Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justa1985

Czy jestem w stanie schudnąć 24 kg do Sylwestra?

Polecane posty

Gość justa1985

Witam - od 1-go listopada rozpoczełam odchudzanie...czyli rowne 2 miesiące mam na zrzucenie wagi ale czy aż tyle mi się uda? Możecie poradzić w jaki sposob to zrobić? Bardzo mi zalezy...bo przyjedzie moj facet i nie moze mnie zobaczyc w takim stanie... Od 1 zaczęłam dietę i ćwiczenia - ćwiczę callanetics 50 minut dziennie Zrezygnowałam ze słodyczy i chleba, Na śniadanie wafel ryżowy + herbata La Karnita II śniadanie polędwica sopocka + herbata La KArnita obiad normalnie to co jest tylko trochę mnej no i nie jem kolacji...a przytyłam wlasnie dlatego, ze jadłam do pozna w nocy wiec pomyslalam, że rezygnacja z kolacji i slodyczy ktore są moją zmorą przyniesie rezultat...do tego therm line forte...jak myślicie połączenie diety, ćwiczen codziennych i suplementu pomoże mi zrzucić tyle? TO by wychodziło 12 kg miesięcznie czyli 3 kg natydzien...trochę dużo myślę, że to nierealne....ale może znacie jakieś inne sposoby i możecie polecic dziewczyny? :) Będę wdzięczna...możliwe,że nie jestem jedyna która "obudziła" się dopiero 2 miesiące przed Sylwestrem, że trzeb schudnąć i będzie nas więcej...będziemy się wspierać przez te 2 miesiące, pisać o efektach, i dzielić się radami?

Gość upssss
nie chce być złym prorokiem ale tyle to jedynie na głodówce...:P

Gość karolciaaaaaaa
a w jakim czasie przytylas te 24 kilo?24 kg. w tak krotkim czasie jest chyba niemozliwe. Ja sama jestem na diecie i od wrzesnia do teraz schudlam 7 kg. i jestem bardzo szczeliwa no i co najwazniejsze nie gloduje :)

Gość upssss
a ile ważysz?

Gość nie bardzo to widze
nie dasz rady ,za duzo chcesz shudnac, 10 max i bedzie dobrze

Gość upssss
nie znam tego suplementu...czy on odchudza? tak średnio można 1 kg na tydzień tracić....no ale próbuj i pisz!

można można tyle schudnąć. Ja chudłam nawet po 10kg w ciągu 2 tygodni. Callanetics - bomba!!! Ciało jest jędrne i fajnie wyrzeźbione (kiedyś ćwiczyłam :) zamierzam znowu. A z tą szybką utratą wagi jest jeden szkopuł - skóra! Nie nadąża się obkurczać. Będziesz miała jej nadmiar do końca życia. Ja się tak załatwiłam. Mam brzuch jak po paru porodach (w sumie jestem po jednym, ale brzuch brzydki był już przed ciążą). Odżywiaj się dietetycznie (chudo, mało, zdrowo ;) ) + callanetics i będzie super. Wygląd o wiele lepszy niż po nagłej utracie 27kg. Nawet jak schudniesz "tylko" 10kg, callanetics zrobi swoje :)

Gość justa1985
marysia dzięki za pozytywne słowa :) naprawdę callanetics jest taki dobry? Ja mam ten filmik z Callan Pinkckley. Dzis jestem juz po 3 razie. Waze 94 kg...przy 70 juz czuje sie dobrze mam 170 cm. Wiec tak mi zalezy zeby 24 schudnac....boje sie ze mi sie nie uda... Co do suplementu to nie wiem ale slyszalam pochlebne opinie dlatego kupilam , jest tam 60 kapsulek ale starcza tylko na 2 tygodnie bo po 4 dzienne się bierze..podobno wlasnie przy diecie i ruchu jest dobrze brac jakis suplement. Myslalam tez o tym specyfiku Reduxil. A jakby tak brac Meridie razem z suplementem? To moze sie udac szybciej?

