Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uciażliwy PMS

Tylko przez ok. 10 dni w miesiącu czuje sie normalnie__

Polecane posty

Gość uciażliwy PMS

Już na dwa tygodnie przed okresem zaczynam odczuwać PMS. jest on strasznie dokuczliwy, głównie ze względu na ból i obrzmiałośc piersi, które w tym czasie nie mieszcza się do zadnego z moich staników i sa bardzo obolałe. Do tego chodzi ciągła zgaga 9wzrost progesteronu?), wzdęcia. koszmar po prostu. Gdy już dostanę orkes, to jeszcze przez kilka dni mam obolałe i bolesne piersi. Mija to ok. 5 dnia cyklu. Wiec wychodzi, ze 10 dni czuje sie normalnie. Mam tak od kiedy odstawiłam tabletki (1,5 roku). wczesniej w ogóle nie odczuwałam PMS. Czy można jakoś złagodzić te objawy?

Ja miałam tak samo ale zanim zaczęłam brać tabletki. Oczywiście nie cały czas miesiączkuję od ponad 7 lat a dopiero półtora roku temu mi się tak stało. Cykle były tak jak im się podobało czyli 40-50 dni. A już 2 tyg czasem prawie 3 tygodnie piersi bolały niemiłosiernie, napięcie w podbrzuszu, odczucie jakby były skurcze, ból jajników ogólnie miałam wrażenie jakbym miała okres tylko się ze mnie nie lało. A jeszcze gorzej było podczas okresu .Takich objawów nie miałam może tylko kilka dni w cyklu i znów w kółko to samo, więc zrobiłam badania i poszłam do ginekologa żeby przepisała mi tabletki. Od tej pory czuję się świetnie. Czasem w połowie opakowania bolą mnie piersi przez 2 dni i w ten dzień w którym dostaje krwawienie z odstawienia, gdyby nie tabletki to nie wiem co bym zrobiła Może skonsultuj to z lekarzem, jakieś badania może trzeba wykonać.