Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KONGOSET

KOMUNIA DZIECKA W HOTELU WINDSOR W JACHRANCE

Polecane posty

Gość KONGOSET

Witam. W tym roku mam Komunię córki. Dwa lata temu świętował mój synek. Niestety nie do końca byłam zadowolona z przyjęcia. I choć sala była ładna, to jednak ilość przekąsek w stole,nieco mnie rozczarowała-/dania gorące o.k/ Pomimo ustaleń co do menu,że ma być dużo,zjadliwie i kolorowo,to niestety było raczej symbolicznie... Stoły raczej uginały się pod oporem serwisów, a nie ilości wyłożonych na nich potraw... Stąd moja decyzja o zorganizowaniu kolejnej uroczystości w nieco elegantszym miejscu,z dość bogatym menu w przystępnej cenie, ale rodzi się pytanie, czy NIE BĘDZIE TU PRZEROSTU WYGLĄDU SALI NAD TREŚCIĄ STOŁOWEGO MENU? I choć organizator zapewnia mnie,że wszystko będzie na najwyższym poziomie,to jednak uważam,że prawdę w tym temacie mogę znaleźć tylko na forum. Czekam zatem na info.

Gość KONGOSET
podnoszę

E..ja bym wolała w hiltonie dzieciakowi komunie wyprawić-przeciez to tylko raz w życiu-po mszy wszyscy się zbierają na okęciu -na czele z prababcią i frruuuuuuuuuuuu na kilkudniową komunię;)

Gość Mama 9ciolatka
E tam hilton-teraz to modna jest kalifornia, lot długi ale znajomi i babcie sobie chwalą;)

Gość KONGOSET
To może od razu w BURJ AL ARAB albo w EMIRATES PALACE-oba oczywiście w Emiratach Arabskich...;) Ale ja poważnie prosilam o opinie odnośnie naszego ,krajowego WINDSORA W Jachrance nad Zalewem Zegrzyńskim... i chyba tutaj raczej sie niewiele dowiem, a szkoda:(

Byłam tam na imprezie firmowej. Jedzenie ustal sama (menu) Bo była z tym tragedia.. powymyślane cuda niewidy i niedobre jak cholera.porcje jak dla niemowlaka.wróciłam głodna..

Komunia,owszem, to nie wesele, ale choćbym nawet chciala, to nie zmieszczę w zaledwie 25m saloniku, a raczej pokoiku dziennym- 55 osób...-/sama najbliższa rodzina!/, więc same wiecie, że w tej sytuacji wygodniej jest zlecić organizacje przyjęcia komuś, kto dysponuje odpowiednimi salami... A,że zapalcić trzeba, to jakby sprawa oczywista,ale czy oraganizacja imprezy w domu jest mniej kosztowna? Polemizowalabym.

Kochane,nie rozumiem, skąd tyle ironii w tym tamacie? Czy Wy organizujecie Komunie w swoich domach? Ja, choćbym pewnie nawet chciala, to nie jestem w stanie pomieścić 55 osób w 25m saloniku, a raczej pokoiku dziennym... Poza tym wychodzę z zalożenia,że koszta organizacji takiego przyjątka w domu, są podobne do kosztów imprezy w wynajętej sali. Oczywiście z dużym punktem na korzyść uroczystości poza domem. Wtedy jestem gościem i godnie przeżywam razem z dzieckiem ten świąteczny dzień,bo nie stresuje się, czy mi się ziemniaki nie przypalą, albo kotlety nie będą zbyt surowe...etcetc

Gość komunia to nie weselisko

Gość refweffw
skad w nas ta ironia nie rozumiem pewnie dziecku na komune kupiłas tylko helikopter?

Heh, jasne, dwa helikoptery! Uroczystość w cenie 150zl/os. to chyba nie jest rozrzutność! Są tylko trzy tak ważne uroczystości w życiu człowieka-/chrzest,komunia i ślub/,więc moim zdaniem trzeba zadbać,by na długo pozostały w pamięci! A tak na marginesie-my, jako rodzice nie kupujemy prezentów komunijnych naszym dzieciom,wystarczy, że dołożymy wszelkich starań, by godnie ugościć wszystkich bliskich zaproszonych na tę uroczystość.

Gość alice334
absolutnie sie nie zgadzam z tym że koszt komuni w domu jest porównywalny do tego w sali. no jak?w domu płacimy tylko za jedzenie, napoje wszelakie i ewentualne dekoracje. a tak to trzeba by bylo jeszcze doliczyc koszt wynajęcia sali, no to racze jw cene zawsze jest wliczone. natomiast absolutnie prawdą jest że na sali jest wygodniej po prostu, dużo miejsca i odchodzi problem z gotowaniem i staniem w garach gdy wszyscy juz siedza przy stole i świętują w najlepsze. co do samego hotelu windsor to ja mam jak najlepsze zdanie.byłam na komunii i przyjecie wypadlo rewelacyjnie. ale umówmy się co do ilości jedzenia to w hotelach na najwyższym poziomie nigdy nie zastaniemy suto zastawionych stołów, porcje zawsze sa skromniejsze. to nie wielkie weselicho:)zreszta ja nigdy nie rozumialam tego przepychu potraw na stole kiedy goście i tak po pierwszym daniu juz nie maja miejsca na nastepne. ja wole zjęść mniej ale czegos pysznnego i miec jeszcze miejsce żeby popróbowac tego co będzie podane później. sam windsor zawsze prezentuje się okazale, obsługa jest wyczulona na potrzeby gosci ale i dyskretna.dla mnie to jest wysoki poziom organizacji imprez, nie mam do czego się specjalnie przyczepić.

Gość KatarzynaZuber
Hej :) Jeśli szukacie miejsca na komunię, to polecam www.ChrzcinyiKomunie.pl . Tam można wysłać zapytanie do wielu miejsc jednocześnie i odpowiedzą tylko te lokale, które mają termin i spełnią wymagania. Szybko i sprawnie :)