Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfsfsdf

tabletki anty

Polecane posty

Gość fsdfsfsdf

Od listopada tamtego roku do października tego roku regularnie brałam tabletki Micrgynon 21. W październiku przerwała branie tabletek i zrobiłam sobie przerwę. W tym miesiącu już chce wrócić do brania - ale mam kilka pytań : - Czy jeśli chciałabym uprawiać seks w weekend mogę to robić spokojnie bo tabletki brane od wczoraj zabezpieczają mnie? Bo brałam je cały rok więc chyba organizm już się do niech przyzwyczaił i powinien mnie chronić już w piątek spokojnie? - Czy okres powinien wystąpić w tym tygodniu? Ponieważ pudełko zaczyna się w pierwszy dzień okresu (nowe pudełko po przerwie) Czy może się przesunąć? Dziękuje z góry za odpowiedzi. I prosze o pomoc szczególnie co o drugiego punktu. Arleta.

Gość nvbvnqaeobvn
zrobiłas tylko miesieczna przerwe? przeciez to za krotko...najmniej 3 miesiace

okres moze sie przesunac...ja kiedy robiłam przerwe nie miałam go przez 2 miesiace...organizm musi wrocic do rownowagi i nie od razu pojawia sie jajeczkowanie

Gość fsdfsfsdf
Przerwę miesięczną bo wymagały tego moje antybiotyki. A co z seksem ? :/ Jesli chciałabym wrócić do współżycia to czy jesli kochalabym się z moim facetem czy byłabym zabezpieczona? Organizm przeciez przyzwyczaił się do tabletek bo brałam je rok i miałam krótką przerwę... Czy byłbym zabezpieczona np. już w ten weekend?

powinnas zaczac opakowanie w dniu kiedy dostaniesz okres...a dostaniesz go przed weekendem? przeciez nie wiesz... a tabletki mozesz przyjmowac razem z antybiotykami i nie jest wtedy konieczna przerwa tylko ewentualnie dodatkowe zabezpieczenie

Gość fsdfsfsdf
Owszem ale lekarz powiedział że bezpieczniej będzie przerwac bo zawartość antybiotyku osłabia działanie tabletek ktore przyjmuję. Więc odstawiłam je bo i tak nie uprawialismy seksu przez moją chorobę.

Gość fsdfsfsdf
Tabletki zaczęłam brac wczoraj bo wczoraj dostałam pierwszy dzień okresu, jutro jest trzeci potem czwart a 5 6 i 7 wystepuje krwawienie - kończy się zazwyczaj 8 dnia ... Dobrze zaczełam brac pudełko?

Gość a matyldo
8 dni okresu /czy tam innego krwawienia.../ jak mam 4 góra 5 to już mam dosyć! chyba jest ulotka na pudełku, nie? Brałaś rok i teraz się pytasz? chyba powinnaś mieć to obcykane, co?

owszem antybiotyk osłabia tabletki (dlatego napisalam o dodatkowym zabezpieczeniu) ale nie powinno sie ich przerywac zwlaszcza na tak krotki czas, bo to tylko prowadzi do zaburzen i organizm troche zaczyna szaleć...w tym momencie ciezko jest ocenic czy bedziesz zabezpieczona w tych prawie 100%, uwazam ze powinnas troche dluzej poczekac ( choc niby dzialaja juz od 1 tabletki)...tak na wszelki wypadek... chyba lepiej bedzie powstrzymac sie przez tydzien dluzej