Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fruzzziiiia

Już mnie krew zalewa!!!

Polecane posty

Gość fruzzziiiia

Mój 4 latek doprowadza mnie do szału. Ma 7 miesięcznego brata i WSZYSTKO mu zabiera. Nie pozwala mu się bawić swoimi zabawkami a jak nie patrzymy to zabiera też zabawki Małego. Nawet jak się czymś nie bawi i Mały weźmie w rękę i zacznie oglądać to Starszy podleci i mu to wyrwie. Tłumaczymy, prosimy, mówimy, że trzeba się dzielić... że mały braciszek daje mu się bawić swoimi zabawkami więc on też powinnien mu pozwalać brać swoje... ale nic to nie daje. On jest głuchy na wszelką argumentacje. Dziś nie mogłam znaleźć żadnych grzechotek i książeczek młodszego syna... Znalazłam wszystkie... pod łóżkiem Starszego. To normalne zachowanie? Bo już nie wiem co z nim robić.

Gość nastepna mamusia hahaha
to po co sobie dzieci robilas jak teraz nie umiesz wychować IDIOTKA!!!!!!!!!!!!!!

Gość nununu
ja mam dwie cory i to samo sie dzieje u mnie,tylko ze moja starsza ma niespelna trzy latka,staram sie tlumaczyc dziecku ale pomaga tylko na chwilke;)mam nadzieje ze wyrosnie z takich zachowan.

Gość Bo na dzieci to powinni
robić egzamin jak na prawojazdy albo i trudniejszy. I nie dawać bylekomu pozwolenia!!!

Ale nie wiem dlaczego tak jedziecie po autorce? Ona prosi a radę... To jest chyba normalne zachowanie rozwydzonego gówniarza, daj mu karę i też zabieraj zabawki, np. ta naj naj gdzieś schowaj rób mu na złóśc może bachor się czegoś nauczy.

Gość trolli ci u nas dostatek

Gość iga to trolle nie zwracaj
uwagi

Gość do autorki....
Nie lubi go pewnie, bo przez niego czuje się zagrożony, jako wasz syn. Młodszy jest dla niego konkurencją i wygląda na to, że wyższego szczebla. Musisz traktować ich równo i starszemu poświęcać swój czas, aby pozbył się obaw. Chwal go, za każdą pomoc, zwłaszcza przy młodszym bracie, daj mu odczuć, jak bardzo jest potrzebny. wskazuj mu słabości maleństwa, któremu potrzebna jest opieka, rozmawiaj dużo na ten temat. On nie rozumie dlaczego niemowlę absorbuje tyle czasu i czuje się odrzucony, stąd takie zachowanie.

Gość Zadamy licencji na dzieci
Zabronić idiotkom posiadać dzieci!!!

Dlatego najlepiej mieć dzieci ze bardzo mała różnic.ą wiekową a najlepiej miec jedynaka.

Gość nununu
iga miedzy moimi dziecmi jest 1,7 miesiecy roznicy i jest to samo,tylko teraz moj mlodsza zaczyna walczyc o swoje i sie nie daje tak latwo;)

:) słodkie to jest jak taki maluch upomina się o swoje :) Musi to śmiesznie wyglądać ale jak znam zycie potem jest płacz?

Gość nununu
taaa slodkie;)ale jak juz dochodzi do ciagania za wlosy i tego typu rekoczynow to wkraczam do akcji;)

No i płacz na koniec :P Ja po jednym dniu zajmowania się dziećmi siostry (rok i 4 lata) miałam dosyć i tylko marzyłam żeby noc nastała. Co dopiero na codzień. ALe z osobna to aniołki :)

Gość do trolli
Widać waszym rodzicom nie dali "licencji" bo wychowali idiotów.

Gość nununu
no oczywiscie ze jest ryk nie z tej ziemi:pale mnie to nie rusza:ptym bardziej ze pol dnia je wychowuje ,bo drugie pol siedze w pracy,wtedy maz niech sie bawi w sedziego sprawiedliwego;)

Gość fruzzziiiia
nawet z facetem się pobzykać nie mogę, bo trole się dra naprzemian jeden z drugim

Gość wyrosnie z tego
jest w okresie kiedy to dominuje geocentryzm, uwaza ze jest najwazniejszy i wszystko jest jego, nie akceptuje swojego braciszka, bo jest zagrozeniem. dzieci maja tak do 5-6 lat :)

Gość do autorki....
" dzieci maja tak do 5-6 lat " może i mają, ale jak się nad tym nie pracuje, to zawiść może pozostać na długo dłużej.

Gość moi tez sobie zabierają
ale między nimi jest mała różnica więc siły są wyrównane. Poza tym ja jestem w stanie wyjaśnić starszemu żeby dał coś młodszemu albo zabieram młodszemu jak to on wyrywa starszemu. Ostatnio też mam cięższy okres bo jednemu wychodzą zęby i jest marudny. Ale jak widzę jak się ściskają i całują to wszystko inne idzie w niepamięć.

Gość nie napisalam zeby
nad tym nie pracowac, wytlumaczylam tylko zachowanie starszego chlopca.