Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katinka1

CZY TO CIĄZA? BŁAGAM POMÓZCIE!!!

Polecane posty

Czesc! Mam straszny mętlik w głowie...podejzewam ,ze mogę byc w ciązy...zaczne od początku... w ciągu ostatnich dwóch miesięcy miałam okres normalnie,fakt ze dostawalam go wczesniej i był dosc skąpy ale był...od ok miesiąca zaczełam sie dziwnie czuc, zawroty, bole głowy...biegam siku, do tego mam strasznie dziwn nastroje, krzycze i płacze na zmiane... niedawno pomyslalam,ze moze to ciąza? no ale okres? poczytalam troche i doszłam do wnosku ze musze zrobic test to sie przekonam...zrobiłam trzy... 1) wyszedł niewazny 2)kreseczka pojawiła sie tylko w rejonie literki T a C nie było wyrazne...wlasciwie prawie nic tam nie było 3) wyrazna kreseczka C i delikatna T I co ja mam o tym myslec? dodam ,ze testy robiłam w tygodniowym odstępie... zupełenie niewiem co robić.... czy to prawdopodobne abym była w ciązy? Razem z chłopakiem ostatnio od jakiegos czasu stosowalismy "metode" stosunku przerywanego...wiem, wiem...ze to zadna metoda antykoncepcji, ale jakos się udawało, po za tym duzo zalezy od refleksu partnera, moj go ma... choc wiadomo jak jest, nigdy nie mamy pewnosci, w zadnej antykoncepcji tak naprawde... no ale wracając do mojeg wątku...prosze pomozcie! ... Z ostatniej chwili: Zrobiłam kolejny test....z 30 minut temu... i jaki wynik? Znowu jedna kreska bardzo wyraźna a druga mniej....to wyniki swiezo po zrobieniu, natomiast teraz jak juz przeschło jedna zostala druga jest juz bardzo malo widoczna.... Ja juz nic z tego nie rozumiem....wynik znowu sie powtórzył, ale znów jest niepewny... Jedna kreseczka wyrazna druga mniej...Jezu Miała tak któras? błagam,pomózcie...

Gość ona 20
Myśle że to ciąża skoro wychodzą dwi kreski...zwykle kontrolna jest ciemniejsza a ta druga jasniejsza. Gdybym zobaczyla test to bym Ci powiedziala jaki jest wynik. Ale z drugiej strony możesz sobie wkrecac ze sa dwie kreski bo ja tak mialam:)

Gość zrób betę z krwi
jeżeli wykaże ciąże powtórz badanie po dwuch-trzech dniach żeby sprawdzić czy ciąża się prawidłowo rozwija

Moim zdaniem jestes w ciazy. Gatuluje Ps. skoro raz sie udało przy stosunku pzrerywanym, nie oznacza to, ze drugi też sie uda. Reflekss.... dobre sobie :O

*gratuluje PPS> Nie tylko w spermie są plemniki, ale też w śluzie :O refleks :O No, nie mogę :O Aha! Moja delikatna, 2-letnia kreseczka w drugim polu własnie sie po mnie wspina :P

Gość dktor Zosia z Zielonej Dziury
Na podstawie wyników twoich testow jestes w ciazy.. gratuluje!!!

Gość sisis
mialam tak samo teraz jestem w 6 miesiacu:-)gratuluje

Co ma byc to bedzie.... wątpie,zebym sobie cos wkręcała, ze kreska jest a jej nie ma...tez tak pomyslalam na początku dlatego dalam do obejzenia test przyjaciolce....potwierdziła....bardzo niewyrazna kreseczka ale jest.... kolejny test zrobiłam wczoraj wieczorem.... wyszedl identycznie, wyrazna kreska C i baaardzo delikatna T... jednak gdzies po 15-20 minutach jak test troche wysechl...ta kreseczka T jakby rowniez...widac ja juz tylko pod swiatło... troche poczytalam wczoraj wieczorem....i gdzies przeczytalam ,ze jesli ciąza jest bardzo wczesna i to w moczu jest bardzo malo Hcg i dlatego kreseczki sa niewyrazne...delikatne....ze jesli test powtorzylabym za kilka dni moze byc juz wyrazniej...no ale ja niewiem... umówilam sie do gin na piątek na 9.30...wszystko w rękach Boga...jesli przypuszczenia okaza sie prawda, wierze ze będzie dobrze..od zawsze marzylam o córeczce....moze niekoniecznie teraz...ale jednak. Będziemy kochali ją calym sercem z wiarą,ze miala pojawic sie widocznie wlasnie teraz...

Byłam u gin....zrobiłam też badanie beta... zacznę od początku, na wizycie u gin za wiele sie nie dowiedziałam, po za tym ze "wewnętrznie rzeczywiscie cos jest zmienione" ale najlepiej bedzie jak zrobie badanie beta... dodam,ze ta gin byla okropna.. coz pojechalam do laboratorium i zrobilam beta.... -wynik wyszedl, 1,9...lekarka powiedziala,ze wg normy ciązy nie ma, ale zebym przyszla za 2-3 tyg i powtorzyła badanie bo moze to byc bardzo wczesna ciąza, skoro testy wykazaly dwie kreseczki, nawet jelsi jedna z nich byla bardzo delikatna... dodala,ze niedawno byl podobny przypadek, i u kobiety ktora miala 1, 2 po 2 tyg hormon wzrósl co dalo juz jednoznaczna odpowiedz.... jak myslicie, ma racje? troche mnie to dziwi, ale jakis sens w tym jest....wierze,ze sa tu jakies przyszle mamy, badz obecne ktore sie wypowiedza.... z gory dziękuje

Gość wioleczkaaa
a ile masz latek :)? Tez bym juz chciala,mam 21:)

21...ale dodam,ze w tym momencie jesli okaze się,ze jestem w ciązy to napewno się ucieszę...w tym momencie mam mętlik, ciązy oczywiscie nie p lanowałam....ale tyle sie ostatnio działo,ze juz nie mam pojęcia...

