Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnjhdjhg

Mam pytanie do miłośniczek Jeżycjady?

Polecane posty

Gość mnjhdjhg

Jak to sie stało,że Aniela została aktorką?Jakoś mi to umknęło,czy w ogóle było cos o jej początkach?Przecież skończyła liceum poliigraficzne,więc jak to sie stało,że trafiła do teatru??

Gość ksennaaaa
Nie czytalas klamczuchy???? Przciez tam juz grala Hamleta, w kolku teatralnym i marzyla o zostaniu aktorka w przyszlosci.

Gość hgfhhghgfh
ja właśnie skończyłam czytac Brulion Bebe B. :D i tam było opisane właśnie to jej zamiłowanie do teatru oraz to, że dostała praę w teatrze.. chyba jako suflerka o ile się nie mylę.. no i później jakoś samo sie potoczyło.. :D

tak, ta słynna historia z Pawełkiem:D grała jedna z głównych ról bodajże i jej sie zachciało zostać aktorką. najlepiej czytac wszystkie czesci po kolei bo mozna sie pogubić:)) a jeżycjada to najrzyjemniejsze książki jakie czytałam.. zawsze byłam ciekawa czy taka fajna rodzina jak Borejko istnieje gdzies w poznaniu:D:D

przy okazji trafiła na niecodziennego 'artystę' który został jej męzem:D nie pamietam jego imienia:D

Gość mnjhdjhg
No wiem,że marzyła,oczywiście,że czytałam,ale od marzeń do sukcesu daleka droga.O pracy suflera też wiem.W ogóle nie wiedziałam,że można pracować w teatrze nie mając dyplomu szkoły teatralnej...

Gość mnjhdjhg
Bernard Żeromski ;) "jak Boga najszczerzej kocham" :D

noo, kurczę chyba muszę znowu zajrzec do tych ksiązek:D zawsze mnie wprawiają w dobry nastrój i czas tak szybko leci, wciągające bardzo:P kiedys chciałam kupic sobie cała kolekcje zeby za kazydm razem nie biegac do biblioteki ale narazie nie mam tyle funduszuu:D

Gość ksennaa
O tym, ze Gabrysia skonczyla studia tez nie bylo nigdzie wprost opisane, a w Pulpecji okazalo sie, ze wyklada na Uniwersytecie.

Gość mnjhdjhg
A mnie one w sumie dołują,bo tam zawsze wszystko sie dobrze kończy,świat jest piękny a ludzie życzliwi...bardzo to nierealne niestety

no bo to w sumie były takie mniej wazne rzeczy, bardziej się skupiała autorka na historiach miłosnych wszystkich córek:D

Gość ghgfhghg
Gabrysia podobno skończyła filologie łacińską(?) Szczerze mówiąc nie przepadam za Kłamczuchą :D Ale za to uwieeelbiem Laurę. Gdy o niej czytam, to tak jakbym czytała o sobie.. identyczne zachowania, sposób myślania itd :D

no niby tak kończy się dobrze ale czasem musiały popełnić kilka duzych błędów zanim do tego doszły:))

może rozwniemy ten wątek?:D będziemy tu regularnie pisac ..o jeżycjadzie:D

Gość ksennnaaaa
Ja wlasnie jestem w trakcie czytania Sprezyny, glowna bohaterka jest tu Lucja, corka Idy.

Gość ksennaaaa
Jest :), ale narazie jestem jeszcze na poczatku, wiec nie wiem, co bedzie dalej:)

a ja właśnie uwielbiam Kłamczuchę ;)to od niej zaczęłam wszystko :P Anielka jest podobna do mnie-uparta,z charkaterkiem,świrnięta pozytywnie no i też aktorka ;)

Gość ksennaaaa
Ja najbardziej lubie Pulpecje (szkoda, ze tak malo o niej), no i oczywiscie Laure, obie maja cos ze mnie ;-)

Kłamczuche- książkę lubię. ale tej postaci nie :P Gabrysia mnie czasem wkurza. Aha, no i Róża fajna jest.

Gość mnjhdjhg
Ja też zaczęłam od Kłamczuchy i lubię tę postać.Do moich ulubionych należą Ida,Patrycja,Elka i Tomek Kowalik :) Za to nie znoszę Laury,jest taka wredna i rozpieszczona :O Żal mi Wolfiego,ze tak musi jej usługiwać.I w ogóle nie lubie wielu osób z tych nowszych części,wolę te stare jak Borejkówny nie miały jeszcze dzieci.Z tych najmłodszych lubię dzieci Idy,Józinek jest śwetny.Za to Ignacy Grzegorz :O grrrr

Gość ksennaa
Roza bardzo jest podobna do Gabrysi, obie troszke takie swiete i nawiedzone:P

ja lubię Laurę, szkoda, że zerwała z Wolfim, ale teraz ma tego nauczyciela.. Fidelisa? :P Ida była boska w Kwiecie Kalafiora.

Gość ksennaaaa
Hej Hinatka, nie zdradzaj szczegolow, jestem dopiero na poczatku Sprezyny :D!

a ja mam 26 moja mama 45 obie uwielbiamy jezycjade mam całosc w domu he he i moge czytac non stop