KlauDDynka69 0 Napisano Listopad 3, 2009 Witam! Byłam ostatnio u mojej ginekolog po receptę na tabletki (obecnie jestem na 7 opakowaniu Yasminelle) i ta zaproponowała mi zamianę na YAZ, z dwóch powodów raz to, że kosztują one w moim mieście 35 zł a Yasminelle ok 50 zł, a dwa to większa skuteczność antykoncepcyjna ze względu na schemat przyjmowania 24 tabletek. No i tu moje dwa pytania które wypadły mi całkiem z głowy. 1. czy te tabletki placebo zawierają jakiś skład? Trzeba je brać przez te 4 dni czy można zrobić przerwę 4 dni i później znów te różowe? 2. Yasminelle ma ten sam skład i nawet po tyle samo mg ale na stronie producenta pisze "Z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek każdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek na blistrze." czyli jeśli pomylę sobie tabletki to dupa zbita tak? chodzi mi o te aktywne tabletki ze składem bo w Yasminelle każda tabletka ma po tyle samo i czasami pudełko mi się rozwala więc mogę przyjmować jak chce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Listopad 3, 2009 dobra jednego się doczytałam na stronie każda różowa tabletka ma taki sam skład, więc pewnie im chodziło, żeby nie zacząć od 3ciego rzędu i nagle wylądować przy białych tabletkach.. ale dalej nurtuje mnie sprawa tabletek placebo?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Listopad 3, 2009 możesz spokojnie odpuścić sobie białe tabletki. są one tylko po to żeby nie zapomnieć o rozpoczęciu następnego opakowania w terminie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach