Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naaala

Mój kotek jest głodny, ale nie potrafi jeść- pomocy!

Polecane posty

Gość naaala

Mam 2-miesięcznego kociaka, zabrałam go z podwórka. Kotek ma koci katar. Chodzimy do weterynarza, dostaje antybiotyk. Jednak martwi mnie fakt, że kotek nie chce jeść. Tzn. jak widzi jedzenie to mam wrażenie, że chcialby, ale nie potrafi. wczoraj coś skubnął, ale widać sprawiało mu to trudność. Jak pije nie używa języczka, więc woda wlewa mu się do noska i z piciem tez sobie dał spokój. Weterynarz nie wie, co mu dolega. Oczka ma dobre, temperatury nie ma, nie kicha, jedynie ma zatkany nosek. Czy jest możliwe, że mu coś utkiwło w gardle? Albo to przez ten zatkany nos?? Muszę go karmic na siłę strzykawką, ale on się strasznie wyrwa i cięzko mi ocenić ile wody dostał. Dużo śpi, ale ma raczej dobry humorek. Martwię się coraz bardziej:( czy ktoś z Was miał taki problem ze swoim kociakiem?Proszę o odpowiedź.

Gość mj bmn
spróbuj przez smoczek :)

Gość daj mu flache ze smoczkiem
toż to maluskie

Gość bleeeh
moze faktycznie sprobuj ze smoczkiem... a moze po prostu nie ma apetytu. człowiek tez nie za bardzo chce jesc kiedy jest chory.

Gość naaala
Nie jest za młody. Jego rodzeństwo jadło samodzielnie już parę tygodni temu. Też myślałam, że nie ma apetytu przez chorobę, ale ja widze, że on chce jeść, podchodzi do jedzenia próbuje wąchać ale się poddaje. Wczoraj tylko był już chyba tak głodny, że zjadł może 3kęsy takiej papki ziemniaki z sosem. ale się dławił:(

Gość Zespół pataua
Zmieszaj śmietane 30tke z mlekiem w proporcji 3/1 i podawaj strzykawką.

Gość qwfbfwebfebef
no właśnie strzykawką, tylko pamiętaj bez igły :P

Gość Ale temat o jeju

Gość naaala
chodzi mi o to, zeby zaczal sam jesc. no i co mu dolega??:(

" [zgłoś do usunięcia] Zespół pataua Zmieszaj śmietane 30tke z mlekiem w proporcji 3/1 i podawaj strzykawką. " I by był efekt podobny jak po wstrzyknięciu osobnikowi z krwią grupy b krwi grupy a:P.

Gość Niedługo już
Pomodliłam się za Twojego Kotka. Bardzo mocno życzę mu zdrowia.

Gość kocik
nie dawaj kotkowi ziemniakow z sosikiem, podaj podgotowanego kurczaka z marchewka, albo inne miesko, oprocz wieprzowiny. mozesz tez podac gotowe saszetki dla kociat, albo sucha karme dla kociat. koty ziemniakow nie jedza

jezeli ma problemy z apetytem to moze ldatego ze ma ten katar jak wiesz wiekszosc pokarmow smakujemy wachajac je a kotek ma zapchany nos, z reszta wet powinien wiedziec pojdz do innego i sie dowiedz

Może mieć zachłystowe zapalenie płuc, to częste u małych kotków, a jeśli był znaleziony - bardzo prawdopodobne. Nie dawaj mu absolutnie żadnych ziemniaków z sosikami, bo to obciąża żołądek, znów zwymiotuje, znów się zachłyśnie, a już i tak jest osłabiony. Kotka karmi się 4-6 razy dziennie, w małych porcjach. Nie przekarmia się. Karm go w jednym miejscu. Jeśli lekarz przepisał mu antybiotyk, to ok. Powinniście też nawadniać kociaczka kroplówką. Jeśli ten lekarz tego nie proponuje, przejedź się do innej lecznicy i poproś. Zwilżaj mu koniecznie pyszczek wodą, ale nie karm na siłę. Jedyną formą dożywiania może być kroplówka. Jeżeli on nie chce normalnie jeść, to są tego jakieś przyczyny i nie możesz w niego wmuszać. Jeżeli ma antybiotyk, to wyzdrowieje. Moim zdaniem to właśnie te zachłystowe zapalenie płuc, obwąchaj go... jeśli pachnie wymiocinami, to niestety to. W tej sytuacji niestety ciężko mu oddychać, bo dostało mu się to do noska i ciężko jest się tego pozbyć. Absolutnie nie próbuj nicz tam wygrzebywać, nawet najdelikatniej, bo jeszcze wepchniesz głębiej. Antybiotyk i cierpliwość. Wycieranie noska. I jak już mówiłam - kroplówki, kroplówki...

nie dawaj mu ziemniakow z sosem!!!! a w przyszlosci jak bedziesz kupowac karme to nie jakies whiskasy bo tam to 30% miesa... lepiej w sklepie zoologicznym pelnowartosciowe karmy. a teraz spróbuj z mlekiem dla kociąt, albo takim mlekiem z obnizona zawartoscia laktozy o 80% -jedno i drugie to to samo tyle ze to dla ludzi jest 4 razy tansze

Gość naaala
Ale ja go nie karmię ziemniakami z sosem! podałyśmy mu to z mamą jako coś czego nie musiał gryźć w żadnej sposob i to było jedyne co zjadł. Tzn. zrobił 3 kęsy. Innych rzecz nie tknął. A ziemników mu drugi raz nie podałam. Byłam dzis u lekarza podał mu narkozę, żeby sprawdzić gardełko, czy cos mu tam nie utkwiło, ale wszystko ok. Jedyne co , to ma nadżerkę na języku i pewnie go to boli. Dostał inny antybiotyk jutro mam się zgłosić na nawodnienie go, więc mniemam, że da mu w końcu kroplówkę. Aaaa no i wet doradził, żeby karmić go np. gerberem, że można mu to dać w strzykawce. Nie wiem, ale nie mam siły już...np. w pracy siedzę i się stresuję, co mój kociak porabia i czy nic mu nie jest:( Teraz leży na moich kolanach i ciągle się jeszcze nei wybudził z narkozy. Dziś mam lekkie załamanie i dół z tym związany:(

Gość zapytaj na miau.pl
choociaz tu też niektórzy znają się na rzeczy:) A w jakim stanie ma oczka?

Gość naaala
oczka ma w dobrym stanie. tylko ten katar nie schodzi:/ dostał kroplówke w zastrzyku, no i mamy zmiane antybiotyku. Wet polecił karmienie go gerberem. Kotek coś tam z tego skubnie widać, że chce jeść. ale o piciu nadal nie ma mowy:/