Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstrętny UP

Urząd pracy chce mi wciskać robotę fizyczną, bo nie mam jeszcze dyplomu

Polecane posty

Gość Wstrętny UP

Dałam im tylko zaświadczenie o ukończeniu studiów i obronieniu pracy dyplomowej, a oni mówią, że jak im nie dostarczę dyplomu to mi będą wciskać pracę fizyczną :( Obroniłam się na dniach, na dyplom będę jeszcze musiała poczekać. Co mam robić :(

Gość do autorki....
Jeżeli nie z własnej winy nie posiadasz dyplomu, to co ci mogą zrobić. Możesz dostarczyć im zaświadczenie z uczelni określające czas lub dokładną datę otrzymania dyplomu.

Gość Wstrętny UP
Tylko, że dostałam samo ksero zaświadczenia. Nie chcę iść pracować fizycznie :(

Gość do autorki....
Masz prawo żądać od uczelni zaświadczenia z przewidywanym terminem otrzymania dyplomu, tym bardziej, że masz przez to problemy. Przecież zrozumiałe i oczywiste. A UP pewnie tylko czyha na takie okazje.

Gość przyjmij robote fizyczna
a nie sie lenic. magistry zasrane :O

Gość dfn
Kiedyś mój brat dostał pracę fizyczną z UP, porządnie się wkurzył, i nie przyjął jej. Nie pamiętam jakie były konsekwencje tego zdarzenia.

Gość do dfn
bo len z niego byl

Gość nie ma mowy i nic z tego
KONSEKWENCJE TO utrata statusu osoby bezrobotnej i brak możliwości ponownej rejestracji na 3 miesiące.

Gość jasne jasne

Gość tyle ludzi czeka choćby
na fizyczną z pocałowaniem ręki a komuś będa wciskać w jakim wy świecie zyjecie?

Gość dfn
He, no leń raczej z niego nie jest. Wtedy kiedy dostał tą ofertę pracy, pracował już na czarno, a z UP dostawał pieniądze, które przysługują bezrobotnym. Poza tym praca, którą mogą przyznać z UP na pewno nie jest satysfakcjonująca ze względów zarówno zarobkowych jak i rodzaju wykonywania pracy.

Urząd pracy jest dla osób poszukujących pracy. Założenie jest takie, że osoba zarejestrowana przyjmie każdą pracę, którą jej zaproponuje UP. Jeśli tego nie zrobi UP może tą osobą skreślić z listy osób bezrobotnych Osoba bezrobotna traci status osoby bezrobotnej m.in. w przypadku: * podjęcia pracy; * otrzymania pożyczki z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych lub instytucji z udziałem środków publicznych na podjęcie działalności pozarolniczej lub rolniczej albo otrzymała jednorazowo środki na podjęcie działalności gospodarczej; * odmówienia bez uzasadnionej przyczyny podjęcia propozycji odpowiedniego zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, wykonywania prac społecznie użytecznych, prac interwencyjnych lub robót publicznych albo udziału w szkoleniu, stażu lub przygotowaniu zawodowym dorosłych; * niestawienia się w Powiatowym Urzędzie Pracy w wyznaczonym terminie i niepowiadomienia Urzędu w okresie 7 dni o uzasadnionej przyczynie niestawiennictwa; * odmowy poddania się badaniom lekarskim lub psychologicznym mającym na celu ustalenie zdolności do pracy; * złożenia wniosku o pozbawienie statusu osoby bezrobotnej; * przerwania z własnej winy stażu, szkolenia lub przygotowania zawodowego dorosłych;

Gość do nie ma mowy i nic z teg
ale osobie z wyzszym chyba fizycznej nie moga pracy wcisnac?

Odpowiem może... Jeżeli zgłaszasz się jako osoba poszukująca pracy to nie pytają Cię czy przyjmiesz lub nie pracę fizyczną. Przyjmują, że skoro szukasz pracy, to przyjmiesz każdą - wiec i fizyczną. Nawet jesli masz doktorat z filozofii wschodu .

Gość do lilitka
ale raczej osobom z wyzszym nie wciskaja fizycznej pracy