Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kates

Poważna sprawa prosze o wypowiedz

Polecane posty

Gość Kates

Założyłam konto na stronie Pobieraczek.pl. Nie wiedziłam ze za to trzeba płacic. na moja poczte kilka razy przychodziło powiadomeinie o wpłacie. 1 listopada dostałam wezwanie przedsadowe ale dopiero dzis je odczytałam. termin wpłaty minąl do wczoraj. czy mam szanse zapłacic to jeszcze jutro?? nie wiem co robic,

Gość Kates
tam jest napisane , że po terminie to tylko w naturze.

Gość duzo masz do zaplaty
najlepiej skontaktuj sie z nimi czy jest sens placic jeszcze, zeby nie bylo ze zaplacisz a oni powiedza Ci- teraz juz nieaktualne

Gość Kates
mało do zapłaty 96 zł., tylko za ja tego ni e odczytałam nie wpłaciłam w terminie a teraz grożą mi sądem. ale skad mogłam wiedziec. jutro chce to wpłacic

Gość Kates
gdzie to szukac na tej stronie bo mi sie nic nie wyswietla na ten temat

Gość tu znajdziesz
karupspc.com

Gość czy ty musisz milion
tematow zakładac o tym

Gość moze to Ci pomoze
nie wiem jak poprawnie wkleic link, ale jest tam forum gdzie ludzie pisza zeby nie placic bo to oszusci i naciagacze 2009-06-17 10:17:19 | 195.42.249.* | Naciągnięta? POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Zarejestrowałam się na stronie pobieraczek.pl, by przetestować usługę ściągania plików. Po 15 dniach dostałam maila, że 10 dniowy okres testowania minął i w związku z tym, że przy rejestracji zaakceptowałam Regulamin automatycznie wyraziłam zgodę na zawarcie Umowy na okres 12 miesięcy oraz mam zapłacić 94,80 złotych za cały okres z góry. Czy fakt, że zaakceptowałam regulamin,a nie podpisałam Umowy powoduje, ze mam obowiązek zapłacić za usługę z której nie korzystałam ? (w rezultacie nie testowalam nic, nie ściągnęłam żadnego pliku) Czy nie przysługuje mi prawo wypowiedzenia Umowy? (w Regulaminie jest tylko mowa o prawie odstąpienia w ciągu 10 dni). CZy Regulamin może być Umową? Przy rejestracji nie wpisałam konkretnych danych, czy to jest karalne? Czy wezwania do zapłaty, które otrzymuję drogą mailową mają moc prawną? Nie ma tam moich danych, a także jest napisane, że wzywa się mnie do "dobrowolnej" wpłaty, bo jak nie to sprawa skierowana będzie do sądu, na podstawie mojego numeru IP. Za interpretację wdzięcznych będzie wielu :) skomentuj zgłoś do usunięcia poprzedni temat | następny temat lista tematów | lista forów Wyświetlaj 2009-11-04 16:50:01 | 213.227.74.* | xewusiekx Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Super. :/ Właśnie do nich zadzwoniłam i gościu powiedział, że mam złe informacje na temat definicji umowy... heh. Oni mają pozywtywną odpowiedź na wszystkie pytania. Oczywiście umowa wygaśnie mi dopiero w przyszłym roku. To jest po prostu chore!!! Tak, jak większość zarejestrowałam się na to dziadostwo i nie wchodziłam w ogóle. Dane też podałam nieprawdziwe heh. Mam nadzieje, że większość komentarzy to prawda i nic dalej z tym nie zrobią, oprócz wysyłaniem e-maili. skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-11-02 20:14:07 | 83.25.99.* | prawo_po_naszej_stronie Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? jezeli jestes osoba niepelnoletnia, nie masz se czym martwic... ja taka osoba jestem i wlasnie im wyskrobalem maila takiego: Szanowni Panstwo, Pragne poinformowac Panstwa o tym, ze jestem osoba nieletnia, a co za tym idzie zgodnie z Art. 18. § 1 kodeksu cywilnego mam ograniczona zdolnosc prawna. Umowa zawarta przeze mnie jest niewazna, gdyz moi prawni opiekunowie nie wyrazli zgody na jej zawarcie, i nie potwierdza jej. co sie tyczy podania falszywych danych osobowych, wg Art. 10. § 1 kodeksu karnego osoba ponizej 17 roku zycia (jaka jestem) NIE PODLEGA temu kodeksowi, wiec w swietle prawa nasza umowa jest nie wazna a skierowanie sprawy o oszustwo z mojej strony, byloby bezpodstawne. Serdecznie dziekuje za wspolprace, Jan Kowalski ponadto, jezeli jestes osoba pelnoletnia, i podalas/es prawdziwe dane, to oni maja obowiazek przeslac ci pisemna kopie umowy NATYCHMIAST... jezeli tego nie zrobia, mas 3MIESIACE na wypowiedzenie im tej ich "*$&%^£ umowy... powodzenia!:) skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-31 21:16:12 | 217.149.249.