Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania rzeszów

czy to normalne

Polecane posty

Gość ania rzeszów

czy to normalne że w wieku 25 lat już myślę o emeryturze, jak to będzie ,czy mi wystarczy pieniędzy, a wszystko chyba przez to że od roku nie pracuję, i martwie się ze składek nie odprowadzam, na urodziny otworzyłam Indywidualne Konto Emerytalne ze strachu, narazie odkładam niewie, ale myślę że to się zmieni gdy znajde prace

Gość normalne bo im wczesniej
zaczniez placic skladki, tym wieksza emeryture bedziez miala. A to zleci piorunem, to ci mówie, jako emerytka. Wydawac kase zawsze milo czy teraz, czy potem. Składki mozez płacic nie pracujac równiez, tyle,ze musisz miec z czego.

Gość ania rzeszów
czyli gdy bede prywatnie pracowała w tkzw. szarej strefie w branży erotycznej to też na emeryture mogę odkładać. pięknie dziękuje za wspaniała wiadomość

Gość ania rzeszów
no pewnie tak myślisz bo to jednak nie jest normalne żeby sie tak przejmować, i w wieku 25 lat zakładać takie tematy, ale to prawda mam 25 lat dzwonie ostatnio do koleżanki starszej ode mnie , też bezrobotnej, i pytam czy znalazła prace a ona na to że nie narazie korzysta z uroków wolnych dni bez pracy, pomimo tego ze ona mieszka z rodzicami, a ja mam swój dom, ma to gzieś , a mnie jakaś depresja łapie

Gość ania rzeszów
ta 2 wypowiedź jest moja, a składki gdzie mogę odporowadzać, mój mąź pracuje za granicą, aja też mam prace dorywcze, stać mnie odłożyć ale niewielkie sumy

Gość ania rzeszów
to świadczy chyba o tym że się starzeję