowac to jeszcze alimenty bys chciala dozywotnie???????????? a niby czemu ktos ma łozyc na ciebie do konca zycia?

Gość KASIA158796
A MOZE DLATEGO ZE SPIERDZIELIL MI CALE ZYCIE PRZEZ 15 LAT MUSIALAM GO OGLADAC JAK LAL MOJAMATKE PRZPROWADZAL KOCANKI POD JEJ NIEOBECNOSC DO DOMU I WLASNIE ZA TO .. A DO TEGO WSZYTKIEGO MNIE OBWINIA ZA WSZYTKIE SWOJE BLEDY .. WYSTARCZY .. CZY BARDZIEJ WGLEBIC SIE W TEN TEMAT ??

Gość KASIA158796
MIMO TEGO ZE JESTEM OSOBA NIEPELNOSPRAWNA ?? I ZE MOJE DOCHODY NIE PRZEKRACZAJA 800ZL MIESIECZNIE ??

Gość przesadzasz bardzo
ale pewnie cos po tatusiu odziedziczyłas?

Twoja niepełnosprawność przyczynia się do ograniczenia możliwości zarobkowych. Dochód 800 zł miesięcznie wystarczy by samodzielnie się utrzymać. Dla porównania- mało mniej wynosi minimalna emerytura wraz zasiłkiem pielęgnacyjnym (przyznawanym po ukończeniu 75 roku życia) a wiadomo, że w podeszłym wieku są jeszcze wydatki na lekarstwa.

Gość KASIA158796
CO ODZIEDZICZYLAM .. JESLI CHODZI CI JAKIES MIESZKANIE ITP TO NIE .. NIC NIE DOSTALAM, I NIC NIE DOSTANE .. MIESZKANIE JEST PRZEPISANE NA JEGO KOCHANICE AUTO TO SAMO, ON NICNIE MA NA SIEBIE .. NAWET UBEZPIECZENIE KTORE MAMA Z NIM NAM OPLACALI ZLIKWIDOWAL I GROSZA Z TEGO NIEZOBACZYLAM ...

Gość KASIA158796
CHCIALA BYM ZEBY PLACIL MI CHOCIAZ DO MOMETU KIEDY NIE SKONCZE SZKOLY W CZERWCU 2010 BEDE KONCZYLA STUDIUM PSYCHOLOGIE I CHCIALA BYM ZACZAC DORAZU STUDIA W TYM KIERUBKU WYSTARCZYLA BY MI CHOCIAZ ZEBY PRZEZ TEN OKRES JESZCZE PLACIL

Gość plmhtrdzq
"Dochód 800 zł miesięcznie wystarczy by samodzielnie się utrzymać." :o

Gość KASIA158796
WEGETOWAC .. RACZEJ .. JA MAM SZKOLE ZA KRORA MUSZE PLACIC .. ZA DOJAZDY TEZ PLACE SPORO KASY .. CALE MOJE OBOWIE MUSI MIEC WKLADKI ORTOPEDYCZNIE .. JUZ NIE WSPOMNE O OPASKACH, LEKACH .. ITP

Pretensje czy "wąty" możesz zgłaszać do roztropnego ustawodawcy, czyli Panów Posłów, Pań Posłanek, Państwa Marszałków i Wysokiej Izby. Nawet otrzymanie zasiłku dla bezrobotnych znosi obowiązek alimentacyjny.

Gość KASIA158796
no tak dzieki ,.. po prostu pewna osoba wprowadzila mnei w blad mowiac mi ze mam taka mozliwosc aby starac sie o alimenty na dluzszy okres

Gość KASIA158796
no ok ale czy on moze mi odebrac alimenty mimo tego ze zie ucze i planuje w przyszlym roku isc na studia .. ;/ co z tego ze pracuje .. pracuje bo gdyby nie to to jadla bym przez cale zycie suchy chleb ze smalcem i nie wystarczylo by mi na ksiazki .. i sama szkole .. chyba mam prawo dorobic sobie bo same alimenty nie wystarczyly by mi na wszytkie moje potrzeby zwiazane ze szkola i dlaszym leczeniem

Uchylić obowiązek alimentacyjny może sąd. Może też zmniejszyć wysokość świadczeń. Nie znam się na wróżbiarstwie ani nie jestem jasnowidzem by pisać co się stanie ;)

Gość KASIA158796
on ma alimenty przyznane sadownie czy moze mi je odebrac bez sprawy sadowej .. czu musi zakladac sprawe do sadu o umozenie obowiazku alimentacyjnego

Gość KASIA158796
moj brat 8 miesiecy temu zaczol pracowac ojciec przestal placic na niego alimenty bez sprawy w sadzei czy moj brat ma teraz prawo wniesc pozew do sady aby ojciec oddal mu alimenty za ten okres ??

Gość KASIA158796
dziekuje ci bardzo za pomoc :)

Gość KASIA158796
nie po co ??

Gość KASIA158796
nie dzieki