Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wreduszka...

od ktorego miesiaca wozic malucha z przodu ???

Polecane posty

Gość wreduszka...

moj mlody ma 8 miesiecy siedzi juz pewnie i nie chce byc w tym foteliku pol lezacym kupilam mu fotelik dla siedzacych dzieci mam pytanie czy wozic go z przodu czy nie jest jeszcze za maly ???

Gość mój jeszcze na wpółleżąco
W ogóle nie powinno się wozić dzieci z przodu, a jak masz poduszkę powietrzną od strony pasażera to kategorycznie NIE! W razie wypadku poduszka zamiast uratować życie mogłaby dziecko udusić (spytaj nawet policjanta). Dzieci powinny jeździć z tyłu

Gość sony ericsson
chodzi ci czy wzic go z przodu w samochodzie? odradzam. ja swojego syna przesadzilam na fotelik w 7 miesiacu ale do tylu siedzial po przekatnej wiec jak cos to go widzialam i wcale mu to nieprzeszkadzalo ze mam jest z dala.

Gość mój jeszcze na wpółleżąco
Acha, zapomniałam dodać, że podobno najbezpieczniejsze siedzenie to to za kierowcą i moje dziecko zawsze jeździ z lewej strony. W razie wypadku większość reaguje tak, żeby inny pojazd (czy też drzewo itp.) trafił w prawą stronę (najdalej od siebie). Ma to sens

ciekawe, jak poduszka powietrzna ma udusić dziecko w foteliku :O jeśli masz poduchę przy miejscu pasażera, to nie możesz z przodu zamontować tylko tego fotelika tyłem do kier. jazdy. Taki przodem może być. Jeśli nie masz poduchy, to hulaj dusza, montuj gdzie chcesz\.