* | aanonim Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Dziś wchodzę na moją skrzynkę emaliową (korzystam z niej bardzo rzadko), a tu czeka mnie nie miła niespodzianka: 3 emaile od pobieraczka, co jeden to gorszy w treści. Zdenerwowałem się i początkowo byłem skłonny zapłacić dla świętego spokoju, bo może faktycznie coś zapomniałem załatwić. Ale jeszcze raz, czytam uważnie te 3 emaile, sprawdzam różne rzeczy i dochodzę do następujących wniosków: 1) Widzę datę ich wysłania - ostatni ten o sądzie jest z końca sierpnia i jak to powiedzieć: "musztarda po obiedzie" , bo i tak przekroczyłem wszystkie terminy płatności i wg nich czeka mnie sąd (już pisałem powyżej, że rzadko korzystam z tego konta). 2) Moje dane osobowe w ogóle się nie zgadzają z tymi jakie podano w rejestracji (wyssane z palca). 3) Moja nazwa użytkownika jest taka jaką przeważnie wpisuje na różnych forach (może ktoś to wykorzystał). 4) Mój adres IP, który oni podają, a wg którego mają mnie zlokalizować- nie jest moim adresem. Wniosek: Ten cały pobieraczek to jakaś ściema. Nawet nie wiedzą o tym czy w ogóle istnieje, Moje dane są nie prawdziwe. Przypadkowo zgadza się tylko mój email. Teoretycznie to każdy mógł zdobyć mojego emaila i posłużyć się nim. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek wchodził na ich stronę, a nie mówiąc już o jakimś ściąganiu, czy o podpisywaniu jakiś umów. Na koniec - Może jest tak, że jak komuś w wyszukiwarce internetowej wyskoczy strona: „pobieraczek”, to już z facto musi zapłacić 100zł. skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-11-02 16:38:33 | 83.14.244.* | marek1290 Mam pytanie czy mogą mnie znajśc jeśli podając moje ip w e-mailu odnich jest 0.0.0.0 tp moje ip haha. Ale podali mój numer prox czy potym mogą mnie znajść? . Ten net nie jest nigdzie zarejestrowany ale działa legalnie skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-11-01 01:13:42 | 77.114.181.* | mamcia1971 Witam . Proszę spokojnie bo awał pweny . Niżej ma Pan ich regulamin ( moją córkę też nabrali a kasy nie zobaczyli . PROŚBA DO WSZYSTKICH NIE ODBIERAJCIE ŻADNEJ LISTOWNEJ KORESPONDENCJI OD NICH . W naszym prawie umowa pisana i podpisana ma większe znaczenie niż elektroniczna . na szczęście Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 17.03.2009 § 1. Postanowienia ogólne 1. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną Dz. U. Nr 144 poz. 1204, Spółka Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Gdańsku, ul. Chłopska 72 (dalej jako "Spółka") tworzy regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną (dalej jako "Regulamin") na potrzeby usług świadczonych przez Spółkę drogą elektroniczną. 2. Niniejszy Regulamin jest dokumentem statuującym zasady i warunki świadczenia usług przez Spółkę na rzecz osób trzecich, w związku, z czym Spółce przysługuje prawo do zmian jego treści z zachowaniem obowiązujących przepisów prawa. 3. Usługodawcą usług realizowanych na podstawie niniejszego Regulaminu jest Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Gdańsku, ul. Chłopska 72, NIP 584-265-87-31, REGON 220665002. 