Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

skurcze przepowiadajace-pytania

Polecane posty

mam kilka pytan czy kazda z was miala skurcze przepowiadajace czy sa one bardzo bolesne jak dlugo trwaly,ile czasu przed porodem od 2 dni wydaje mi sie ze mam skurcze..trwaja 1-2 sekundy.czasem zakluje mnie,czasem lekko zaboli i brzuch staaje sie twardy ale niewiem czy sa one zwiastunem przepowiadajacego porodu. czy tylko mi sie wydaje

Gość Pomarańczowy jest THE BEST
a mnie się skurczył w zimnej wodzie

Gość mama malego Danielka
Uuuu, u mnie skurcze przepowiadajace zaczely sie ze 4 tygodnie przed porodem, ale byly krotkie i niebolesne i rowniez brzuch stawal mi sie twardy, natomiast w weekend poprzedzajacy porod (urodzilam w poniedzialek rano) z piatku na sobote trwaly 3 godziny i juz myslalam, ze rodze, a tu wszystko sie skonczylo. W nocy z soboty na niedziele znow pojawily sie skurcze, jeszcze silniejsze i tez mysialam, ze rodze, a tu nic. Zmniejszyly sie, ale juz nie przechodzily. Przechodzilam tak cala niedziele z nieregularnymi lekko bolesnymi, ale niebardzo skurczami. W niedziele wieczor jeszcze gralam w pokera ze znajomymi, wrocilismy do domu o 22.00, a o 24.00 zaczal sie porod. Skad wiedzialam? Skurcze stawaly sie mocniejsze i regularne. Jak mialam je co 4 min pojechalam do szpitala. Tak to wygladalo u mnie :)

ja mam cos takiego pobolewa mnie od 2-4 dni brzuch jak na okres mam wiecej wydzieliny bialo-bezbarwnej brzuch coraz czesciej mi sie stawia,czasem boli czesciej latam do ubikacji czasem kluje tak mocno ale cale szczescie ze 1-2 sekundy jestem od 2 dni strasznie wyczerpana i nerwowa brzuch mi chyba opadl -potrafie oddychac:) i coraz bardziej boli mnie jak chodze (krocze) ale juz sama niewiem czy czasem nie wariuje i sama nie widze objawow bo chce je widziec

Gość mama malego Danielka
A w ktorym tygodniu jestes? Bo wyglada mi to na zblizajace sie wielkimi krokami rozwiazanie :D

a dzis od rana mialam pelno tego sluzu, bialego bialkowego takiego ciagnacego sie. nigdy az tyle nie mialam....czy moze to byc czop? czy normalny sluz ?

Gość tezmama danielka
A ja w nocy? Nie mialas skurczy? Wedlug mnie to moze byc czop. Cos mi siewydaje, ze dzisiaj sie zacznie cos dziac;) Powodzenia

mialam skurcze ale hmmm nie bolesne z czego sie ciesze bardzo. teraz tez mam tak srednio co pol godziny jakies zaklucie brzuch mi twardnieje. i koniec czy porod jest dziedziczny? tzn wyglada tak samo jak u mamy ? moja mama rodzila mnie tylko ok 3 godzin wczesniej miala tylko nie bolesne skurcze

no i mam sobie te skurcze, brzuch mi twardnieje co jakis czas i pozatym...cisza jak myslicie dlugo moze tak trwac?

Gość mam to za soba
no to może tak sobie trwać i ze 3 tygodnie :) Mi odszedł czop w takiej postaci jak u ciebie w 36 tc, a urodzilam w 40 :) dokladnie takie klucia mialam, óle krocza, stawiania sie brzuszka, czesto latalam siku.To wszystko świadczy o tym,ze glowka wstawia sie do wchodu. Natomiast nikt Ci nie powie kiedy urodzisz, albo,ze to juz niedlugo, bo napewno to chcialabys przeczytac :) Ja tez szukalam wszedzie informacji na ten temat, pytalam czy to juz, jak nie teraz to kiedy etc etc.. a dzien przed porodem bylam straaasznie slaba i senna, a wieczorem pobolewal mnie brzuch jak na okres. Ale to w sumie nie bylo nic nowego bo takie bole od miesiaca mialam :) A porod nie jest dziedziczny (dla mnie na szczescie). Życzę Ci powodzenia, zdrowej dzidzi i szybkiego rozwiązania!

dziekichoc masz racje...chcialabym uslyszec ze to juz nie dlugo...badz jakakolwiek odpowiedz kiedy. te czekanie, obserwacje dziwne objawy...szalu idzie dostac