Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deepseratka

alocit na katar u niemowlaka???

Polecane posty

Gość deepseratka

czy można stosować? dziecko mi się męczy, spać nie może, bo chce smoka i nie może oddychać

Ja bym nie ryzykowała... Najlepiej spytaj lekarza. Póki co, nawilżaj pomieszczenie w którym przebywa dziecko i zakraplaj nosek solą fizjologiczną albo wodą morską. Dobrze jest też ułożyć dziecko na małej poduszce, żeby ułatwić spływanie wydzieliny. Wiem co to za ból córka chorowała w zeszłym i w tym roku. Masakra.

Gość tak poduszka to dobry
pomysł, zeby wydzielina spływala, i zeby nie przerzuciło się na oskrzela. poczytaj na ulotce czy mozesz stosować u dziecka. pamiętam ze moja siora stosowała właśnie wodę morską i nasivin u dzieciaków.

Gość deesparatka
tak, tylko poduszki się boję, bo córcia się przekręca na brzuch w nocy.I największy problem jest z zaśnięciem :( do lekarza nie chcę iść ze zwykłym katarem, bo teraz sezon grypowy i jeszcze coś podłapie w przychodni a alocit się samemu robi i nie ma do niego ulotki :P ale chyba jednak jej go nie podam, boję się

Kochana idż koniecznie do lekarza! Niech osłucha dziecko, żeby się właśnie na oskrzela nie przeniosło. Ja tam zawsze wolę pójść i zazwyczaj mam rację. W zeszłym roku córka zaraziła się od męża - niby zwykly katar...Położyliśmy ją spać. Po trzech godzinach zaglądam do niej i słyszę, że nos ma kompletnie zapchany, więc od razu poszliśmy na dyżur nocny (dobrze, że mamy pod nosem przychodnię). Lekarka oczywiście popatrzyła na nas jak na debili - że ze zwykłym katarem przychodzimy. Poradziła opukiwać plecki (żeby wydzielina spływała) i stosować sól morską). Nastepnego dnia wyladowaliśmy u lekarza z zapaleniem oskrzeli. Lepiej nie lekceważyć nawet drobnego przeziębienia. Jak byłam małai chorowałam, babcia często dawała mi sok z aloesu - ponoć ma fantastyczne działanie, jednak jak już mowiłam - nie ryzykowałabym bez konsultacji z lekarzem. Pozdrawiam

Gość Ola _b
Witam! Jak Nasz synek miał katar to kładłam poduszkę lub kocyk pod materac i wtedy dziecko leżało wyżej. Pozdrawiam :)

Gość deesperatka
z tym kocykiem pod materac to spróbuję. Dzięki. Coś jeszcze, żeby infekcja się nie rozprzestrzeniła?