Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona gospodyni...

Jedzenie w Paryzu i okolicach?

Polecane posty

Wzorem pan z Anglii zakladam watek o zakupach zywnosciowych w Ile de France. Podpowiedzcie, gdzie kupujecie,zeby bylo niedrogo i smacznie? Moim odkryciem jest sklep azjatycki, wieksze zakupy na tydzien robie za ok. 25 euro (na dwie osoby). Do tego czasm cos sie dokupi w pobliskim Edzie i szybko ucieka kolejne 20. Wczesniej,w innym regionie, kupowalismy w Aldim, tutaj nie wiem gdzie/czy jest, no i mialam dosyc tej jakosci... :(

Gość NobertDeRiro
www.aldi.fr

🖐️ Rzeczywiscie u "chinczykow" mozna stosunkowo tanio zrobic zakupy, wiem ze maja tanie mieso, dobre ryby... ale naprawde wydajesz tylko 45€ na tydzien ?! Ja tez robie zakupy zazwyczaj raz w tygodniu, do "chinczykow" mam daleko, wiec prawie wszystkie zakupy robie w Carrefour'ze i dopoki bylo nas 2-je to wydawalismy ok 100-130€ na tydzien :-( ... od 8 miesiecy fakturka jeszcze nieco wzrosla ;-) ... a oboje z M jemy w tygodniu "na miescie" ... Wiem ze jeszcze tanio jest w Lidl'u ale tam tylko niektore rzeczy mi smakuja a szkoda mi czasu na jezdzenie po kilku sklepach... Wiec w oszczednosciach nie pomoge ... ale chetnie poczytam co gdzie i jak... bo moze sie kiedys przydac ;-) Pozdrawiam !

Gość my robimy zakupy w
trzech roznych miejscach, ED, Franprix Lidl. Kazdy sklep ma swoje "specjalnosci" ktore sa tanie i dobre wiec po prostu metoda prob i bledow nauczylismy sie co i gdzie kupowac. Nie zapominajcie ze ceny strasznie sie roznia w zaleznosci od tego gdzie sie sklep znajduje. W moim ED w 15 dzielnicy jest drozej niz np; w Carrefour pod miastem... A, i czasem dla przyjemnosci zagladam do polskiego sklepu zwlaszcza jak mam ochote na twarozek albo polskie wedliny.

Gość a gdzie ten sklep azjatycki
bo mnie to by bardzo interesowalo, czy mozesz podac adresik, albo chociaz w przyblizeniu gdzie on sie znajduje?

Chinskie sklepy sa kolo metra Porte d'Ivry na A. d'Ivry. Dwa supermarkety sa kolo siebie, mnie kolezanka Azjatka polecila ten mniejszy i jak na razie tylko tam robilam zakupy - polecam. Lidla nie znalazlam blisko nas , a w Franprix jak dla mnie sa masakryczne ceny. Moze faktycznie lokalizacja decyduje o cenach, choc nie jestem w scislym centrum, ale w Boulogne.

A, i jeszcze podpowiedzcie, ktory sklep polski polecacie?