Gość noooooooooooooooooo
a po sylwestrze 30 kilo więcej

Gość marysia_mma
mam ten sam film (stary, może z 80 lat ;), tak? Callanetics jest bomba! Ćwiczyłam callanetics, bo widziałam szybko efekty :) Inne ćwiczenia mnie nudzą - zniechęcam się brakiem szybkich efektów.Mój mąż miał wrócić z misji po pół roku, i chciałam mu zrobić niespodziankę :) Dieta norweska, callanetics + bańki chińskie + żel na cellulitis no i efekt fantastyczny :) Tyłek się podniósł, uda zeszczuplały, i jakaś taka zgrabniejsza byłam ;) Ale serio, nie radzę tak szybko chudnąć (np. głodówkami). Będziesz później żałować (skóra!!!!)

Gość gość
Moze nie 24 ale 15 mysle ze tak przy dobrych wiatrach :)

Gość marysia_mma
nie używaj suplementów - wyłudzanie pieniędzy, i tyle.. Przy L-karnitynie chudniesz, bo ćwiczysz.... a nie bo łykasz tabletki. Jeszcze nie słyszałam, by ktoś schudł tyle na tabsach. Może gdzieś tam na necie ktoś coś napisał, ale z reala - nie znam nikogo.

Gość justa1985
Wiem co to jojo i wlasnie nie chcę do niego doprowadzic po raz kolejny....ale ta dieta norweska to wlasnie jest prawie glodowka..bo tam tyle co nic sie je i tylko okreslone produkty...takze nie wiem czy to ma sens....a czy te wafle ryzowe Sonko to mają duzo węglowodanow? Bo moze nie powinnam tez? ale 2 dziennie to chyba nie za duzo? Z tym callaneticsem to mnie pocieszylas marysia :) Liczę, ze tez zauważę szybko efekty - a ja je lubę bo lubię się rozciągac :) A po jakim czasie zauwazylas pierwze efekty i jak często cwiczylas? Teraz na chomiku znalazlam tez inne jakies SUPER CALLANETICSY...nie wiem kto je prowadzi ale tam są po trochu zamiast jeden film i są w smie inne niz te cwiczenia co ja mam...

Gość upssss
justa, moim zdaniem, jedz mniej ,ćwicz, a te chemiczne sobie daruj, bo cholera wie,czy one otyłości nie wywołują albo jojo po nich się pojawi... ten co chce zbić kasę na swoim biznesie, to zachwala...w szkole uczą, że witaminy org. czerpie z pożywienia

Gość justa1985
upss - ja tutaj na kafeterii wyczytyałam o tym therm line :)dlatego sie skusilam a kupilam w aptece a nie w zadnym sportowym slepie to raczej bezpieczne jest... A co do jedzenia to chyba mniej juz nie jestem w stanie..dla mnie to itak mało jak na to co jadłam wczesniej...jeszcze w sobote zjadlam 4 opakowania szyszek takich z nugatem...to moglo byc z 2000 kcal jak nie wiecej plus obiad itd... ale z drugiej strony...to moze mi sie nie udac...w sumie starczyloby mi jakbym schudla 20 kg bo przypomnialam sobie ze zeszlego roku na Sylestra wlasnie wazylam 74 kg i bylo ok ale to i tak duzo 10 kg miesiecznie...nie wiem czy dam rade.. Mam tez takie cwiczeni fajne Pump It Up The Ultimate Workout z tymi dziewczynami z teledyski Call on me...wczoraj z kolezanką je probowalysmy dają taki wycisk ze z czlowieka cieknie...moze to by bylo dobre...slyszalyscie o tych cwiczeniach?

Gość upssss
Justa, daj sobie spokój ze słodyczami!!!! jedz kwaśne owoce, warzywa, bo się namęczysz i nic z tego odchudzania nie wyjdzie! źródła podają,że dopiero po 35 min cwiczeń zaczniesz spalać tłuszcz i z 5 x w tygodniu trzeba cos ćwiczyć, nie wystarczy 2 dni... ale próbuj, zobaczysz po tygodniu...nawet szybki marsz odchudza...

