Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolina K

Nie chcę wazyc 100kg. Ratunku!!!!!

Polecane posty

Gość Dolina K

Czesc dzewczyny. niedawno dowiedziałam się ze jestem w ciązy. teraz jest 7 tydzien. problem jest w tym ze mam nadwage. waże 77kg przy wzroście 168cm. jest to moja pierwsza ciąza więc zupełnie nie wiem ile moge przytyc. myslicie ze dobije do 100kg, przeraza mnie to ze będe taka gruba. no fakt teraz tez nie jestem szczupła,ale nie jest tak zle. a jesli dojdzie mi jeszcze x..nascie kg, to ja tego w zyciu nie zrzuce. prosze podniescie mie na duchu.

dolina nie musisz koniecznie przytyc duzo w ciazy....jesli masz nadwage to nie ktore dziewczyny z nadwaga mimo to ze jedza tak ja zawsze w ciazy chudna...w ciazy powinno sie przytyc do 12-13 kg a dziewczyny z nadwaga jeszcze mniej....

Gość Dolina K
naprawde moge przytyc np tylko 10kg. słyszałam ze po porodzie kg szybko idą w dół szczególnie kiedy karmi się piersią. troche martwi mie to ze moja mam w ciązy ze mną przytyła 25kg, czyli bardzo dużo, az za duzo. jesli mam to w genach i tez tyle utyje to nie wiem co bedzie:(

Gość kocie*oko
to staraj sie odżywiac racjonalnie i nie jesc w nocy. ja robiłam wszystko aby nie przytyc wiecej niz 12 kg i sie udało :)

dolina to tez zalezy od ciebie : jezeli bedziesz jadla za dwoje a nie zdrowo....bo przeciez w ciazy mozna sbie pozwolic to tez tyle przytyjesz...moja siostra miala nie dowage a jak zaszla w ciaze to jadla 24 na dobe...zawsze mowila: a co tam w ciazy mge sobie pozwolic no i tak 30 kg jej przybylo i 5 lat po porodzie i juz nie wyglada tak szcupla jak przed ciaza

Gość jak się chce to można
odpowiednie odżywianie ma ogromne znaczenie. nie mówię tu o skrajnych przypadkach ciąż powikłanych np gestozą - kiedy to okropnie się puchnie...

Gość kocie*oko
ponadto zalecam karmienie piersią. urodziłam 4 dzieci i przy ostatnim musiałam zaprzestac karmienia szybko bo wracałam do pracy walczyłam ze zbednymi kilogramami 2 lata. karmiac piersią w przeciągu 6 miesiecy miescuiałam sie w swoje ubrania sprzed ciązy.

ja mialam 73 a teraz 87 a juz koniec prawie mam. przytylam 15 kg wiec nie jest zle. jak bedziesz dbac to mozesz tylko 9-12 kg przytyc. ja sobie ostatni miesiac poszalalam stad te 15

Gość Nie martw sie
Dolina K - pociesze cie...ja wazylam 89 kilogramow przy wzroscie 167 cm jak zaszlam w ciaze. Balam sie tak jak ty. Podczas ciazy nie utylam ani grama mimo ze jadlam normalnie. Lekarz mowil ze kobiety z nadwaga czesto nie tyja w ciazy. Od razu po porodzie wazylam 78 kilogramow. Jestem 5 miesiecy po porodzie i waze 75 kilogramow. Ciaza sie okazala dla mnie najlepsza dieta. P.S. mikiiimouse - ty to tak z forum na forum skaczesz i wszystkim ublizasz

Gość Dolina K
nie utyłas NIC? nie wierze, jak to mozliwe. przeciez dzidzius tez wazy, wody płodowe i to wszystko. jak to mozliwe.

Gość Nie martw sie
Naprawde nie utylam. Przez pierwsze miesiace (3) sporo wymiotowalam wiec schudlam a pozniej, nie wiem jak to jest mozliwe, ale nie utylam. Czyli podczas ciazy chudlam bo dziecko roslo prawidlowo i wazylo 4200 przy porodzie.

Gość Dolina K
rozumiem, czyli to dlatego ze przez pierwsze mies schudłas i dzieki temu ie przekroczyłas wagi wyjsciowej. no to zazdroszcze:)

Gość certwa
Wstyd się przyznać ale 7 lat temu gdy zachodziłam w ciąże to wazyłam 88 kg przy 175 cm. Idąc do porodu ważyłam aż 113 kg !!! :O :O Miesiąc po porodzie juz 98 kg. Do swojej wagi sprzed ciąży wróciłam dopiero po 10 miesiącach. Przed zajściem w drugą ciąże ważyłam już 70 kg a w dniu porodu 82 kg. Nie przytyłam dużo. teraz jest pół roku od porodu i mam taką samą wagę jak przed :)

Gość koralgolowa
Ja w ciąży schudłam 4 kg. Przed ciążą miałam sporą nadwagę 84kg przy wzroście 165cm. do porodu ważyłam 80kg. w CIĄŻY CIERPIAŁAM NA CUKRZYCĘ I BYŁAM NA DIECIE CUKRZYCOWEJ. Mały urodził się zdrowy z wagą 3870g

Gość Dolina K
schudłas 4 kg? no pierwszy raz słysze takie rzeczy.moze dlatego ze nigdy się tym zabardzo nie interesowałam. wiem tylko ze moja mama przytyła ze mną w ciązy 25 kg,w dniu porodu wazyła 96. a moja ciotka tez duzo przytyła chyba przekroczyła setke. myslałam ze i mnie to czeka, 20kg to spokojnie sobie liczyałm i dlatego tak sie martwiłam ze mając teraz 77kg moge dobić do 100kg. no ale mam nadzieje ze tak nie będzie. dzieki za wasze odpowiedzi 🌼

Gość dziewczyno nie patrz na inne
ile przybrały w ciąży, nie ma sensu ja jestem przykładem na to, że nawet na własną matkę nie ma co patrzeć i łudzić się, że będzie tak samo:O moja mama w jednej i drugiej ciąży przytyła po 7 kg, a ja 20 kg!!!:O naprawdę nie ma reguły pisała też tutaj jedna dziewczyna, która miała bardzo dużą nadwagę i w ciąży SCHUDŁA 10 kg cały czas była pod okiem lekarza rwnież dietetyka i urodziła normalnie zdrowe dziecko