Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona9999

badanie - kiedy wykonać

Polecane posty

Gość zaniepokojona9999

witam mam mieć badania hormonalne :) krwi testosteron itp kiedy je zrobić? mam nieregularne cykle a niestety nie stać mnie teraz na wizytę u endrykologa który tylko mi to powie, chcę iść do niego z wynikami badań - pomożecie?

Gość zaniepokojona999
? :O

O takie rzeczy najlepiej pytać w laboratorium w którym chcesz badania robić. Udzielą Ci tam rzetelnej odpowiedzi. Nie ufałabym odpowiedziom tutaj w 100%

Gość hhshssjs
Hej.. ja miałam robione badanie hormonów tarczycy z powodu nerwicy ... byłam u endokrynologa..dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego fakt czekałam prawie 4 miesiące...powiem wam że badania moje wyszly ok..polecam taka wizyte kazdemu...bardzo interesująca wizyta to jest bardzo ludzka i pomocna....a jak bardzo masz nie regularne cykle ??

Gość zaniepokojona999
słyszałam że takie badanie najlepiej wykonać 1 dzień po okresie tak?

Gość hhshssjs
Wiesz to zalezy na kiedy masz wizyte ...proponuje CI pójdz do szpitala czy osrodka gdzie bedą CI pobierali krew do tego oni Ci doradza kiedy i w jakim czasie najlepiej wykonac ile dni przed wizytą i w jakim momencie cyklu... u mnie to kazali przyjsc tydzien szybciej tylko zeby miec wyniki jak pojde do edno...

Akurat hormony tarczycy wykonuje sie obojętnie w którym dniu cyklu bo ich poziom nie zmienia się. Inaczej jest z testosteronem, prolaktyną itd - o to najlepiej pytać w laboratorium

Gość hhshssjs
No przeciez to napisałam tarczyce wykonuje sie tak zeby miec wyniki na wizyte. proponuje przeciez autorce zeby poszla po porade...

Gość zaniepokojnona9999
dziękuję :) pojdę do przychodni gdzie będą pobierać i zapytam nie wiedziałam że one mi powiedzą :(

Gość hhshssjs
Nic sie nie denerwuj pojdziesz wysztko CI wyjasnią Głowa do góry ...Pozdrawiam :>)