Jaaaki refleks???!!! A to nie wiedzialas ze w plynie ejakulacyjnym sa plemniki zdolne do zaplodnienia??? Proponuje isc lekarza lub zrobic probe ciazowa z probki krwi w laboratorium. Nawet nie wiesz ile ludzi zawdziecza swoje istnienie stosunkom przerywanym.

Gość wioleczkaaa
oj;) bedzie dobrze, nic nie dzieje sie bez przyczyny;) a dlugo jestes z chlopakiem i planujesz z nim przyszlosc ?

"Jaaaki refleks???!!! A to nie wiedzialas ze w plynie ejakulacyjnym sa plemniki zdolne do zaplodnienia??? Proponuje isc lekarza lub zrobic probe ciazowa z probki krwi w laboratorium. Nawet nie wiesz ile ludzi zawdziecza swoje istnienie stosunkom przerywanym. " moja odpowiedz: "Byłam u gin....zrobiłam też badanie beta... zacznę od początku, na wizycie u gin za wiele sie nie dowiedziałam, po za tym ze "wewnętrznie rzeczywiscie cos jest zmienione" ale najlepiej bedzie jak zrobie badanie beta... dodam,ze ta gin byla okropna.. coz pojechalam do laboratorium i zrobilam beta.... -wynik wyszedl, 1,9...lekarka powiedziala,ze wg normy ciązy nie ma, ale zebym przyszla za 2-3 tyg i powtorzyła badanie bo moze to byc bardzo wczesna ciąza, skoro testy wykazaly dwie kreseczki, nawet jelsi jedna z nich byla bardzo delikatna... dodala,ze niedawno byl podobny przypadek, i u kobiety ktora miala 1, 2 po 2 tyg hormon wzrósl co dalo juz jednoznaczna odpowiedz.... jak myslicie, ma racje? troche mnie to dziwi, ale jakis sens w tym jest....wierze,ze sa tu jakies przyszle mamy, badz obecne ktore sie wypowiedza.... z gory dziękuje "

AGNES.... czyli mam wywnioskować,ze jest OK??? nie martwić się, i nie powtarzać bety?

Gość halyyyyna
Droga autorko ja też miałam słabą druga kreseczkę- teraz czekam na bliźniaki :) no ale nie o tym, a mianowicie test robi się z samego rana - tzn wtedy ajlepiej, bo stężenie hormonów jest największe. pzdr.

Dla pewnosci powtorz. Ale nie sadze zebys byla w ciazy-biorac pod uwage wynik, gdyz laboratoryjny test ciazowy z krwi jest dokladny w 100% nawet tydzien po zaplodnieniu. NP.test z moczu laboratoryjny juz nie daje takiej pewnosci. A juz na pewno nie domowe testy.

Gość minierka
ile platkow kosmetycznych uzywacie do zmycia makijazu?? Ja ok 7-8. I niestety skonczyly mi sie, postanowilam uzyc siostry ta to zauwazyla i mnie opieprza, ze tyle jej platkow zmarnowalam bo ona zmywa makijaz 3 platkami!! Zrobilam wielkie oczy a ona na to ze mam jej oddac 2 zlote jak taka rozrzutna jestem. A jak jest u was z tymi platkami?

testy były robione rano ( z tzw. pierwszego sikania) -jak to okreslila pani gin.... wyszly tak jak napisalam... dziwi mnie ten wynik bety w takim razie... zastanawiam sie czy on naprawde moze wzrosnac? zakladam,ze do "owego" stosunku( czyt. feralnego) moglo dosc okolo 2-3 tyg temu.... czyli ogolnie dosc niedawno... stąd ten wynik beta? 1,9 , niski? bo minelo malo czasu od stosunku? tylko w takim razie czemu testy "wykryły"?

Gość nckdjsjk
we wczesnej ciazy nie biega sie czesto siku i nie ma sie nastrojow

Bete z krwi mozesz juz powtorzyc po 2 dniach. Jesli wzrosnie to mozliwa ciaza.

Hmmm...a ja jednak mam coś z tym częstym oddawaniem moczu, nastrój tez nieciekawy, niepewny byl ostatnio.... juz nic z tego niewiem.... :( no ale nic, poczekam...za 2 tyg powtórze...bete i będe juz napewno wiedziala.

Ale i tak w koncu zajdziesz w ciaze, bo na pewno nadal bedziecie stosowac metde przerywana i liczyc na to ze a moze sie uda. Oj, nie prosciej sie zabezpieczyc? I nie wpedzac w nerwice chlopaka takim przerywaniem?:P

Czeste oddawanie moczu moze sie wiazac z wieloma innymi sprawami, nie musi to byc ciaza. Nakrecasz sie.

Gość anakin skywalker
a u mnie dzisiaj pada śnieg i jutro zamierzam ulepić bałwana a następnie zbuduję sobie gigantyczne iglo z werandą i basenem.LUDZIE GRAJCIE W TRAVIANA!!!!!!!!!!