Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mordi

Ząb pobolewa.Poradźcie proszę

Polecane posty

Gość mordi

Cześć wszystkim . Zacznę od początku.Od 10 lat stomatolog kojaży mi się tylko i wyłącznie z bolem i co za tym idzie z panicznym strachem.Stomatologow w życiu zaliczyłem kilku i wyobrazcie sobie,że na borowanko nigdy nie dostałem znieczulenia bo zawsze słyszałem a bo to a bo tamto.Dodam,że nigdy nie miałem ropy pod zębem,żadnych stanow zapalnych itp zwykłe bolejące dziury.Mam bardzo nadwrażliwe zęby(miazga) i zwykłe borowanie to dla mnie bardzo bolesny horror a o innych zabiegach nawet nie myślę.Niestety 5 dni temu dziurawy ząb zaczął boleć(ukłucia zawsze w nocy).Postanowiłem tym razem pojść prywatnie bo NFZ mam już serdecznie dość!Pol nocy szukałem na necie stomatologa.Wkońcu znalazłem kobietę(Dr.n.med.) + jej krotki zyciorys w ktorym napisała,że jest wspołautorem 15 prac naukowych,prowadzi kursy dla lekarzy stomatologow,oraz uczy studentow 3,4 i 5 roku.No to kto by do takiej kobiety nie poszedł i dodam do tego,że ma nie drogo.Wiec poszedłem.Na początek konsultacja i przegląd uzebienia 50zł.Dostałem skierowanie na zdjęcie panoramiczne uzebienia 40zł i do następnego razu.Już z zdjęciem wchodzę do gabinetu daję foto i zaraz słyszę.8 zębw do leczenia(dziurawe ale bez kanałowek i bodajrze 2 osemki "zatrzymane do usuniecia") dostałem znieczulenie(za free)na tą bolącą prawą dolną 5 no i borowanko było bez bolesne.Plomba założona100zł i do domu.Niestety gdy znieczulenie przestało działać przez godzinę czułem swędzenie i pieczenie w tym zębie potem ustało,ale niestety gdzieś ok. 22:00 zaczeło kłuć mnie w tego zeba i dodatkowo czuję w nim(w środku) jakby mi się coś tam się ruszało,biegało.I tak mnie pobolewa już od jakiś 30 godzin od zaplombowania dodam,że ząb ten nie reaguje bolem na ciepłe i zimne przy nagryzaniu też nie boli.Jak robiłem zęby w NFZ to skręcałem się z bolu przy borowaniu,ale nigdy mnie nie bolał ząb po założeniu plomby.Tym razem zero bolu przy borowaniu,ale boli po zaplombowaniu.Co jest grane?

Gość sdfgdsfg
denonet.pl tam daj swój post na ogólnym

Gość sdfgdsfg
dentonet.pl miało byc