Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadzka z pewnej wsi

Czy jestem wyrodna corka?

Polecane posty

Gość Jadzka z pewnej wsi

Rok temu rodzice byli przyparci do muru finansowo - potrzebowali pilnie kupic maszyne rolnicza, bo prowadza gospodarstwo. Poniewaz mialam troche odlozonych pieniedzy poprosili mnie o pozyczke. dokladnie chodzilo o 8 tysiecy zlotych. Pieniadze te nadmieniam zarobilam ciezko na zmywaku w anglii. Mieli oddac za tydzien, za dwa - spodziewali sie doplywu gotowki. Niestety - minal rok, gotowki nie maja i zamilkli na temat mojej splaty. Szlag mnie trafial na poczatku probowalam sie klocic, ale nie bylo rekacji, tylko milczenie. Probowalam sie domagac spokojnie, ale tu trafialam na tlumacznie, ze oni sami nie maja. Wiem, ze im ciezko, kocham ich, ale boli mnie, ze nie tylko nic nie dostalam z domu bo zawsze bylo biednie i musze sie dorabiac od lyzki, ale jeszcze czuje sie jak okradziona... ?Wiem, ze nie ma szans na odzyskanie tych pieniedzy. Zapadlo milczenie i tyle. a wszyscu mnie wrecz strofuja tzn rodzenstwo, jak o tym wspominam, bo nadal pracuje w anglii i moge sobie nowa kase odlozyc. Ale jak ktos tu nie byl, nie wie, jak ciezko te funty przychodza...:( Czy uwazacie, ze wyrodna ze mnie corka?

Gość Jadzka z pewnej wsi ...
Albo oddac z doplat, albo choc przeprosic. A tu nic - tylko milczenie, takie wymowne, jakb to bylo naturalne, ze sie pomaga rodzinie...:(

Gość Jadzka z pewnej wsi
no ale tak to mozna wytlumaczyc wszystko - po co bankom oddawac, jak mozna sie wytlumaczyc, ze nie mam z czego bo mi nie starcza.

Gość powiem prosto
Wredna jędza z ciebie i wyrodna córka

Gość Idzie
Napewno powinnas oczekiwac tej splaty,ale sama najlepiej wiesz czy rodzice sa w trudnej sytuacji czy po prostu świadomie nie staraja sie zaoszczędzić a potem oddac Ci te pieniądze.Pisałaś że 2 tyg. po pożyczce spodziewali sie przypływu kasy,dostali ją? Być może wychodza z założenia ,że skoro pracujesz za granicą ,to ze spłatą nie muszą sie spieszyc .Z opisu ich zachowań wynika tez że raczej o spłacie nie myślą.

Gość ja mysle ze
powinnaś jednak odpuścić temat. To są twoi rodzice. Pomimo biedy utrzymywali Cię i wychowywali od urodzenia. Wiem że czujesz się oszukana ale ze względu na twoich rodziców zostaw to, bo po pierwsze i tak pewnie nie doczekasz się zwrotu po drugie wychodzisz na bezuczuciową materialistkę. Wyobraź sobie jakby teraz twoi rodzice powiedzieli Ci, że powinnaś im oddać wszystkie pieniądze jakie wydawali na twoje utrzymanie od urodzenia. Nie wypłaciłabyś się nawet jakbyś znała tą sume. Więc ?

spróbuj się z nimi dogadać żeby oddawali Ci na raty miesięcznie na moje wcale nie jesteś wyrodną córką, ciężko pracowałaś na te pieniądze i powinni Ci je oddać

Ja czekałam na pieniadze od brata 8 lat. Był mi winien 20 tysiecy. I oddawał po 100 zł miesięcznie. Taka spłata nie ma sensu bo te pieniadze się rozejda.

Gość Jadzka z pewnej wsi
No wlasnie wiem, ze oni maja przyplyw gotowki. biora spore doplaty z unii, od czasu do czasu do czasu maja zlecenie i w ciagu tygosdnia wpada im kilka tysiecy. ale jakos nie umieja ta kasa rzadzic. Przejadaja ogromne sumy, zarcie zawsze musi byc. do tego wodka i piwko w kazdy weekend i to wlasnie mnie wkurza, ze wiem, ze mogliby choc po trosze oddawac, ale nie robia tego, bo uwazaja, ze corce nie musza. A mnie naprawde ta kasa nie przyszla latwo. Kazdy kto siedzi w angii i zmywa gary i myje kible wie o czym mowie..:(

Gość Idzie
Oczekując splaty, wcale nie jestes wyrodna córką. Myślę ,że propozycja spłaty na raty to dobry pomysł.Jeżeli tego nie podejmą to jednak odpuśc.

Gość możeeee
Jeśli to była pożyczka, to jakoś powinni oddać, tym bardziej, że jak piszesz oni mają kase...rozumiem, że głupio się upominać, no ale to wcale nie jest taka mała kwota jeszcze do 2 tyś, to można by odpuścić, no ale tyle...

Gość franca z ciebie
powinnaś się cieszyć, że mogłaś pomóc rodzicom :P

pomóc rodzicom?? na moje to ona po części zasponsorowała rodzicom wódeczke i piwko jak wcześniej napisała

Gość Jadzka z pewnej wsi
Za te pieniądze rodzice kupili konia, wóz i pługa. Resztę chyba przejedli albo dali na tacę w kościele. Koń zdążył zdechnąć. Taka ich gospodarka. I czemu ja mam to sponsorować ?

Gość takie moje zdanie o
nie jesteś wyrodna. Twoi rodzice postąpili nie fair, ale cóż, za te 8tys.zł kupiłaś sobie spokój z pożyczkami na długo. Bo nie pzrypuszczam żeby sie ponownie do Ciebie o kasę zwrócili, a Ty byś im dała. Skoro mają na wódę to powinni Ci oddać, a bynajmniej przeprosić.

Gość fgfffgfgfgfg
jesli pozyczyli to i powinni oddac-tyle w tej sprawie