Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostałam oszukana

Zostałam oszukana! Nie dajcie się tak nabrać jak ja!

Polecane posty

Gość zostałam oszukana

Jakieś rok temu kupiłam laptopa, jakieś 3 miesiące temu znajomy (aktualnie już były znajomy) namówił mnie na instalację Ubuntu. Przez 2 miesiące wszystko chodziło ładnie, byłam zadowolona z nowego systemu operacyjnego. Ale 2 tygodnie temu laptop uległ jakiejś awarii. W sklepie gdzie go kupowałam gdy dowiedzieli się że używałam Ubuntu powiedzieli mi że UTRACIŁAM GWARANCJĘ! rzekomo używając Linuksa złamałam warunki gwarancji! Zamierzam zgłosić się z tym do rzecznika praw konsumenta. A tu do was piszę żeby was ostrzec. Ludzie nie dajcie się nabić w butelkę tak jak mnie nabito! Ten cały Linux to są oszuści którzy tylko czekają na nieznających się na komputerach biedaków! Ogłupiają was najpierw że jest to świetny system a potem jak połkniecie haczyk i zainstalujecie go to jak wam się komputer popsuje to macie problemy! Nie dajcie się zrobić w balona tym oszustom od Ubuntu i od Linuksa!

Gość sluchaj
na UBUNTU pracuja wszyscy moi znajomi informatycy, w powaznych firmach, ktore zajmuja sie systemami informatycznymi ludzie ich uzywaja. Ja jestem zielona i nie uzywam mojego komputera do jakichs zadan specjalnych wiec nie bawie sie w instalacje linuxa,ale dla bardziej zaawansowanych uzytkownikow jest dobry. Zreszta widzialam np. w media markt laptopy na linux a nie na windows wiec niech nie pinkola ze nie uznaja reklamacji. to nie wina systemu ze zepsul sie komputer

Co ma system operacyjny do awarii komputera?

Gość LOL a nawet dwa LOLE

Gość hmsmhm
to jest prawda, że gwarancja jest w tym momencie nieważna, tzn to jest bardziej skomplikowane ale nie mam czasu żeby pisać. ogóle chodzi o to, że kupiłaś laptopa z widowsem i na to miałaś gwarancję bezpłatnej naprawy. instalująć inne oprogramowanie tak jaby zrezygnowałaś z gwarancji bo nie obejmuje ona linuxa i ewentualnych błędów związanych z jego instalacją. to tak jakbyś miała trojana i poszła do sklepu żądajac w ramach gwarancji, usunięcia wirusa. oni ci trojana nie zapewnili. upewnij się zresztą czy nie masz właśnie jkaiegoś wirusa, bo linux jest świetny

Gwarancja jest na hardware, a nie na soft. Używanie wyłącznie windows byłoby ograniczeniem praw konsumenckich, po przez ograniczenie zastosowania laptopa. Sprzedawca nie może pozbawić gwarancji z powodu zainstalowania innego systemu operacyjnego. Moze zarządać zapłacenia za naprawę, jeżeli udowodni, że to system operacyjny uszkodził sprzęt. Ja bym takiego sprzedawcę zjadł na śniadanie. a autorka powinna iść do prawnika Urzędu ochrony konsumentów, a w razie czego do sądu.

Gość no dałaś się aurtorko
wrobić z tym ubuntu, gdyby było z nim wszystko w porządku, nie byłby za darmo, za darmo to możesz sobie powietrzem pooddychać....

Gość truujjsrf
Trzeba bylo najpierw warunki swojej gwarancji przeczytac a potem wgrac, nie masz co sie denerwowac na kolege.

Gość Jdmtjga
Jezu kobieto oni ci w sklepie sprzedali kompa z legalnym windowsem za ktorego licencje buli sie kasiore i na tego windowsa masz gwaranacje.a ty sobie potem nielegalny system wgralas i zadasz gwrancji?!ciesz ze na policje che nie podali ze posiadasz i korzystasz z nielegalnego systemu!

Gość madelajneee
Ty durna babo jak ci Vista nie pasowała to trzeba był osobie XPka ściągnąć z torentów, a nie jakieś gówno instalować. Jak zainstalowałaś jakieś syfiaste oprogramowanie to teraz się nie dziw że nie chcą ci gwarancji uznać!

Gość minierka
ile platkow kosmetycznych uzywacie do zmycia makijazu?? Ja ok 7-8. I niestety skonczyly mi sie, postanowilam uzyc siostry ta to zauwazyla i mnie opieprza, ze tyle jej platkow zmarnowalam bo ona zmywa makijaz 3 platkami!! Zrobilam wielkie oczy a ona na to ze mam jej oddac 2 zlote jak taka rozrzutna jestem. A jak jest u was z tymi platkami?