Ten callanetics, który masz jest tym oryginalnym i najbardziej skutecznym. Można ewentualnie ściągnąć ten z Mariolą Bojarską (ja teraz ten mam). Ćwiczenia trwają ok. 1h20min. Ja ćwiczyłam 3 razy w tygodniu właśnie po ponad godzinę, przez półtora miesiąca. Tylko dieta norweska lub kopenhaska (ja wolę tą pierwszą) pozwoli Ci schudnąć tak dużo, tak szybko. Wszystkie "rozsądne" diety pozwalają pozbyć się średnio 1-1,5 kg w tydzień.

Gość justa1985
maryia - a o tym super callaneticsie slyszalas? Ja duzo na chomiku szukam o cwiczeniach :) I tam mozna sobie sporo sciangnac...ten z Mariolą Bojarską wlasnie sciągam bo chcę porwnac...ale jak trwa dluzej to nie bardzo bo ja po tych 50 minutach mam juz dosc :) Czyli przez poltora miesiaca cwiczylas 3 razy w tygodniu ten po 50 minut? I jaki byl spadek wagi? Do tego dieta norweska tak? A co po niej? Suplementy tez bralas? Sorki ze tak duzo pytam le tak mi zalezy na schudnieciu ale boje sie, ze przez taką dietę spowolnie metabolizm - podobno silownia dziala dobrze na przyspieszenie metabolizmu...moze by tak naprzemian 3 razy w tyg callan i 3 silownia? a niedziela odpoczynek :) Aha i czym się rozni norewska od kopenchadzkiej? Myslalam ze to to samo :)

schudłam 6 kg, ale wyglądało na więcej, bo sylwetka wysmuklała. (startowałam z 62kg chyba) U mnie callanetics trwał ponad godzinę. Może mam inną wersję, ale na pewno prowadzoną przez Callan. Po diecie trzeba stopniowo przyzwyczajać się do jedzenie... no i... gdy ma się tendencję do tycia - uważać całe życie na to co się wcina. A jeśli chodzi o siłownie to czytałam, ze by schudnąć najpierw trzeba wykonywać ćwiczenia aerobowe (bieżnia, rowerek) - 30min, potem 30 min. siłowych (na brzuch, uda, biodra), potem ponownie 30min aerobowych (bieżnia np.) Tłuszczyk się pali dopiero na tych ostatnich 30 min. na bieżni czy rowerku. No i białka dużo jeść, szczególnie na ostatni posiłek. Ja cudacznych tabletek nie brałam/nie biorę, bo guzik pomagają. Tak jak pisałam wcześniej z tą l-karnityną. W trakcie jej brania trzeba ćwiczyć, wtedy chudniesz.... a chudniesz od ćwiczeń nie tabletek.