4. Usługobiorcą jest każdy użytkownik, który zawarł ze Spółką umowę o świadczenie usług opisanych w Regulaminie. § 2. Opis usługi świadczonej drogą elektroniczną 1. Spółka świadczy usługę dostępu do serwerów Usenet zlokalizowanych na terenie RP oraz poza jej granicami, w zakresie koniecznym obsługi wiadomości, z wykorzystaniem sieci komputerowych, w szczególności Internet, do transferu wiadomości zorganizowanych w grupy tematyczne (dalej jako "Usługa Usenet"). Wskazana w zd. 1 usługa jest w rozumieniu ustawy przywołanej w § 1 usługą świadczoną drogą elektroniczną przez Spółkę. 2. W ramach Usługi Usenet realizowane są działania obejmujące transmisję w sieci telekomunikacyjnej danych przekazywanych lub otrzymywanych przez Usługobiorcę. 3. Zakres obsługi serwisowej oraz standardy jakości Usługi Usenet zostają określone w Załączniku nr 1 "SLA". 4. Usługa Usenet świadczona jest w opcjach i pakietach cenowych wskazanych w Załączniku nr 2 "Cennik" § 3. Warunki świadczenia usługi drogą elektroniczną 1. Korzystanie z Usługi Usenet wymaga posiadania przez Usługobiorcę przynajmniej możliwości czasowego dostępu do sieci Internet oraz posiadania stacji roboczej (komputera) wyposażonego w system operacyjny, na którym możliwe jest użytkowanie udostępnianych na rynku programów komputerowych realizujących funkcję czytnika Usenet. 2. Korzystanie z Usługi Usenet wymaga rejestracji Usługobiorcy w systemie Spółki, polegającej w szczególności na podaniu imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, płci, daty urodzenia, adresu poczty elektronicznej oraz wyboru zamawianej Usługi Usenet w jednym z dostępnych pakietów cenowych, z zastrzeżeniem domyślnego wyboru pakietu Pobieraczek5. 3. Usługobiorca zobowiązuje się do niewykorzystywania Usługi Usenet do dostarczania lub transferowania treści o charakterze bezprawnym w szczególności treści naruszających przepisy prawa autorskiego oraz których dystrybucja stanowi złamanie powszechnie obowiązujących przepisów prawa. 4. Spółka w ramach realizacji Usługi Usenet: a. nie jest inicjatorem przekazu danych b. nie wybiera odbiorcy przekazu danych c. nie wybiera oraz nie modyfikuje informacji zawartych w przekazie danych d. posługuje się uznanymi i stosowanymi zwykle w tego rodzaju działalności technikami informatycznymi określającymi parametry techniczne dostępu do danych i ich aktualizowania e. nie zakłóca posługiwania się technikami informatycznymi uznanymi i stosowanymi zwykle w tego rodzaju działalności w zakresie zbierania informacji o korzystaniu ze zgromadzonych danych 5. Usługobiorca zobowiązuje się nie podejmować z wykorzystaniem Usługi Usenet działań zmierzających wprost lub pośrednio do wywołania szkód u osób trzecich lub mogących powodować zakłócenia w realizacji Usług Usenet. Usługodawca może bez wcześniejszego powiadomienia podjąć wszelkie dostępne działania, włącznie z żądaniem odszkodowania lub zawieszeniem realizacji Usługi Usenet bez prawa do żądania zwrotu wynagrodzenia, w odpowiedzi na szkodliwe działania lub inne naruszenia niniejszych warunków. Za działania wskazane w zd. 1 uznaje się w szczególności: a. naruszenie niniejszego Regulaminu lub uruchamianie, instalowanie, przechowywanie, transfer lub udostępnianie w inny sposób oprogramowania, produktów lub usług naruszających Regulamin b. niestosowanie się do instrukcji podanych przez Usługodawcę w celu zapewnienia jakości lub bezpieczeństwa usług c. nieautoryzowane użycie (lub próby nieautoryzowanego użycia) lub sabotaż dowolnych komputerów, urządzeń lub sieci, jak również używanie czy kontrolowanie botów, flooding, klonowanie czy narzędzia do zbierania lub ekstrakcji danych d. próby zakłócenia lub odcięcia dostępu do usług dowolnym użytkownikom lub komputerom (ataki DOS, DDOS, DNS spoofing) skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-31 20:25:20 | 95.49.108.* | kamil666 Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? ja też sie na to nabrałem załozyłem konto na tej stronce i nic nie mogłem ściagac.straszyli mnie sądem itp. NIE ZAPŁACE!!!!!!!!!!! skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-11-03 22:00:54 | andzia30 mnie tez w to wrobli świnie!!! macie jakiś pomysł ??? skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-31 10:04:31 | 195.246.225.* | Darija Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? http://www.proca.pl/pokaz/3391/zamkniecie_pobieraczek_pl.... wchodźcie i podpisujcie się skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-31 05:56:13 | 83.15.160.* | nikita1972. Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Mnie też straszyli a po jakimś czasie przestali.Nie mają prawa brać kasy jak nie zapłacisz to powinni blokować program. To są zwykli naciągacze i złodzieje. skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-30 22:25:48 | 83.8.80.* | Tomczakandrzej Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? REPORTAŻ w TVP-2. Jestem dziennikarzem EKSPRESU REPORTERÓW. Osoby, które uważają, że Pobieraczek wyłudził od nich pieniądze, lub chce wyłudzić bardzo proszę o kontakt. Realizuję reportaż na temat działalności Pobieraczka. Andrzej Tomczak. tomczakandrzej@o2.pl skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-30 21:19:41 | 195.246.225.* | Darija Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Witam…dzisiaj dostałam na e-maila widomość od nich że jestem im za coś winna 95 zł prawie i że mam na zapłatę 5 dni i jestem w szoku…chyba tych debili k… pogięło prędzej się ziemia rozstąpi niż oni zobaczą moje pieniądze..nic z tego gówna nie ściągnełam ani 1 zakichanego pliku i ściągać nie mam zamiaru, w ogóle zapomniałam o tej stronce bo była do dupy nic tam się nie dało ściągnąć nawet, nie będe bulić za suche piwo!!!!!!..sram na tą ich stronke zwykłe żerowanie na uczciwych obywatelach mam nadzieje, że ja zlikwidują (dziwi mnie że jeszcze tego nie zrobili)… jestem w szoku czytając fora itd. niestety wcześniej nie natrafiłam na te ostrzeżenia i się na tym gównie zarejestrowałam (tylko zarejestrowałam…umowy nie podpisywałam!!!na wielu stronach jestem zarejestrowana i 1 raz sie z czymś takim spotykam cyrk na kółkach). To był 1 e-mail od nich mam nadzieje że już więcej nic nie dostane bo pójde z tym na policje… będa mnie zastraszać oszuści piep… a takiego wałaaaa!!!!!podpisujcie się pod petycją szybciej się ze złodziejami uporamy i uchronimy kolejne osoby przed niepotrzebnymi stresami oto link: http://proca(…)aczek_pl skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-30 17:26:52 | 194.152.46.* | Oszukanaaaa Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? No taaaak... Widze ze nie tylko ja na to poszlam... Skutecznie oni dzialaja ale teraz juz wim ze i ja nie zaplace... PS: wie ktos jak usunac konto z tego pobieraczka?? skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-29 23:55:49 | 87.96.9.* | zadowolony uzytkownik rapida:) Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? wszelkie informacje mozna uzyskac bezposrednio u wlascicieli portalu Eller Service S.C., ul.Chłopska 72, 80-350 Gdańsk tel. 058 553 12 32, fax 058 553 12 37 skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-30 20:56:59 | 89.76.121.* | #mari# akurat ;) długo tam pracujesz? skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-29 23:38:52 | 188.146.87.* | sysia89 Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Witam.Jestem jedną z wielu osób jak widzę którzy dali się nabrać przez portal pobieraczek. Ja również dostałam meila w którym straszą mnie sądem i tym podobne.Na początku tez sie strasznie przestraszyłam że będą mnie ścigać po sądach,ale po przeczytaniu wszystkich komentarzy doszłam do wniosku że nie zapłacę tym złodziejom ani grosza.Jak chcą nas pozwać do sądu to niech to zrobią ale wszystkich naraz i zobaczymy jak na tym wyjdą.Nie dajmy się!!!Napisałam tak jak wiele innych osób do TVN-u do Uwagi.Wy też piszcie może sie tym nareszcie zajmą.Im więcej nas napisze tym lepiej.Łączmy sie ludzie oszukani i pod żadnym pozorem NIE PŁAĆCIE!!!! skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-29 21:25:19 | 80.48.210.* | NA;***** Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? DZIŚ DOSTAŁAM TEGO MEILA I STRASZNIE SIĘ BOJĘ ZE FAKTYCZNIE DO SĄDU MNIE PODADZĄ...;( CO MAM ZROBIC ?? ZAPŁACIC?? JAK NE ZAPŁACE TO NA 100% NIE WEZMĄ MNIE DO SĄDU?? ODPISZCIE PROSZE!!! skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-29 21:42:38 | 84.38.160.* | Aguśka1502 Ja tez dostalam wczoraj tego maila, i sama juz nie wiem co robic, chlopaka mi mowi ze to oszusci i naciagacze i ze on to by takim galy obil :P ale troche sie boje ze maja jakies prawo ta kase wyegzekwowac, ale z drugiej strony nie miesci mi sie to w glowie zeby regulamin byl rownoznaczny z podpisaniem umowy, nigdzie tak nie jest i watpie ze jest cos takiego jak wazna umowa bez podpisu... skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-29 22:29:23 | 80.48.210.* | nat;**** no tak tylko ze ja jestem niepełnoletnia!!! ... i niewiem co mam zrobic... kurde normalnie się trochę ich cykam..;/// skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-31 22:38:10 | 77.89.124.* | tuk Nie przejmuj się.Wiele osób jest w zaistniałej sytuacji niepełnoletnich.Oni sobie urządzili źródło dochodu z czegoś co jest nielegalne.Jesteś niepełnoletnia więc,dla ciebie kwota 95 zł to jest kwota olbrzymia.Nie przejmuj się śpij spokojnie . Mam nadzieję ,że predzej czy później ktoś się za nich weźmie. skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-30 20:54:45 | 89.76.121.* | #mari# http://www.wykop.pl/ramka/225246/prawnik-odpowiada-w-sprawie-rejestacji-dzieci-n a-pobieraczek-pl skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-28 13:53:23 | ilustrous Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? To jest zbyt banalne. Za niecałe 100 zł sprawa w sądzie? Moja siostra jest prawnikiem i się z tego śmieje.. chociaż mogłam nie rejestrować się na tym pobieraczku. Mój błąd ;/ skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-28 14:18:08 | 83.9.154.* | Izako http://proca.pl/pokaz/3391/zamkniecie_pobieraczek_pl skomentuj zgłoś do usunięcia 2009-10-28 12:02:22 | 83.17.230.* | Elka- Pętelka Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? witam was poszkodowani- mnie też wkurzają tymi meilami. Na początku sie bałam ale teraz mam to gdzieś- za 100 zł wytoczą mi proces? ha ha za 2000 nie wytaczaja - bo się to po prostu nie opłaca-biurokracja, czas, opłaty. Przeciez za każdy pozew musza wnieść jakąs opłatę - no nie . Czyli kasę zamrazaja bez pewności że się im zwróci to 100 zł. to forum juz chwilkę działa a jeszcze nikt sie nie odezwał komu kasę ściągneli. nie wierze w to co piszą. żeruja na ludzkiej naiwności- może jeden na 100 zapłaci dla nich każda kwota to zysk. Straszenie i wysyłanie meili przecież nic nie kosztuje. Najwyżej nas - trochę nerwów i ew 100zł. NIe płaćcie , tylko pisma do UOPK , to też nic nie kosztuje. Pozdrawiam skomentuj zgłoś do usunięcia Pioneer Pekao TFI Liderzy rynku są godni zaufania. Poznaj ofertę naszych funduszy! www.pioneer.com.pl Reklamy BusinessClick 2009-10-28 11:43:21 | 95.49.235.* | adzik Re: POBIERACZEK.PL - ZAAKCEPTOWANIE REGULAMINU=PODPISANIE UMOWY? Ja też właśnie dziś dostała tego głupiego maila;/ kurde trochę się boję no ale to w sumie nie możliwe jak tu mówią niektorzy skoro po 1,5 roku nic nie było tylko takie straszenie trzeba cos z tym zrobic bo to tak byc dalej nie może. Ja nie mam ochoty placić najwyżej mnie zamkną haha

Gość Kates
dziekuje bardzo wow to mi bardzo pomogło ale czy mogłabym poprosic o adres tej strony bardzo prosze chciałbym skontakotowac sie z tymi osobami.