Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dep.......

Odrastające włoski po depilacji- podraznienie

Polecane posty

Gość dep.......

Witam. Macie moze kochane jakies sposoby na te cholerne włoski? Konkretnie chodzi mi o nogi i bikini. Nogi gole depilatorem i po jakims czasie te włoski zaczynają odrastac i tak mnie wredy swędzi ze mogłabym sie drapac do krwi. Całe nogi nogi mam wtedy w takich czarnych kropeczkach. Nie da sie z tym dziadostwem nic zrobic bo włoski są za krótkie zeby je depilator chwycił albo golarka. Kolejny problem to bikini. Tez po depilacji tych okolic macie takie krostki? Ja mam i nie wiem co robic zeby sie nie pojawiały. Wiadomo ze jak ide na basen to musze miec ogolone, ale jak zamast włosów po bokach majtek wystają krosty to tez niezafajnie wygląda. Jak macie jakies rady to pi9szcie prosze

Gość dep.......
Chciałam dodac ze bikini gole maszynką

Gość dep.......
Ja pierdziele , chodziło mi o okolice bikini. Tak sie potocznie mówi na pachwiny i te czesci ciała dookoła damskich narządów. Niewiem jak mam jeszcze to napisac. Nie prosiłam o rade co do pisowni tylko o odp na konkretne pytanie ale widze ze ktos jest za tepy i nie rozumie o co chodzi na forum, bynajmniej nie o uszczypliwe uwagi na temat pisowni

Gość Potocznie to Bikini
jeszcze znaczy atol w archipelagu Wysp Marshalla. Trudno wygolić chyba wodę w okolicy Bikini. Wiekszej niepoprawności i bzdury językowej nie słyszałem od czasu "Zwisu meskiego eleganckiego".... A to, że wszyscy tak mówią nie znaczy, że maja rację!!! Bo jak odpowiedział jeden z filozofów na argument , że większość się nie myli: "Jedźcie gówna, miliardy much nie mogą się mylić"

Gość Chodzi też o to by język
giętki powiedział wszystko co pomyśli głowa. Forum jest też od tego by się poprawnie i po polsku wypowiadać, a nie zasmiecać jezyk nielogicznymi neologizmami.

Gość do jasnej cholery jak nie masz
nic do powiedzenia w temacie związanym z depilacją to spierdalaj. Autorka chyba chciała konkretną odp na konkretne pytanie?! Wejdz sobie na forum związanym z pisownia i tam sie wymadrzaj!!! Ja przemywam skóre po depilacji wodą utleniona i krostek jest mniej

Witam. Nie przejmuj się tym pseudo polonistą który tylko czeka na temat w którym kobieta napisze że depiluje bikini, aby się popisać swoją wiedzą. Co do włosków to ja osobiście depilacje wykonuje zawsze zaraz po prysznicu. Przecieram miejsca depilowane wacikiem nasączonym spirytusem salicylowym. Następnie nakładam żel po depilacji Clarena, do kupienia w salonach kosmetycznych lub na allegro, troche drogi ale zapobiega zapaleniu mieszków włosowych. Ale w sprzedaży jest dużo podobnych produktów. Obowiązkowo trzeba też wykonywać piling i po każdej kąpieli nakładać na nogi jakiś balsam, najlepiej aby miał właściwości regenerujące. Co do okolic bikini to golisz je maszynką jednorazową? Nie golarką? Jeślo tak to chyba czas zmienić sposób golenia, ze swojej strony polecam wosk. Ja po jednej wizycie w salonie zaczęłam w tych miejscach używać depilatora, z tym, że ja usuwam tylko włoski po bokach, nie całość

Gość dep.......
Dziekuje za odpowiedz. Nie mam zamiaru przejmowac sie kims kto próbuje pokazac jaki to jest mądry i jak wspaniale sie wysławia a w rzeczywistosci pokazuje jaki jest załosny. mniejsza o to A ile kosztuje taka wizyta w salonie kosmetycznym?

Gość no za to widac ze ty swietnie
potrafisz wypowiadac sie po polsku. szczególnie swiadczy o tym dobierane przez ciebie słownictwo

Tam gdzie ja byłam płaci się 30-50 zł za jednorazową depilację. Wszystko zależy jak duży obszar ma depilacja objąć, ja płaciłam 40 zł. Bolało, podraznienie bylo jeszcze na drugi cień, ale później gładkość :D

Nie zgadzam się. Przy woskowaniu niestety też potem włoski często wrastają !! Aby temu zapobiegać, wykonuj często peeling, dobrze nawilżaj i natłuszczaj skórę. Jeśli już pojawi się krostka, należny ją delikatnie wycisnąć, pincetką urwać włosek, zdezynfekować i nałożyć coś wysuszającego, typu maść cynkowa.

O wosku mówiłam jedynie w kontekście okolic bikini. Moim zdaniem lepsze to niż golenie zwykłą maszynką jak robi to autorka tematu. Co innego wosk raz na dwa- trzy tygodnie, co innego katowac się co kilka dni maszynką. Mnie taka zmiana wyszła zdecydowanie na lepsze