Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciepłe serce

Kobieto, dziewczyno, czy wiesz, co to jest...

Polecane posty

Kobiety są tak trudne do przejrzenia, ponieważ każda z nich stanowi wyjątek od reguły. Vittorio de Sica

Gość religijnieeeeeeee
kłótliwa kobieta jest jak cieknąca rynna. dom i mienie dziedziczy się po rodzicach, a roztropna żona jest darem Panaprzyp 18,22 :P

Gość Halinka Niemłynkowa
Nie zawsze piękne jest dobre, ale zawsze dobre jest piękne :)

Specjalnie dla ciebie, Cieple serce, Najseksowniejszym organem mężczyzny jest jego mózg. I choćbyś wysoki jak topola, wielki jak piec, bez tego najseksownieszego będziesz pociągający niczym wór kartofli.

Gość Ciepłe serce
Dziękuję, koleżanko, za tak miły i wyszukany komplement. :)

Gość A psik...
Proszę zwrócić uwagę na nazwę ansamblu. :-) Dać coś jeszcze?

Górne "c"? Hm, prawdę mówiąc, to mi słoń na ucho nadepnął... ;) Ale, mimo wszystko, uwielbiam słuchać tego typu muzyki. A w tym wykonaniu dodatkowo ogromnie zachwyciło mnie szołmeństwo i ogromne poczucie humoru artystów, te okulary przeciwsłoneczne - klasa :)

Gość A psik...
Ano, rzeczywiście klasa. :) L`Arpeggiata gościła w Polsce w tamtym roku. Niestety, dowiedziałem się o tym stanowczo za późno. :(

Gość A psik...
Zgadza się. Sztuka, oto co żabojadom pozostało z dawnej świetności. No i kulinarne fanaberie. :)

To straszne, co mówisz. Ja jestem jeszcze w dziewiętnastym wieku i żyję w przeświadczeniu, że Francja i Francuzi to klasa sama w sobie, snobistycznie cały czas doskonaląc ich piękną mowę i zagryzając croissanty :)

Gość A psik...
Fakty są straszliwie uparte. Francuzi nie mogą się pogodzić, że nie są mocarstwem w dawnym stylu. Puszą się tylko, jak koguty. Zważ na to, że od Ludwika XIV Francja samodzielnie nie wygrała żadnej wojny. Wprawdzie Napoleon troszkę namieszał ale w końcu dostał w dupę w sposób nie pozostawiający wątpliwości, kto wygrał wojnę.

Gość A psik...
A to ci dopiero problem. Nie sądziłem, że aż tak daleko się identyfikujesz z losem narodu spożywającego płazy...

Gość A psik...
Ja Francję cenię za to, co w oczywisty sposób wniosła dla dobra ludzkości. Trudno jednak hołubić w sercu naród, który zafundował sobie coś takiego, jak rewolucja... Poza tym te nieznośne ciągotki w kierunku lewactwa są dla mnie nie do zaakceptowania. Bliskim jest mojemu sercu stanowisko nieodżałowanego Kisiela, który zirytowany komunistycznymi ciągotami Żabojadów życzył im z całego serca 100. lat komunizmu, żeby zdążyli przejrzeć na oczy.

Gość Dzięki PO osiągneliśmy ...DNO

Wiesz, nie tyle jest mi bliski sam naród francuski, co dziewiętnastowieczna kultura. A tam jednak Francuzi i znajomość ich języka odgrywały dość znaczną rolę...

Gość A psik...
A co do tego nie ma między nami sporu. :) Wkład wybitny. Choć nierównomierny. W dziedzinie muzyki się raczej nie wybili.

Gość A psik...
No dobra, Arpeggio, czas kończyć na dzisiaj. Potrzeba mi na miasto. :-) Zechcesz mi na do widzenia wyjaśnić, dlaczego się tak nazwałaś?

Gdy wymyślałam ten nick, byłam na etapie analizowania zapisu nutowego jednego z utworów fortepianowych, w którym aż roiło się od arpeggiów ;) Pozdrawiam

Gość A psik...
Zaraz, zaraz, Arpeggio, cóś mi nie pasuje w Twoich zeznaniach. Raz piszesz, że słoń Ci przydepnął organ słuchowy a zaraz potem komunikujesz, iż zajmujesz się studiowaniem zapisów nutowych... Zechcesz mi to przekonywująco wyjaśnić?

Grać na fortepianie może każdy [co potwierdza fakt, że w XIX wieku każda szanująca się panienka brzdąkała mniej lub bardziej sprawnie na fortepianie bądź innym instrumencie fortepianopodobnym]. Ci, którzy mają talent, mogą grać ze słuchu. Reszcie "wirtuozów" pozostaje zapis nutowy...

A może po prostu na fortepianie grają Ci utalentowani, a ja po prostu stanowię wyjątek od tej reguły ;)