nie mogę wkleić linku, więc wkleję całą kopenhaską Dieta kopenhaska to dieta 13 dniowa. Menu jest z góry ustalone i w ciągu dnia można spożyć tylko 3 posiłki. Dania te głównie skłądają się z ryb, jaj, chudego mięsa i niewielkiej ilości warzyw i owoców. Obiad nalezy zjeść między 12.00 a 14.00 zaś kolację nie później niż 18.00. Dieta kopenhaska (dieta 13 dniowa) jest świetna na szybkie zrzucenie kilogramów i uregulowanie metabolizmu i przemiany meterii. Należy pamiętać że podczas tej diety należy zrezygmować z wszelkich słodkości, alkoholu, przetworów mącznych. Dieta trzynastodniowa przeprowadzona rygorystycznie owocuje zrzuceniem od 7 do 20 kilogramów. Jeśli poczujesz głód między posiłkami wypij szklankę wody niegazowanej. Pamiętaj aby dziennie wypijać 2 litry wody niegazowanej. Kolejną zasadą tej diety jest to żę nie możesz nic innego jeść oprócz tego co jest zapisane w menu. Jeśli zdarzy Ci się podjadać np słodycze dieta zostaje natychmiastowo przerwana i nie skuteczna Po upływie trzynastu dni diety kopenhaskiej można spożywać posiłki normalnie bez obawy przytycia przez najbliższe 2 lata. Dzień 1 i 8 Śniadanie: 1 filiżanka kawy z jedną łyżeczką cukru Obiad: 2 jaja na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Kolacja: 1 duży befsztyk, sałata z cytryną i olejem Dzień 2 i 9 Śiadanie: 1 filiżanka kawy z jedną łyżeczką cukru Obiad: 1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną Kolacja: 1 plasterek szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie: 1 filiżanka kawy z jedną łyżeczką cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa Obiad: gotowany szpinak, 1 świeży owoc, 1 pomidor Kolacja: 1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie: 1 filiżanka kawy z jedną łyżeczką cukru Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g Kolacja: sałatka owocowa, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną Obiad: duża chuda ryba Kolacja: 1 befsztyk, brokuły i sałata DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 filiżanka kawy z jedną łyżeczką cukru Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 filiżanka kawy z jedną łyżeczką cukru Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa Kolacja: NIC

a to norweska Dieta Norweska Dieta norweska została opracowana przez lekarzy i specjalistów żywienia ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo. Jest to jedna z nowszych diet która jest skuteczna i odchudza aż 10 kilogramów w ciągu 14 dni. Jest to spowodowane tym że dieta przyspiesza przemianę materii. Czyż to niecudowne? Jednak tak jak każda dieta wymaga rygoru i trzymania się zasad. Dieta norweska nie może być stosowana dłużej niż 14 dni, jeśli chcesz ja ponownie wypróbować to dopiero możesz to zrobić po roku od ukończenia poprzedniej. Dieta ta głownie opiera się na jajkach i grejpfrutach. Trzeba je jeść codziennie przez 14 dni lecz żeby ta dieta norweska nie była zbyt monotonna wzbogać ją surowkami z selera naciowego, marchwi, ogorka konserwowanego i pomidora. Mieso też jest dozwolone lecz tylko gotowane, wołowina, piersi kurczaka ewentualnie ryba gotowana. Nie stosuje się soli. Jedz też szpinak na wodzie z łyżką jogurtu. Możesz również jeść pieczywo. Kuracji odchudzającej nie można przerwać lecz jeśli to nastąpi dietę musisz rozpocząć na nowo. Napoje jakie możesz pić to oczywiście woda źródlana nie gazowana (dziennie 2 litry), herbatki owocowe lub ziołowe, słaba kawa. W żadnym wypadku nie można stosować oleju zamiast tego potrawy przygotowywać na ruszcie, w folii lub gotować. Jajka które są podstawą tej diety jedz jedynie w postaci gotowanej. Pamietaj w tej diecie nie ma kolacji Jadłospis diety norweskiej: śniadania: 1-2 jaja, herbata ( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) 1 dzień II śniadanie - 3 jaja, grejpfrut, herbata nisłodzona lub słaba kawa; obiad - 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów i oleju, kawa lub herbata i 1 kromka chleba 2 dzień II śniadanie - 1-2 jaja, grjpfrut, herbata lub kawa; obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata. 3 dzień: II śniadanie - 1-2 jaja, gotowany szpinak z łyżką jogurtu; obiad - 2 kotlety z kurczaka lub jagnięciną, seler naciowy, pomidor, ogórki i inne warzywa, herbata lub kawa; 4 dzień: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit, kawa lub herbata obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. 5 dzień: II śniadanie - jaja, szpinak, kawa lub herbata obiad - ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata 6 dzień: II śniadanie - sałatka z owoców, herbata lub kawa obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata 7 dzień: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad - zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata.