Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orion nature

Urzad pracy

Polecane posty

Gość orion nature

mam takie pytanie,odnosnie urzedu pracy a tym iz znalazlem prace lecz przez pierwsze 4 miesiace bede pracowal na umowe zlecenie,jesli sie sprawdze dostane umowe o prace. Jak to bedzie wygladalo w stosunku do urzedu pracy i do ubezpieczenia jakie mi zapewniaja? czy mam sie wyrejestrowac czy pozostac nadal w stosunku z up? prosze o jakas sugestie

idziesz do up że zostałeś zatrudniony na umowę zlecenie a ubezpieczenia będą takie same.

Gość urzednik
trzeba zgłosic podjęcie pracy w ciągu 7 dni od podpisania umowy

Gość orion nature
chodzi mi o to czy nadal bede ubezpieczony z up skoro podjalem prace na umowe zlecenie

Gość orion nature
i czy gdy sie na wlasna reke znajdzie prace bedac zarejestrowanym w up to czy dostaje sie jakis zwrot (mam na mysli jakas okreslona kwote) wiem ze to nie temat moze na forum,ale byc moze ktos jest w podobnej sytuacji i bedzie potrafil sensownie odpowiedziec

Gość orion nature
jesli podejmuje prace na umowe zlecenie to pracodawca nie zapewna mi ubezpieczenia z tego co sie orientuje. a up od 7.30 czynny

orion nature -> zależy od umowy ale skoro będzie chciał potem zatrudnić Ciebie na stałe to raczej będzie Ci odprowadzał składki

Gość w kodeksie pracy
wszystko jest napisane

Gość orion nature
u nich w firmie sa takie procedury ze najpierw na miesiac na probe na um-zl,nastepnie na 3 miesiace tylko nie pamietam czy juz na umowe o prace czy nadal um-zl i nastepnie na 5 lat na umowe o prace i jesli jestem zarejestr w up to czy w ciagu tej pracy na um-zl urzad pracy moze nadal kontynuowac oplacanie mojego ubezpieczenia zdrowotnego,bo pracodawca powiedzial ze jesli chodzi o prace na um-zl to zarobie wiecej niz na etat z racji tego(ja tak mysle) ze nie bedzie odp skladki na ubezpiecznie w zasadzie dopytam jak to bedzie wygladalo,ale chcialem wiedziec wczesniej co nie co.

Gość HEJ ka
ja myśle tak:w czasie trwania umowy zlecenie, płaci się zdrowotne ubezpieczenie, a up nie bedzie tego płacił skoro już pracodawca płaci i się musisz wyrejestrowac bo podjełas zatrudnienie. i myślę że najpierw da ci umowe zlecenie a puźniej trzy miesięczna prubną umowe o prace normalna.pozdrawiam=)

Gość orion nature
ja tez tak mysle,ze nastepnie 3 miesieczna probna umowa o prace,zobaczymy jak to bedzie:-)